Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Moja siostra jak zwykle wlasnie cos wynalazla i przytargala do domu :roll: mloda, fajna suczynka. Zachowuje czystosc, ladnie chodzi na smyczy. Wielkosc kolo 10kg.
Niestety jutro wraca rodzic i bedzie sie dzialo :shake: sunia megapilnie szuka awaryjnego tymczasu bo inaczej czeka ja schron. Na kolejnego tymczasa - po tym jak Dulux zostal na stale - ojciec sie nie zgodzi za nic. A jak on sie nie zgadza to nie ma co dyskutowac
Zdjec nie ma i na razie nie bedzie bo Pola nie ma internetu i tylko przez tel prosila mnie o zalozenie watku.
Zeby nie bylo - ja jestem 800km od Olkusza a Mloda jest jeszcze Mloda i obie nic nie zdzialamy :shake:
Tel do Poli tel: 694-000-505

[B]Wątek założyła masienka i to co powyżej napisała ona , ale obecnie nie ma dostępu do internetu.
Wobec zaistniałej sytuacji, czuję się w obowiązku kontynuować wątek bezdomnej suni.[/B]

Edited by omi
  • Replies 760
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rodzic pozwolił zostać suni jakiś czas w domu?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Bardzo Wszystkim dziękuję za przybycia na wątek.

Wstępne dane do rozliczeń:

1. Lika1771-sponsoruje szczepienie

2. Aldrumka 10 zł. deklaracja stała

3. elaja coś jednorazowo

4. azalia coś jednorazowo

5. Olq 100 zł.( za 10 miesiecy z góry po 10 zł. stałej deklaracji)

6. Maryna 30 zł.jednorazowo

7. Wojtuś 50% sterylki

8. Chiquita&DeeDee-coś po wypłacie

9. sybisia 20zł.jednorazowo

10.Pliszka 20 zł. w październiku

11.paulinken coś jednorazowo

12.Skarpeta dla kudłaczy w potrzebie 50 zł. na karmę

13.krakowianka może coś od listopada

Wpływy :

Skarpeta dla kudłaczy 50
Maryna 30 zł.
sybisia 20 zł.
elaja 50 zł.
Aldrumka 50
azalia 100 zł.
Chiquita 20
haliza 40
Olq 100
wojtuś 50
Livka- bazarek Dogo07 20
shy-bazarek Dogo07 10
od p. Oli z Łodzi 100
katarzynao9-bazarek Dogo07 10
p. Zuzanna P. z Olkusza- mama Dogomanki 200
Aimez_moi-bazarek Dogo 10
aniawawa 30
Rafa9 i sybisia bazarek Dogo07 50
ciocia&wujek-bazarek Dogo07 15
Maruda-bazarek Dogo07 10
DoPi 50
Magolek-bazarek Dogo07 10
Havanka-bazarek Dogo07 10
Elaja 100
bico-bazarek Dogo07 20
markofix1-bazarek Dogo07 30
fiorsteinbock-bazarek Dogo07 10
Aldrumka 15
bazarek http://www.dogomania.pl/threads/217647-ROZLICZAMY-!-Bi%C5%BCuteria-i-extra-ciuszki-na-leczenie-Miki.-Do-20.11-do-godz.-20-tej.?p=18123340#post18123340 310
Aldrumka 10

RAZEM: 1530 zł

Wydatki:

wizyta u weta-uśpienie suni 20
karma "Dog Chow" 32
kaganiec 32
podkłady higieniczne 8
wizyta wet. 50
termofor 21
butelka ze smoczkiem 14
"Espumisan"krople 26
wizyta wet. 7. 10 piątek 160
mleko dla Kropki 39
wizyta wet. 8.10 sobota 100
wizyta u wet. 10.10 pon. 40
Lakcit 13
Augmentin 23
wydatki na leczenie Jadzi-przelałam na konto Iwonki 83
szczotka dla Miki 23
konsultacja u dr Zalewskieg 50
koszty transportu do weta 20
szelki 29
obroża 11
adresatka 5
koszt transportu do weta 20
nogi z kurczaka zakupione w październiku ( za 10 nóg płacę około 20 zł, co starcza na 5 dni-Mika zjada 2 dogi dziennie) 120
karma Royal Canin 60
badanie krwi 80
koszt transportu 20
karma BENTO KRONEN Growth Lamb & Rice 3 kg 57
nogi z kurczaka zakupione w listopadzie 100 zł[SIZE="4"]
faktura od dr Szpeyera za wszystkie wizyty 180
koszt transportu 20 zł
karma BENTO KRONEN Growth Lamb & Rice 3 kg na wagę ( taniej jest) 46

