Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lika1771']Dokładnie a prosze nastepne dzieło człowieka popłakałam sobie.....

http://www.dogomania.pl/threads/215438-Kilkumiesięczna-wygłodzona-i-katowana-sunia!PILNIE-potrzebny-DT-zobacz-ludzkie-dzieło
Trafiłam na to na fb , na to i inne i nigdy nie zrozumiem kim trzeba być aby coś takiego zrobić..... A raczej nie kim a czym bo człowiekiem trudno takiego nazwać...
Mika to miała chyba większe szczęście niż ci co w lotto szóstkę trafili - ona wygrała życie , dla siebie i swoich dzieci.

• Replies 760
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mikusia jest przecudna,a maluszki pewnie też śliczne będą jak podrosną(teraz też są ładniutkie).Omi,jakie to szczęście,że przygarnęłaś sunieczkę,dziękuję Ci serdecznie,niech maluszki zdrowo rosną.

Posted

omi napisał(a):
Właśnie z tego wątku wróciłam...
A miałam już nie zaglądać na inne wątki, bo noce mam nie przespane i żyć mi się odechciewa!

Też zajrzałem na wątek....

Kochani
Bożenka mi opowiadała jak wyglądał poród szczeniaków i jak mama Mika od razu po porodzie pięlęgnowała małe szczyle,
to niesamowite Kochani, jak świat zwierząt jest ułożony - cudownie,

Myśląc o wszystkich Zwierzakach -
potrzeba im tylko akceptacji i miłości z naszej strony, czyli strony ludzi
i ma rację Klaudia- pisząc na tym wątku, że na Dogo mamy do czynienia z odwrotną stroną podejścia do Zwierząt -tą niedobrą.

Wspaniała jest ekipa na wątku Psiaka Klaudi, ja na razie nie miałem siły aby tam coś napisać...

Posted

Maluszki coraz zgrabniej poruszają się i są silniejsze. Jedna z dziewczynek jest drobniejsza, więcej popłakuje. Gdy przytulam ją do siebie i delikatnie głaszcze-ona przestaje płakać. Zastanawiam się czy jej przypadkiem nie jest cały czas zimno, bo jak była wtulona we mnie, w ciepełku to nie piszczała.

Mika wczoraj ładnie jadła, a dzisiaj ma rozwolnienie i nie chce jeść...martwię się tym.
Nasypałam jej suchej karmy. Zjadła jedną kulkę i położyła się...

Omi nadal warczy i szczeka, jak słyszy wychodzącą Mike. Mika natomiast staje pod drzwiami Omi i z zaciekawieniem wącha.

Posted

Myslę,że sunia potrzebuje czasu,żeby dojśc do siebie, tułaczka, potem poród....za dużo tego na raz.
Chyba potrzeba troszke czasu. Z jedzeniem tez pewnie różnie bywało.Żołądek musi sie przyzwyczaić....No tak sobie myśle.
Miło się czyta to wszystko szczególnie o szczeniaczkach .Rzadki przypadek tu na dogo....:roll:

Posted

Dziewczynka z kropeczką na główce, to właśnie ta, która cały czas popłakuje.
Jest najdrobniejsza i nie ma siły, żeby wepchać się pod rodzeństwo, gdzie jest najcieplej.

Posted

Śliczne są . Chłopak to chyba jednak nie czarny , kolor ma raczej po mamusi , tyle że z białymi znaczeniami , z wiekiem maść będzie jaśniejsza w tonacji pieprz i sól.

Posted

[quote name='elaja']Śliczne są . Chłopak to chyba jednak nie czarny , kolor ma raczej po mamusi , tyle że z białymi znaczeniami , z wiekiem maść będzie jaśniejsza w tonacji pieprz i sól.[/QUOTE]
Jemu przez grzbiet idzie taka czarna pręga, natomiast boczki ma bardzo ciemno brązowe.
[quote name='rita60']Czyli teoretycznie ma już imię ta malizna......Kropa,Kropeczka:razz:[/QUOTE]
Kropusia...bo to taka kruszyneczka

Posted

[quote name='rita60']Czyli teoretycznie ma już imię ta malizna......Kropa,Kropeczka:razz:[/QUOTE]

tez to mialam napisac, sunia musi byc wiec Kropką :) najsliczniejsze ma umaszczenie. wróżę jej bitwę domkow :D

Posted

Serdecznie witam Wszystkich na wątku Mikusi i jej dzieci. Dziękuję, że jesteście z nami.:Rose:

Mika maluszki zostawia same tylko na chwilę, gdy idzie na siusiu lub jak je - wtedy robię im zdjęcia. Potem zaraz wraca i one wtulają się w nią. Jak się najedzą, to wchodzą ( upychają się wszystkie) pod jej udami. Tak, że ich nie widać. Przez pierwszy dzień syn zaglądał czy nie są zgniecione i oddychają:evil_lol:.

Faktem jest, że z dnia na dzień są coraz bardziej ruchliwe i krzykliwe. Pewnie też rosną, ale ja tego nie zauważam, bo widzę je po kilka razy dziennie.

Halizo bardzo dziękuję:loveu:, zaraz wyślę nr konta na pw.

Posted

Omi , moja Kropeczka miała taką samą kropkę na główce. To ja chce być mamą chrzestną i nadaje jej dwa imiona (za które płace podwójnie) Nutka-Kropcia. Poprosze o konto na pw.

Posted

[quote name='DoPi']Omi , moja Kropeczka miała taką samą kropkę na główce. To ja chce być mamą chrzestną i nadaje jej dwa imiona (za które płace podwójnie) Nutka-Kropcia. Poprosze o konto na pw.[/QUOTE]

Dorotko, ale dziewczyny jeszcze nie zrobiły bazarku imiennego dla maluszków, a ja niestety nie umiem :shake:

Posted

Na moje konto wpłynęły wpłaty od: sybisia, elaja, Aldrumka, Maryna,azalia, skarpeta kudłaczy - bardzo dziękuję w imieniu Miki i maleństw:loveu::Rose:

Rozliczenie jest w poście nr 3

Posted

z tego co wiem to Wojtuś jutro około 16ej odbierze ode mnie klateczkę - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że maluchy z mamą zmieszczą się w niej :-)
w razie czego będziemy w kontakcie
Iwonia :-)