klara56 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [FONT=TimesNewRomanPSMT]Rozpacz na czterech nogach. Podczas pobytu w Grecji co krok można potknąć się o pieskie nieszczęście. Potknęłam się i ja. Wokół ośrodka ,gdzie wypoczywałam kręciło się kilka przerażająco chudych, ale łagodnych i miłych psów. Akcja dokarmiania ich przez dwa tygodnie przyniosła taki efekt, że nie musiały brodzić w rzeczce i łowić pijawki, aby załagodzić głód. Nieprawdopodobne, prawda? W obliczu tej tragedii ostro wzięłam się do „roboty”.Udało się znależć domek w Morągu jednemu z nich .Został przeszmuglowany przez cztery granice i dziś już jest szczęśliwym psem:) A teraz dochodzę do sedna sprawy, która musi się stać wydarzeniem na miarę Fb!!! W tym rejonie Grecji, gdzie wczasowałam tradycją /narodową?/ jest [/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]wytruwanie [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]psów. Tak dzieje się co roku. Jestem osobą, której mocno „dokucza” niedola zwierząt.W moim domu czworonogi to psy ze schronisk. [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=5]Szukam domu dla 1,5 rocznej suczki, która przyjedzie do kraju ok.5 pazdziernika .Przyjedzie z paszportem, zaszczepiona i odrobaczona. Zarezerwowałam dla niej hotelik, ale konieczny jest DOM!!!!!!!! Sunia w tej chwili przebywa pod dachem, jest czysta i nie stwarza żadnych problemów.W Polsce zostanie wysterylizowana. Nie wierzę, że nie znajdzie się w naszym gronie nikt, komu los młodej , uszatej panienki nie poruszy serducha. Liczę na Was :):):) [/FONT][/FONT] Quote
klara56 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [FONT=TimesNewRomanPSMT]Rozpacz na czterech nogach. Podczas pobytu w Grecji co krok można potknąć się o pieskie nieszczęście. Potknęłam się i ja. Wokół ośrodka ,gdzie wypoczywałam kręciło się kilka przerażająco chudych, ale łagodnych i miłych psów. Akcja dokarmiania ich przez dwa tygodnie przyniosła taki efekt, że nie musiały brodzić w rzeczce i łowić pijawki, aby załagodzić głód. Nieprawdopodobne, prawda? W obliczu tej tragedii ostro wzięłam się do „roboty”.Udało się znależć domek w Morągu jednemu z nich .Został przeszmuglowany przez cztery granice i dziś już jest szczęśliwym psem:) A teraz dochodzę do sedna sprawy, która musi się stać wydarzeniem na miarę Fb!!! W tym rejonie Grecji, gdzie wczasowałam tradycją /narodową?/ jest [/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]wytruwanie [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]psów. Tak dzieje się co roku. Jestem osobą, której mocno „dokucza” niedola zwierząt.W moim domu czworonogi to psy ze schronisk. [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=5]Szukam domu dla 1,5 rocznej suczki, która przyjedzie do kraju ok.5 pazdziernika .Przyjedzie z paszportem, zaszczepiona i odrobaczona. Zarezerwowałam dla niej hotelik, ale konieczny jest DOM!!!!!!!! Sunia w tej chwili przebywa pod dachem, jest czysta i nie stwarza żadnych problemów.W Polsce zostanie wysterylizowana. Nie wierzę, że nie znajdzie się w naszym gronie nikt, komu los młodej , uszatej panienki nie poruszy serducha. Liczę na Was :):):) [/FONT][/FONT] Quote
anetek100 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 pomoge ogłaszac sunieczkę:) aha co do opisu sytuacji przerażające...te świat niestety nigdy nie zmieni się na lepsze:( Quote
klara56 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Aż dwa razy mi się zrobiło...... Dziękuję :) Quote
anetek100 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 zawsze możn aedytowac post i "wykropkowac.........." treśc która się powtórzyła:) Quote
Silvana Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Trzymam kciuki za greczynkę! :) Właśnie mam taką samą historię u siebie- też zgarneliśmy z ulicy w Grecji małe psie nieszczęście, które nie wiem jak by skończyło, bo już się ledwo mogło ruszać przez kołtuny... Nasz wątek tu: http://www.dogomania.pl/threads/214944-Malta%C5%84czyk-bolo%C5%84czyk-bichon-pr%C3%B3ba-ustalenia-rasy-i-porady-mile-widziane-%29 Quote
alina71 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 W jaki sposob ta biała suczka przejechała granice jak Chorwaci kontrolują samochody? Jaki jest na to sposób? Quote
