Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 760
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lika1771']Omi trzymaj sie kochana.
Poprosze konto w poniedziałek wysle pieniazki
Wysłałem konto Bożenki:)
i ja zrobiłem dzisiaj przelew na 50 zł

[quote name='savahna']Beztroscy, pozbawieni wrazliwości ludzie pozbywaja sie niechcianych zwierzaków a Ci o większej wrażliwości często wbrew zdrowemu rozsądkowi, możliwościom starają się pomóc, naprawić to co ktos inny zepsuł...i na dodatek obwiniaja się...za innych....
Trzyma mocno kciuki,zeby udało się Mice i Kropce.Dobra decyzja Bożenko.Dobrze,że Iwonka Kropke zabrała.:loveu:
Inaczej chyba nie można było. Rozumiem bo sama mam sunie która w takiej sytuacji tez nie ułatwiałaby zadania...
Trzymajcie się .
Pięknie napisane:)

[quote name='elaja']Super ! Więc chyba raczej nie nosówka a zakażenie , przy nosówce raczej by już nie żyła. Dobrze że Twoja sunia ma szczepienia , przynajmniej masz pewność ,że nic jej nie grozi . Niestety zakażenia okołopołogowe zdarzają się dość często , szczególnie jeśli sunia przebywa w złych warunkach ( a Mika właśnie tak miała zanim trafiła do Ciebie ) , na wsi jeśli suka jest na łańcuchu i przy budzie to często żadne ze szczeniąt nie przeżyje , tylko nikt się tym nie przejmuje. Postaram się Omi dołożyć do leczenia Miki , tylko dopiero w przyszłym tygodniu.
Asior to KTOZ - napisz do niej i zapytaj , jak będzie udostępnione subkonto do wpłat to mogę zrobić wydarzenie - tylko wtedy będę miała prośbę o czynną obecność na nim i odpowiadanie na ewentualne pytania . Nie jestem w stanie pilnować na bieżąco wszystkich wydarzeń niestety.
Elu dzieki za zrobienie wydarzenia na FB, tylko ani Bożenka ani ja nie jesteśmy na FB, może ktoś z wątku mógłby po zrobieniu wydarzenia być na nim, jak mówisz - czynnie;)

[quote name='iwoniam']ona żyje, kolejne karmienie było, dzidzia śpi.
żyje Jadzia-kropeczka i mama..
:loveu::Rose::loveu::Rose::loveu::Rose::loveu::Rose::loveu:

Bożenko:loveu:
Może zamiast słów w tytule: "Umarły jej maleństwa"
zamienić na: "Z miotu żyje tylko Jadzia"

Posted

Smutno bardzo że maluszki odeszły :( i sunia choruje :( Trochę czytałam wątku bo Wojtuś mi podesłał z pytaniem o klatkę. Niestety finansowo nie pomogę ale po moich szczeniakach mam całą puszkę mleka zastępczego RC i pół opakowania pasty Vetminth na odrobaczenie (w wieku 3 tyg.) i jeśli to się może przydać dla małej Jadzi proszę o info i podrzucę.

Posted

[quote name='wojtuś']
Elu dzieki za zrobienie wydarzenia na FB, tylko ani Bożenka ani ja nie jesteśmy na FB, może ktoś z wątku mógłby po zrobieniu wydarzenia być na nim, jak mówisz - czynnie;) [/QUOTE]
Żadne usprawiedliwienie ;) skoro mogłeś zaistnieć na dogo nic nie stoi na przeszkodzie aby również zarejestrować się na fb , zadanie proste jak przysłowiowa budowa cepa :evil_lol: nie potrzebne ani cv ani specjalne rekomendacje , a chęć pomocy Mikuni powinna być priorytetem. Ja i tak zarywam już noce , więc proszę o mobilizację i zero wykrętów.:razz:

Posted

[quote name='weszka']Smutno bardzo że maluszki odeszły :( i sunia choruje :( Trochę czytałam wątku bo Wojtuś mi podesłał z pytaniem o klatkę. Niestety finansowo nie pomogę ale po moich szczeniakach mam całą puszkę mleka zastępczego RC i pół opakowania pasty Vetminth na odrobaczenie (w wieku 3 tyg.) i jeśli to się może przydać dla małej Jadzi proszę o info i podrzucę.[/QUOTE]
Dzieki Weszko dzięki:Rose:
Myślę, że się przyda, i mleko zastępcze i pasta na robaki.

