Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SUCZKA Z HVARU JUZ BEZPIECZNA >Jesteśmy właśnie na wakacjach w Chorwacji, na Hvarze. W zeszłym tygodniu spacerując zobaczyliśmy psa, sunię, na łańcuchu. Mimo wszystko bardzo wesoła, wbiegła do budy i było słychać jeden wielki stukot ogona.
>Chudziutka. Z cycuchami chyba po szczeniakach albo tak widoczne przy tej chudości.
>Łańcuch przy szyi tak ściśnięty ze ledwo mogłam wsadzić tam palec. Następnego dnia pojechaliśmy tam z jedzeniem. Jeszcze raz pooglądałam ten łańcuch, zobaczyłam ze ktoś pomniejszył go specjalnie drutem.
>Następnego dnia pojechaliśmy już z obcęgami.
> Rozwaliliśmy ten drut tak ze została z samą tą łańcuchową obrożą, luźniejszą. Zjadła dużo, rzuca się na jedzenie, połyka w całości.
>Jak pojechaliśmy w poniedziałek to miała łańcuch przy szyi ściśnięty jeszcze bardziej, tak, że jak dostała jedzenie to nie mogła przełykać.
>Pewnie uciekła i pobiegła do tych "właścicieli"
>Więc wczoraj znowu obcęgi, kupiłam obrożę, dorobiłam dziurę i założyliśmy jej tę obrożę. Zostawiliśmy kartkę ze prosimy żeby jej nie zdejmowali, jest bardzo ciasno, nie ucieknie. Po chorwacku.
>Strasznie się cieszy na nasz widok, widzi z daleka i tupie nogami przednimi, Krok przy kroku.
>No i problem mam taki. (...) Teraz nie wiem co robić, muszę podjąc decyzję o dalszym zyciu tej suczki lub tego psa który będzie po niej. Czegokolwiek nie zrobię - będzie źle.
>
>
> M.">

Uploaded with ImageShack.us

DO POLSKI 5 PAŹDZIERNIKA PRZYJEDZIE SUCZKA RASY PODENCO Z GRECJI.

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem- pierwsze pytanie takie do rozwazenia: jakie sa zasady przywozu psa do PL stamtad?
Sunia wyglada na goncza nie wyzla..
Jak z transportem stamtad?

Moze trzebaby po prostu ja zglosic tam na miejscu do organizacji prozwierzecych i ewentualnie ich wesprzec w szukaniu domu, itd...

Posted

Zasady przewozu są powszechne: paszport, czip. itd. dziewczyna jest tam własnym samochodem i wraca do Warszawy w poniedziałek.
Ona zgłaszała to do lokalnych organizacji jak również do polskiej VIVY. Odpowiedzi są takie jakich można sie spodziewać, dobre rady, ale nikt psa nie odbierze, nikt fizycznie nei pomoże....

Posted

Czyli na pet passport tak?

napisalam pw

tanitka napisał(a):
Zasady przewozu są powszechne: paszport, czip. itd. dziewczyna jest tam własnym samochodem i wraca do Warszawy w poniedziałek.
Ona zgłaszała to do lokalnych organizacji jak również do polskiej VIVY. Odpowiedzi są takie jakich można sie spodziewać, dobre rady, ale nikt psa nie odbierze, nikt fizycznie nei pomoże....

Posted

No zwiałam ze strachu ...że na mnie nawarczycie ;)
Ja prosta baba ze wsi jestem - pisałyście o czipach i paszportach, no to myślałam, że ino legal wchodzi w grę :D:D:D

...sprawiedliwość, sprawiedliwością, ale na prowincji prawo musi być po naszej stronie ;)

Piękne to chorwackie cielątko !

Posted

Tyz mi roznica...po tylu setkach????

A sama sie podstawia , wrecz prosi zeby ja dopsic...

Poza tym ona lubi suczki i ma do nich doskonala reke...znaczy sie serce...

tanitka napisał(a):
tak, tylko ze Farmerka jakoś po drodze z Hvaru do W-wy nie mieszka, ja tam licze na Kraków ew. Warszawę :)

Posted

Katcherine, słodyczy Ty moja - ja już jestem PRZEPSIONA ..niestety :(

A tak nawiasem mówiąc, to mam dzisiaj pełne gacie strachu, bo jedna z moich szorstkowłosych, brodatych pupilek przyniosła na podwórko uduszonego kurczaka...kurczaka sąsiadowego , co to nieopatrznie przelazł mniędzy sztachetami. Oj doloż moja, doloż...

Posted

Obejrzyj denata, kup takiego samego i im dorzuc wczesnym bardzo rankiem na podworko...

Gorzej z szorsciaczka bo pewnie jej sie niesamowicie ta zabawa spodobala...

farmrko- chyba jednak nie jestes skoro takie rzeczy na swiatlo dzienne piszesz LOL

farmerka63 napisał(a):
Katcherine, słodyczy Ty moja - ja już jestem PRZEPSIONA ..niestety :(

A tak nawiasem mówiąc, to mam dzisiaj pełne gacie strachu, bo jedna z moich szorstkowłosych, brodatych pupilek przyniosła na podwórko uduszonego kurczaka...kurczaka sąsiadowego , co to nieopatrznie przelazł mniędzy sztachetami. Oj doloż moja, doloż...

Posted

Tatiana ta pani z Fb, o ktorej ci mowilam, wstepnie bierze ja na Dt,
wezme od niej telefon, zebys miala namiary
Pani jest z Warszawy
gdyby sie z suczka cos uknulo;)