M&M33 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Kontrola była tylko na granicy chorwacko-słoweńskiej ale sunia jechała z tyłu i spała i nawet nie spojrzeli ile jest osób a tylko spojrzeli w paszporty (nasze, bo dla nie nie mieliśmy nic) i zeskanowali je (wymogi schengen). Na granicy byliśmy ok 16 i było troche ruchu więc chyba najlepsza pora bo celnicy wyglądali na znudzonych. Byliśmy przygotowani na to że zapytają o psa i mieliśmy przygotowaną wersję że wjechaliśmy z nią bez paszportu bo zostały na stole w domu i musimy wrócić. Oczywiście mieliśmy przygotowaną "czekoladę" ale nie była potrzebna. Myślę że praktycznie każdy wet czy to w grecji czy chorwacji wystawi za niewielką opłatą odpowiednie dokumenty. My nie mieliśmy na to czasu :) Quote
alina71 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Pytam bo ja chciałam zwinąć kota ale nie wiedziałam jak przewieźć bo u nas sprawdzali paszporty i tak z lekka zaglądali do auta a samochód przed nami miał głębsza kontrole. My przez Węgry jeździmy. Quote
klara56 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 W naszym autobusie, gdy wracaliśmy z Grecji przeszmuglowalismy małą sunię. Miała podane środki lekko nasenne i przejechała 4 granice! Węgrzy, którzy najbardziej kontrolowali, nie zauważyli jej! Spała słodko..........Dziś jest już w swoim domu. Uniknęła śmierci głodowej.Była za młoda, by sobie poradzić. Quote
Panca Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 sluchajcie czy to ta bullowata czrno biala greczynka bedzie szukac domu? wrzuce ja na Facebooka i jestem pewno ze migiem ktos ja przygarnie Quote
Kajusza Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 a co u chorwatki? jak się zaaklimatyzowała w nowym domu? Quote
anetek100 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 tak szuka domku, nieługo ma przyjechac do PL...zrobiłam jej ogloszenia na kupiepsa, eoferty.com, adopcjapsa, cafeanimal, gumtree, tablica Quote
klara56 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Tak, czarno-biała Greczynka bardzo szuka domku. To z mojej inicjatywy przyjedzie do Polski. Bardzo bym nie chciała, aby swój pobyt w naszym kraju rozpoczęła od zbyt długiego pobytu w hoteliku. Ja na głowie juz staję w poszukiwaniu domku!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
tanitka Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 sluchajcie czy to ta bullowata czrno biala greczynka bedzie szukac domu? Panca, ona nie jest bullowata tylko rasy podenco ! :) Quote
anetek100 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 ja to w niej asta nawet zobaczyłam czy tego typu peisia hehehehe na jednymz djęciu, ale to zdjęcie, ale w rzeczywistosci jak mowisz pdoenco, to nawet zerknęłam do neta jak ta rasa wygląda,bo nie znam:)sunieczka jest śliczna:) Quote
Panca Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 podenco..hmmm..nie znalam :) ale czlowiek uczy sie cale zycie ;-) dobra wrzuce ja do siebie na facebooka jutro ,tak oryginalna dama szybko domm znajdzie- a gdzie bedzie do czasu znalezienia DS? Quote
klara56 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 W hoteliku. Tanitka ma namiary. Ja nie mogę, za moment będę miała dwa psiaki w domu :). Quote
anetek100 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 z ogłoszen pewnie nikt jeszcze nie dzwonił, ale mysle, że jak w hoteliku będzie to chociaz będzie można zdjęcie cyknąć:) Quote
Ati Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 podenco sa w sumie od koloru siana po ciemno rude z bialymi znaczeniami, lub na bialym znaczebia jasne rude, zolte ale uchole to maja wielkie i wizualnie suczka jest podobna pewnie to jakis parias albo jak zjedzie i beda foty to sie okaze co toto Quote
Panca Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 jaka ona jest piekna ....bosh ....wzielabym ja bez wahania gdybym mogla..jesli bedzie w wawie to ja odwiedze..poki co wrzucilam jej fote na FB i na razie cisza... Quote
tanitka Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 miejsce ma zarezerwowane u Donki w domu : http://www.dogomania.pl/threads/214517-Hotel-Kudłate-i-Łaciate-wolne-miejsce-w-domu Quote
klara56 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 panienka ma uszy całkiem, całkiem :) Quote
Recommended Posts