martka1982 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 super foteczki, widać,że z niego sierotka....po kąpieli na pewno ta sierść będzie lepiej wyglądać.Żeby tylko w zdrowiu Ci się chował i jak będą leki powoli się kończyły, to z wyprzedzeniem dawaj znać Quote
zioberek87 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 cudny chłopak, wiadć że mu będzie u Ciebie bardzo dobrze:) i ma kompana:) Quote
martka1982 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 marmosia napisał(a):Jak obiecałam, to pomogę. Dawać , ciotki, nazwę karmy i dane do wysyłki :) Cieszę się, że staruszek już w domku. Miziam cieplutko ... dziekujemy bardzo! bardzo to nam pomoze przy obecnym stanie finansow Kolczyka miejmy nadzieje,ze mu Eukanuba podpasuje, Renia mowila mi wczoraj,ze je i suche i gotowane wiec do wybrzydziuchow raczej nie nalezy:) Quote
Lionees Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 marmosia napisał(a):A ja też Renia :) Oooo...witaj Renatko:) Dobra lecę teraz z opisem. Odebrałam Kolczysia od Lenki na trasie,a w zasadzie na stacji shell,bo tak było Lence wygodniej(kochana kobieta-dziękuję Lence i jej mężowi,za przywóz psiaków:loveu:),Kolczyś był taki biedniusi,że aż nie czekałam na Figu,żeby Ją poznać,tylko pojechałam z Kolczysiem do domu.W domu wszystkie psiaki przyjęły Kolczysia bardzo serdecznie.To znaczy-Dżeruś zwitał się z Kolczykiem jak starzy kumple:),Myszka ma bardzo ciężką postać padaczki i jest jej w zasadzie wsio rybo co,kto,gdzie jak i po co.Kajtek potraktował Kolczysia jak powietrze,udawał,że Go nie widzi i tak jest do tej pory.Natomiast Nesti(ten rudzielec na pierwszym zdjęciu)jest bardzo zaborczy i zazdrosny.Nestuś jest tez z Konina:) i jest niewidomy,więc może dlatego pilnuje się mnie i niekoniecznie jest zadowolony jak inny psiak do mnie podejdzie.Jednak w przypadku Kolczysia wszystko odbyło się kulturalnie i grzecznie.Nesti trochę sie stawia psiakom i pyszczy do nich,ale do Kolczysia nawet nie mruknął.Pewnie wyczuł,że Kolczyś jest słaby i okazał Mu swoje miłosierdzie.Tak jak Martka napisała na początku wątku,Kolczyk jest wynędzniały.No kurde jest:shake: taka to bida z nędzą.Dzisiaj już jest lepszy,ale na dzień dobry był apatyczny,smutny,obojętny,zrezygnowany,no jednym słowem bida,taka sierota nad sierotami.No ale potem popił wody,zjadł jedzonko,zaczął się przyglądać co sie w domu dzieje.Przygotowałam Mu posłanko,ale nie skorzystał i śpi na dywanie.Ma apetyt,je suche,gotowane,smaczki,a najbardziej lubi paróweczki i pasztet drobiowy,bo w tym podaję mu rano leki,coby mieć spokojne sumienie,że na pewno zjadł.Dużo śpi,odpoczywa po schronie,śpi aż chrapie.Na spacerki sprowadzam Go na smyczy,bo chłopak musi nauczyć się schodzić i wchodzic po schodach(mieszkam na piętrze),a na działce puszczam Go luzem.Bardzo się pilnuje człowieka,stara się chodzić obok ludzkiej nogi,a jak ciut dalej odejdzie,to sie ogląda,czy aby nie za daleko poszedł.Spaceruje wolniutko,człapu,człap i wącha sobie zapachy.W domu nie znaczy kątów,ładnie czeka na spacerki,jest grzeczny,miły,kochany,przychodzi na głaski,chce bardzo być głaskany i przytulany,ale nie jest nachalny.Lubi mnie widzieć,co robię i gdzie jestem i stara się byc w pobliżu mnie.Nestuś też jest do mnie przyklejony,także mam takie dwie przyklejki.Z jednej strony nogi Nestuś,z drugiej Kolczyś,a na rękach mam swoją 2-kilową Niunię.I taka oblepiona psiakami sobie chodzę:) Dobra,zaraz się biorę za wklejanie fotek,mam nadzieję,że mi to sprawniej pójdzie niż wczoraj:p.No ale to nie moja wina była,tylko złośliwość przedmiotów martwych:mad:;) Quote
Lionees Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Spacerki:) Kolczyś je sobie smaczka:) między drzwiami a wypoczynkiem widać Dżerusia,a w dali na przedpokoju leży sobie Myszka:) Quote
Lionees Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Kolczyś chce się zakolegować z Nestusiem,aż mało Mu się ogonek nie urwie tak nim wachluje:) No i Mu się udało,bo w zgodzie leżą blisko siebie,no i blisko mnie,bo w wolnej chwili usadziłam się na wypoczynku;) Quote
martka1982 Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Renia fantastyczne foty! super,ze Nesti odpuscił Kolczykowi. pewnie wyczuwa,ze slaby. niech sobie chlopak odpoczywa, zasluzyl na to:) Quote