Jadzia urodziła się 28 września 2011, w tą środę będzie już miała 2 tyg.
Prześle Ci kontakt do Iwonki D, gdybyś mogła jej podrzucić:):)

[quote name='elaja']Żadne usprawiedliwienie ;) skoro mogłeś zaistnieć na dogo nic nie stoi na przeszkodzie aby również zarejestrować się na fb , zadanie proste jak przysłowiowa budowa cepa :evil_lol: nie potrzebne ani cv ani specjalne rekomendacje , a chęć pomocy Mikuni powinna być priorytetem. Ja i tak zarywam już noce , więc proszę o mobilizację i zero wykrętów.:razz:[/QUOTE]
Elu :Rose:
Pięknie i konkretnie napisane :D
Nie będę miał więc wyjścia :shake:
Mikunia to priorytet:loveu:

Posted

[quote name='sybisia']Też dołożę coś do leczenia Miki, tylko na litość boską co w końcu wetka stwierdziła?! Niewiele można odczytać ze skanu. Na podstawie czego stwierdzono, że cały organizm zatruty? Jeśli nie toksemia to co? Antybiotyk wszystkiego nie załatwi. Bardzo martwię się o Mikunię Antybiotyk Mika bierze od piątku. Nie wiem jaki, ale pewnie zostanie wymieniony na fakturze.Jeżdżę z nią codziennie do weterynarza i sprawdzam stan zdrowia.

Oczywiście mogę jej zrobić wszystkie dostępne testy diagnozujące ewentualne choroby i wirusy TYLKO ZA CO?
Mogę jeździć do najlepszych specjalistów i klinik w Krakowie, żeby zdiagnozować Mikę TYLKO ZA CO?
Wetka leczy Mikę na podstawie objawów chorobowych i badań, które zostały zrobione.

Mika od wczoraj nie wymiotuje i nie ma biegunki, ale mało je. Zrobiłam jej o 12 zastrzyk z antybiotykiem. Jutro znów jadę z nią na kontrolę i zastrzyk do wetki.

Posted

[quote name='wojtuś']

Pięknie i konkretnie napisane :D
Nie będę miał więc wyjścia :shake:
Mikunia to priorytet:loveu:[/QUOTE]
No , to rozumiem - prosta męska decyzja ;)

[quote name='omi']Antybiotyk Mika bierze od piątku. Nie wiem jaki, ale pewnie zostanie wymieniony na fakturze.
[/QUOTE]
Omi , nie spiesz się z fakturą , niech wetka wystawi dopiero po zakończeniu leczenia - jeśli udałoby się załatwić subkonto TOZ do wpłat z fb to przyda się do rozliczenia. Faktura powinna być wystawiona dopiero po udostępnieniu subkonta.
Antybiotyk to może amoksiklav , moja Mucha go brała przy ropomaciczu .

Posted

Mika nie wymiotuje, a to najważniejsze. Ładnie zjadła nogi z kurczaka. Rozmawiałam z wetką i jutro mogę już dołożyć ryż i marchewkę. Kupy nadal brak...
Chętnie wychodzi na spacery. Ona chce uczestniczyć w życiu domu, a niestety nie może, bo gryzą się z Omi. Jak jedna wychodzi, to druga jest zamykana... w przyszłym tygodniu zacznę oswajanie dziewczyn, ale z kagańcami na pyszczkach...

Mika ma posłanie w pokoju starszego syna, ale woli jego łózko. W nocy śpią razem...