Razem: 1502 zł

POZOSTAŁO: 1530-1502= 28

Skany rachunków umieściłam w 313 poście ( strona 13 )

Posted

Niestety nie :shake:
byc moze bedzie miala bardzo, bardzo awaryjny tymczas ale tam nie ma ogrodzenia wiec w kazdej chwili moze zginac :shake:
sytuacja naprawde jest ciezka i szorsciaczka bardzo pilnie szuka tymczasu z prawdziwego zdarzenia

Posted

masienka napisał(a):
Niestety nie :shake:
byc moze bedzie miala bardzo, bardzo awaryjny tymczas ale tam nie ma ogrodzenia wiec w kazdej chwili moze zginac :shake:
sytuacja naprawde jest ciezka i szorsciaczka bardzo pilnie szuka tymczasu z prawdziwego zdarzenia

Piszę tu, bo masz zapchaną skrzynkę.
Kudłaczom pomaga m.in. leni356, malawaszka, z kolei suniom w takim typie daje DT elinka.

• 2 weeks later...
Posted

suńka dalej biega na osiedlu, trzebaby jej znalezc szybko dom bo garnie się do ludzi i ktoś jej może zrobic krzywde, albo ja do schronu zabiorą. Suczka jest kochana, z moim psem sie dogadywala, umie w domu zachowac czystosc i ladnie chodzi na smyczy, bez smyczy chodzi przy nodze. Jest taka kochana. :roll:

Posted

majqa napisał(a):
Piszę tu, bo masz zapchaną skrzynkę.
Kudłaczom pomaga m.in. leni356, malawaszka, z kolei suniom w takim typie daje DT elinka.

Dogomanko - pisałaś do tych dziewczyn?

Posted

Zróbcie jej wydarzenie na FB, ogłoszenia, wrzućcie na forum kudłaczy-nie umiem tego robić dlatego piszę o tym. A przy okazji podniosę wątek.

Posted

dogomanka_ napisał(a):
suńka dalej biega na osiedlu, trzebaby jej znalezc szybko dom bo garnie się do ludzi i ktoś jej może zrobic krzywde, albo ja do schronu zabiorą. Suczka jest kochana, z moim psem sie dogadywala, umie w domu zachowac czystosc i ladnie chodzi na smyczy, bez smyczy chodzi przy nodze. Jest taka kochana. :roll:

Z tego co piszesz wnioskuję, że miałaś ją w domu-tak?
Widujesz ją jeszcze?

Posted

Rozmawiałam z dogomanką telefonicznie, bo nie ma dojścia do kompa. Sunia jest do pół łydki, dogaduje się z psami i kotami, pięknie chodzi przy nodze. Możliwe, że jest w ciąży, ale nic pewnego.
Dogomanka może ją złapać w każdej chwili, ja natomiast mogę ja przetrzymać gdyby był chętny na nią dom.

Posted

omi napisał(a):
Rozmawiałam z dogomanką telefonicznie, bo nie ma dojścia do kompa. Sunia jest do pół łydki, dogaduje się z psami i kotami, pięknie chodzi przy nodze. Możliwe, że jest w ciąży, ale nic pewnego.
Dogomanka może ją złapać w każdej chwili, ja natomiast mogę ja przetrzymać gdyby był chętny na nią dom.

Omi a ile mozesz ja przetrzymac?

Posted

omi napisał(a):

Moze szybko by domek znalazła

Posted

omi napisał(a):
Sunię mogę przetrzymać 2-3 dni. Nie wiem jak na nią zareaguje moja sunia Omi i 3 koty...oraz mąż...

To troche mało na znalezienie domu........

Fotki potrzebne zamowiłabym ogłoszenia zeby sunia przed zimnymi nocami domek znalazła.
Kurcze chociaz jakis kojec ach

Posted

omi napisał(a):
Lika1771 możesz zrobić suni ogłoszenia z tymi zdjęciami, które są?
Zawsze będzie to krok do przodu w znalezieniu domu.

Poszukam bazarku z ogłoszeniami i zamowie chyba ze wiesz o jakims?