zioberek87 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 śliczny dziadziuś:) grzeczny taki... uroczy:) wreszcie szczęśliwy:) Quote
martka1982 Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 usciski dla małego! dziś przyszedł kolega do schroniska i mówi,ze tak mu ciezko na sercu, bo ten biedny Kolczyk tak marnieje w oczach...i tak mówi i mówi a ja do niego: Kolczyk? Kolczyk pojechał do domu tymczasowego! kamień spadł mu z serca! :) Quote
caryca26 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Super , że Kolczyk tak szybko się zaklimatyzował:) Quote
paulinken Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Jestem i ja. A jak to się stało, że Renatka jednak wzięła pieska kolejnego? :) Quote
Maria1957 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Jestem na zaproszenie ale niestety nie wiele mogę ... Będę zaglądać, wspierać duchowo i w tej chwili mogę ... kilka złotówek przelać. Dane do przelewu proszę na pw. Miziaki i pogłaski dla Kolczyka Quote
zioberek87 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 witaj Kolczyku:) co tam u Ciebie:)? ciotka pewnie Cię rozpieszcza:D Quote
caryca26 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Dzisiaj weszły pieniążki od izabela1234 : 30zł Dziękujemy kochana! Quote
martka1982 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 dziękujemy bardzo Maria! zaraz prześlę Paulinken, o ile dobrze zrozumiałam, to miała do Reni jakaś suczka jechać ale została tam gdzie była,więc poszczęściło się naszemu Kolczykowi Quote
justika Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Jestem na zaproszenie, narazie nie mogę nic zadeklarować, ale zobaczę w październiku, czy coś uda mi się wysupłać:) Quote
martka1982 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 justika napisał(a):Jestem na zaproszenie, narazie nie mogę nic zadeklarować, ale zobaczę w październiku, czy coś uda mi się wysupłać:) dziękujemy! zapraszamy do Kolczyka:) Quote
sonek666 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Dziękuję za zaproszenie, a że akurat tworzyłam bazarek to zapraszam- 50% dla Kolczyka :p:p http://www.dogomania.pl/threads/215191-Dla-Bodzia-i-Kolczyka-totalny-misz-masz-do-4.10-%29?p=17700470#post17700470 Quote
martka1982 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 sonek666 napisał(a):Dziękuję za zaproszenie, a że akurat tworzyłam bazarek to zapraszam- 50% dla Kolczyka :p:p http://www.dogomania.pl/threads/215191-Dla-Bodzia-i-Kolczyka-totalny-misz-masz-do-4.10-%29?p=17700470#post17700470 ojej! jaka miła niespodzianka! dziekujemy bardzo:) juz tam pedze:) Quote
Lionees Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Dziękuję Wszystkim za pamięć i pomoc Kolczysiowi!! :) Zaraz lecę z nowymi fotkami:) Martuś,a Ty zacznij ogłaszać chłopaka,bo On właściwie już adopcyjny jest,aby człowieka mu potrzeba,dobrego słowa i miłości :) Quote
Lionees Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Trochę mi się zeszło,bo jeszcze musiałam zrobić to,siamto i owamto,jak to w domu i przy psiakach.Byliśmy tez na spacerku,jeszcze czeka nas wyjście około 23,więc mam jeszcze chwilę czasu ;) No to lecimy z fotami... Kolczyś z Myszką :) Tu z Dżerusiem wspólnie zapraszają sie do zabawy :) Towarzystwo odpoczywa po spacerku :) A to Kajtek-terrorysta:p Ale Kolczyka traktuje jak powietrze-i dobrze,nawet bardzo dobrze:) Kolczys sie rozkręca,po prostu ludzia Mu trzeba było i domku:) Już nie jest apatyczny,zrezygnowany i smutny.Także ogłoszenia,ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia poproszę :) Quote
Mysza2 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 no to Kajcina przynajmniej się zachował porządnie:):) Quote
ewu Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Zaoferowałam Kolczykowi 15 zł stałej deklaracji. Wybacz piesuńku, nie mogę więcej , bo mam już 6 bid do opłacenia i jeszcze konie i dzikie zwierzęta. Napisałam na pw :)) Quote
zioberek87 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 ooo i jakie piekne wiadomości na dobranoc:) i nawet oko nowymi fotkami nacieszyłam:) dziękujemy cioteczko:) Quote
Recommended Posts