Sunia jest bardzo łagodna. U weta pozwala zrobić sobie wszystko...gdy ją zaboli zastrzyk, to skamli i przytula się do człowieka. Na spacerach idzie cały czas przy nodze.Patrzy w oczy... Widać, że niepewnie się czuje,że nie wie czego może spodziewać się po człowieku...przecież kiedyś ją wyrzucił, zostawił samą...

Posted

[quote name='elaja']No , to rozumiem - prosta męska decyzja ;)

Omi , nie spiesz się z fakturą , niech wetka wystawi dopiero po zakończeniu leczenia - jeśli udałoby się załatwić subkonto TOZ do wpłat z fb to przyda się do rozliczenia. Faktura powinna być wystawiona dopiero po udostępnieniu subkonta.
Antybiotyk to może amoksiklav , moja Mucha go brała przy ropomaciczu .[/QUOTE]

Umówiona jestem jutro na telefon z Asior w sprawie konta.

Posted

[quote name='lika1771']Cioteczki a moze napisac jeszcze o pomoc do skarpety kudłaczy jednak sytuacja sie zmieniła.....[/QUOTE]

A skarpeta wspomaga też przy leczeniu czy tylko w dofinansowaniu na karmę?

Posted

Dzięki za pomoc - mleko się przyda, baaardzo, bo malunia ma ogromny apetyt - aby nikt nie szukał - nr do mnie: 515 192 985
przyda się wszystko dla szczeniaczka, kupki są regularne, więc schodzi też sporo chusteczek dla niemowląt - dziś kupiłam czteropak za 15 zł - super cena wg mnie - po 63 sztuki w opakowaniu, na promocji :-)
nam wiele nie potrzeba - na razie mleczko, przytulanie, mycie i spanie. lek na odrobaczenie dla maluszków > 3 tyg - bardzo się przyda, dzięki.

Posted

[quote name='weszka']Smutno bardzo że maluszki odeszły :( i sunia choruje :( Trochę czytałam wątku bo Wojtuś mi podesłał z pytaniem o klatkę. Niestety finansowo nie pomogę ale po moich szczeniakach mam całą puszkę mleka zastępczego RC i pół opakowania pasty Vetminth na odrobaczenie (w wieku 3 tyg.) i jeśli to się może przydać dla małej Jadzi proszę o info i podrzucę.[/QUOTE]

tak tak, bardzo prosimy - nr tel napisałam :-)

Posted

[quote name='elaja']Żadne usprawiedliwienie ;) skoro mogłeś zaistnieć na dogo nic nie stoi na przeszkodzie aby również zarejestrować się na fb , zadanie proste jak przysłowiowa budowa cepa :evil_lol: nie potrzebne ani cv ani specjalne rekomendacje , a chęć pomocy Mikuni powinna być priorytetem. Ja i tak zarywam już noce , więc proszę o mobilizację i zero wykrętów.:razz:[/QUOTE]

podajcie proszę adres wydarzenia na FB ;-)

Posted

Kupiłam cegiełki ode mnie i koleżanki. Gdzie przesyłać pieniądze za cegiełki? Czy na konto Omi, czy jakieś inne będzie?
Jeśli zdrowie Mikuni by się (tfu, tfu, tfu!) nie poprawiało, to może by pokazać Ją w lecznicy dra Orła, Kokoszki itd. przy ul. Sanockiej (niestety, to daleko, drugi koniec Krakowa, ale weci wyjątkowi). Zawsze mieli taryfę ulgową dla bezdomnych psiaków pod opieką wolontariuszy i dawali dłuuugie terminy na uregulowanie należności. Mam jednak nadzieję, że dotychczasowe leczenie przyniesie dobre rezultaty. Mikuniu zdrowiej, Omi trzymaj się :kciuki::kciuki::kciuki::calus:

Posted

[quote name='iwoniam']podajcie proszę adres wydarzenia na FB ;-)

O to samo miałam prosić.

Iwoniam zadzwonię jutro i umówimy się na przekazanie rzeczy.

Dobrej nocy dla Mikusi i Jadzi! I dla dzielnych opiekunek :calus: