Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=TimesNewRomanPSMT]

Rozpacz na czterech nogach.
Podczas pobytu w Grecji co krok można potknąć się o pieskie nieszczęście.
Potknęłam się i ja.
Wokół ośrodka ,gdzie wypoczywałam kręciło się kilka przerażająco chudych, ale łagodnych
i miłych psów. Akcja dokarmiania ich przez dwa tygodnie przyniosła taki efekt, że nie
musiały brodzić w rzeczce i łowić pijawki, aby załagodzić głód. Nieprawdopodobne,
prawda?
W obliczu tej tragedii ostro wzięłam się do „roboty”.Udało się znależć domek w Morągu
jednemu z nich .Został przeszmuglowany przez cztery granice i dziś już jest szczęśliwym
psem:)
A teraz dochodzę do sedna sprawy, która musi się stać wydarzeniem na miarę Fb!!!
W tym rejonie Grecji, gdzie wczasowałam tradycją /narodową?/ jest [/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]wytruwanie [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]psów.
Tak dzieje się co roku.
Jestem osobą, której mocno „dokucza” niedola zwierząt.W moim domu czworonogi to psy
ze schronisk.

[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=5]
Szukam domu dla 1,5 rocznej suczki, która przyjedzie do kraju ok.5
pazdziernika .Przyjedzie z paszportem, zaszczepiona i odrobaczona.
Zarezerwowałam dla niej hotelik, ale konieczny jest DOM!!!!!!!!
Sunia w tej chwili przebywa pod dachem, jest czysta i nie stwarza
żadnych problemów.W Polsce zostanie wysterylizowana.
Nie wierzę, że nie znajdzie się w naszym gronie nikt, komu los
młodej , uszatej panienki nie poruszy serducha.
Liczę na Was :):):)

[/FONT][/FONT]

Posted

[FONT=TimesNewRomanPSMT]

Rozpacz na czterech nogach.
Podczas pobytu w Grecji co krok można potknąć się o pieskie nieszczęście.
Potknęłam się i ja.
Wokół ośrodka ,gdzie wypoczywałam kręciło się kilka przerażająco chudych, ale łagodnych
i miłych psów. Akcja dokarmiania ich przez dwa tygodnie przyniosła taki efekt, że nie
musiały brodzić w rzeczce i łowić pijawki, aby załagodzić głód. Nieprawdopodobne,
prawda?
W obliczu tej tragedii ostro wzięłam się do „roboty”.Udało się znależć domek w Morągu
jednemu z nich .Został przeszmuglowany przez cztery granice i dziś już jest szczęśliwym
psem:)
A teraz dochodzę do sedna sprawy, która musi się stać wydarzeniem na miarę Fb!!!
W tym rejonie Grecji, gdzie wczasowałam tradycją /narodową?/ jest [/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]wytruwanie [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]psów.
Tak dzieje się co roku.
Jestem osobą, której mocno „dokucza” niedola zwierząt.W moim domu czworonogi to psy
ze schronisk.

[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=5]
Szukam domu dla 1,5 rocznej suczki, która przyjedzie do kraju ok.5
pazdziernika .Przyjedzie z paszportem, zaszczepiona i odrobaczona.
Zarezerwowałam dla niej hotelik, ale konieczny jest DOM!!!!!!!!
Sunia w tej chwili przebywa pod dachem, jest czysta i nie stwarza
żadnych problemów.W Polsce zostanie wysterylizowana.
Nie wierzę, że nie znajdzie się w naszym gronie nikt, komu los
młodej , uszatej panienki nie poruszy serducha.
Liczę na Was :):):)

[/FONT][/FONT]

Posted

Kontrola była tylko na granicy chorwacko-słoweńskiej ale sunia jechała z tyłu i spała i nawet nie spojrzeli ile jest osób a tylko spojrzeli w paszporty (nasze, bo dla nie nie mieliśmy nic) i zeskanowali je (wymogi schengen). Na granicy byliśmy ok 16 i było troche ruchu więc chyba najlepsza pora bo celnicy wyglądali na znudzonych. Byliśmy przygotowani na to że zapytają o psa i mieliśmy przygotowaną wersję że wjechaliśmy z nią bez paszportu bo zostały na stole w domu i musimy wrócić. Oczywiście mieliśmy przygotowaną "czekoladę" ale nie była potrzebna. Myślę że praktycznie każdy wet czy to w grecji czy chorwacji wystawi za niewielką opłatą odpowiednie dokumenty. My nie mieliśmy na to czasu :)

Posted

Pytam bo ja chciałam zwinąć kota ale nie wiedziałam jak przewieźć bo u nas sprawdzali paszporty i tak z lekka zaglądali do auta a samochód przed nami miał głębsza kontrole. My przez Węgry jeździmy.

Posted

W naszym autobusie, gdy wracaliśmy z Grecji przeszmuglowalismy małą sunię. Miała podane środki lekko nasenne i przejechała 4 granice!
Węgrzy, którzy najbardziej kontrolowali, nie zauważyli jej! Spała słodko..........Dziś jest już w swoim domu. Uniknęła śmierci głodowej.Była za młoda, by sobie poradzić.

Posted

Tak, czarno-biała Greczynka bardzo szuka domku. To z mojej inicjatywy przyjedzie do Polski. Bardzo bym nie chciała, aby swój pobyt w naszym kraju rozpoczęła od zbyt długiego pobytu w hoteliku.
Ja na głowie juz staję w poszukiwaniu domku!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

ja to w niej asta nawet zobaczyłam czy tego typu peisia hehehehe na jednymz djęciu, ale to zdjęcie, ale w rzeczywistosci jak mowisz pdoenco, to nawet zerknęłam do neta jak ta rasa wygląda,bo nie znam:)sunieczka jest śliczna:)

Posted

podenco..hmmm..nie znalam :) ale czlowiek uczy sie cale zycie ;-) dobra wrzuce ja do siebie na facebooka jutro ,tak oryginalna dama szybko domm znajdzie- a gdzie bedzie do czasu znalezienia DS?

Posted

podenco sa w sumie od koloru siana po ciemno rude z bialymi znaczeniami, lub na bialym znaczebia jasne rude, zolte
ale uchole to maja wielkie
i wizualnie suczka jest podobna
pewnie to jakis parias
albo jak zjedzie i beda foty to sie okaze co toto

Posted

jaka ona jest piekna ....bosh ....wzielabym ja bez wahania gdybym mogla..jesli bedzie w wawie to ja odwiedze..poki co wrzucilam jej fote na FB i na razie cisza...