Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 760
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kometa']nie nalezy odrobaczac w tak mlodym wieku!zwlaszcza vetminthem ktory moze powodowac zgon zwierzaka...[/QUOTE]

Słucham? Szczeniaki odrobacza się ok. 3 tyg., a następnie 6 tyg. i właśnie pastą, przynajmniej to pierwsze. Zgon? Być może zdarzają się osobnicze nietolerancje albo przy zbyt dużej dawce ale jest to preparat sprawdzony i od wielu lat stosowany więc byłabym ostrozna z takimi kategorycznymi stwierdzeniami.

Ale teraz najważniejsze... Jadziu walcz!!!!!!!!!!!!!!!!!! Weszłam żeby nacieszyć się oczętami, a tu takie smutne wieści... :( Mocno trzymam kciuki!!!

Posted

Ja z odrobaczaniem czekałam do 4 tygodnia życia, ale to były mioty rodowodowe więc znane warunki od początku. Używałam Drontal Junior też w paście, nie miałam problemów z nietolerancją.

I jak maleńka??? Trzymam kciuki żeby dała radę.

Posted

Walczy maleńka,
choć nie jest w stanie nic przełknąć,
(Udało się zdobyć 2 amp glukozy 20%, i flachę 500 ml glukozy 10%)
Będzie jeszcze wieczorem przystawiona do karmiącej suni, która 3 dni temu urodziła.
Przyjadą do Iwonki z tą Sunią

Walcz Kochana

Posted

na razie bez poprawy, leży i jęczy :(
czekam na te sunię, oby się udało i oby Jadzia miała odruch ssania..
lezy na termoforze i płacze
podaję glukozę po kropelce
Wojtuś - dziękuję...

Posted

Iwonko mnie jedna sunia skonała, gdy ją przytulałam...
boję się wchodzić na wątek...
Mika dzisiaj jakby coś czuła..skiałczy, nie chce sama zostawać w pokoju, wybiega z domu...szuka...

Posted

[quote name='omi']Iwonko mnie jedna sunia skonała, gdy ja przytulałam...
boję się wchodzić na wątek...
Mika dzisiaj jakby coś czuła..skiałczy, nie chce sama zostawać w pokoju, wybiega z domu...szuka...[/QUOTE]

:-(:-( smutne

Posted

byłam w Winiarach po suczkę z maleństwem, są już u mnie
tamta małej nie kocha jakoś super (Jadzi), ale jej nie odrzuca, śpią razem , trochę ją myje.
Jadzia płacze nadal..
glukozę podaję kropelkami, espumisan też, ciut. Mała nie ma odruchu ssania i to jest najgorsze. Wkładam jej sutek suczki do pysia i wyciskam bezpośrednio, ale ona jest tak obolała, że nie mysli o jedzeniu. Teresa - jak Twoja wet ma jakiś pomysł to niech pisze, muszę jej dać jakiś p/bólowy tylko nie wiem co...

Posted

dałam jej cwierc czopka z efferalganu(paracetamol), międzyczasie z Gosią z Harbutowic to wymyśliłyśmy - dawka podobna do tej, która mała dostała na Sanockiej. módlcie się proszę, aby udało się jej usnąć i odpocząć i abym rano zobaczyła ją ssącą ciocię-mamę psią.. Będę ją w nocy kontrolować, oby się udało...

Posted

[quote name='iwoniam']dałam jej cwierc czopka z efferalganu(paracetamol), międzyczasie z Gosią z Harbutowic to wymyśliłyśmy - dawka podobna do tej, która mała dostała na Sanockiej. módlcie się proszę, aby udało się jej usnąć i odpocząć i abym rano zobaczyła ją ssącą ciocię-mamę psią.. Będę ją w nocy kontrolować, oby się udało...[/QUOTE]

Przez cały dzień zaglądam tu i ryczę
To nie sprawiedliwe...
Iwonko przytulam Ciebie i Jadzię.

Posted

Omi , ja też się bardzo martwię o malutką:-( dobrze że ma chociaż przy sobie taką osobę jak Iwonka.....
Co z Miką , lepiej się czuje ? Jeśli będą na fb osoby chcące pomóc suniom to na razie będę przesyłać Twój nr konta. Jedną prośbę już miałam dzisiaj ale po pierwsze mogłam odebrać dopiero wieczorem w domu ( bo w pracy net przestał działać ) a po drugie Pani nie napisała którego to wydarzenia dotyczy.....zapytałam i czekam na odpowiedź.

Posted

Jestem na zaproszenie Dogo07.Malutka, trzymaj się i walcz!Wierzę,że się uda bo choć byłaś najsłabsza z miotu to jednak właśnie ty przeżyłaś...nie po to,abyś teraz się poddała!

Posted

[quote name='iwoniam']dałam jej cwierc czopka z efferalganu(paracetamol), międzyczasie z Gosią z Harbutowic to wymyśliłyśmy - dawka podobna do tej, która mała dostała na Sanockiej. módlcie się proszę, aby udało się jej usnąć i odpocząć i abym rano zobaczyła ją ssącą ciocię-mamę psią.. Będę ją w nocy kontrolować, oby się udało...[/QUOTE]

Uda sie nie ma innej opcji.