Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolczyk odszedł nagle 4 grudnia 2011 :placz:

Oto pierwsza relacja z dt:

Odebrałam Kolczysia od Lenki na trasie,a w zasadzie na stacji shell,bo tak było Lence wygodniej(kochana kobieta-dziękuję Lence i jej mężowi,za przywóz psiaków:loveu:),Kolczyś był taki biedniusi,że aż nie czekałam na Figu,żeby Ją poznać,tylko pojechałam z Kolczysiem do domu.W domu wszystkie psiaki przyjęły Kolczysia bardzo serdecznie.To znaczy-Dżeruś zwitał się z Kolczykiem jak starzy kumple:smile:,Myszka ma bardzo ciężką postać padaczki i jest jej w zasadzie wsio rybo co,kto,gdzie jak i po co.Kajtek potraktował Kolczysia jak powietrze,udawał,że Go nie widzi i tak jest do tej pory.Natomiast Nesti(ten rudzielec na pierwszym zdjęciu)jest bardzo zaborczy i zazdrosny.Nestuś jest tez z Konina:smile: i jest niewidomy,więc może dlatego pilnuje się mnie i niekoniecznie jest zadowolony jak inny psiak do mnie podejdzie.Jednak w przypadku Kolczysia wszystko odbyło się kulturalnie i grzecznie.Nesti trochę sie stawia psiakom i pyszczy do nich,ale do Kolczysia nawet nie mruknął.Pewnie wyczuł,że Kolczyś jest słaby i okazał Mu swoje miłosierdzie.Tak jak Martka napisała na początku wątku,Kolczyk jest wynędzniały.No kurde jest:shake: taka to bida z nędzą.Dzisiaj już jest lepszy,ale na dzień dobry był apatyczny,smutny,obojętny,zrezygnowany,no jednym słowem bida,taka sierota nad sierotami.No ale potem popił wody,zjadł jedzonko,zaczął się przyglądać co sie w domu dzieje.Przygotowałam Mu posłanko,ale nie skorzystał i śpi na dywanie.Ma apetyt,je suche,gotowane,smaczki,a najbardziej lubi paróweczki i pasztet drobiowy,bo w tym podaję mu rano leki,coby mieć spokojne sumienie,że na pewno zjadł.Dużo śpi,odpoczywa po schronie,śpi aż chrapie.Na spacerki sprowadzam Go na smyczy,bo chłopak musi nauczyć się schodzić i wchodzic po schodach(mieszkam na piętrze),a na działce puszczam Go luzem.Bardzo się pilnuje człowieka,stara się chodzić obok ludzkiej nogi,a jak ciut dalej odejdzie,to sie ogląda,czy aby nie za daleko poszedł.Spaceruje wolniutko,człapu,człap i wącha sobie zapachy.W domu nie znaczy kątów,ładnie czeka na spacerki,jest grzeczny,miły,kochany,przychodzi na głaski,chce bardzo być głaskany i przytulany,ale nie jest nachalny.Lubi mnie widzieć,co robię i gdzie jestem i stara się byc w pobliżu mnie.Nestuś też jest do mnie przyklejony,także mam takie dwie przyklejki.Z jednej strony nogi Nestuś,z drugiej Kolczyś,a na rękach mam swoją 2-kilową Niunię.I taka oblepiona psiakami sobie chodzę

deklaracje stałe:
Kaas1 20zł
zioberek87 10zł
Lolalola 20zł
Roland_de 25zł
Ewu 15zł
katekermit 15zł
razem: 105zł
Brakuje 195zł

wpłaty stałe:
Kaas1 IX,X,XI,XII
Ewu IX,X,XI
Roland_de IX,X, XI
KateKermit X,XI
Lolalola X,XI
zioberek87 IX, X, XI

jednorazowe:
406,43 po Dingo
manforte 50zł
ren 100zł
Maryna 10zł
K&M 50zł
AnnaA 25zl
izabela1234 30zł
Maria1957 10zł
Roland_de 30zł
z bazarku martka1982 97zł
sonek666 110zł
razem wszystkie: 2018,43

wydatki:
dt 22.09-22.10 300zł
dt 22.10 - 22.11 100zł
22.11-22.12 200zł
zostało: 618,43

Jego historia:
Kolczyk to kolejny psi senior, który rezyduje w schronisku
za długo...bo od 2006r.
Niedawno Kolczyk podupadł na zdrowiu,
jego serducho potrzebuje farmaceutyków
a do tego jeszcze doszły problemy z tylnymi łapkami,
które nie zawsze niosą psiuta,tak jak powinny.
Kolczyk ma 12 lat, a przez te 5, które spędził w schronisku doświadczył tyle,że starczy mu na całe życie.
Można powiedzieć,że przeżył swoją kolejną już młodość
a teraz nadszedł czas na emeryturę i jakże zasłużony wypoczynek, do którego potrzebny jest DOM!
Kolczyk bardzo potrzebuje człowieka - on po prostu uwielbia
z nim przebywać. Chyba nigdy nie miałby dosyć głaskania
i przytulania. Będzie wspaniałym towarzyszem dla osoby, która szuka spokojnego przyjaciela.

Kolczyk przyjmuje furosemid i enarenal na serce.
Swoje imię zawdzięcza dziurce w uchu.

Ostatnie fotki ze schronu: (więcej na stronie 4)

zdjęcia z dt: (więcej na stronie 4 i 5)

z 8.11.2011r.

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
Gajowa 7a
62-510 Konin
schroniskokonin@poczta.onet.pl
604 104 672 509 94 33 64

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie, że ma wątek :) Kolczyk to przesuper psiak, dzis już starowinek a pamiętam go jeszcze jako żywiołowego łobuziaka...Bardzo lubi kontakt z człowiekiem i jest baaardzo łasy na smakole :)

Posted

martka1982 napisał(a):
dzięki Rita! będę bardzo wdzięczna, rozsyłam mnóstwo pw ale tu nadal cisza, będę wdzięczna za wszelką pomoc

Ja watek swojego Bezdomniaka Miska wysłałam do ponad 100 osób,odpowiedziało może 10:roll:ale co się dziwić przy takiej ilości wątków i tego ogromu psich nieszczęść:shake: