Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To Niuniek ma szczęście i spał będzie z Panią . Tak ogólnie to miejsce psa jest w łóżku .....:evil_lol: .
Moje psy też tak uważają ,że łóżko z urzędu im się należy:eviltong:

Super piesku POWODZENIA

Posted

w pierwszym zamyśle było,że to ja pojadę z nim w sobotę ale kolega ze schronu (też wolontariusz) zaoferował się na czwartek
prosiłam o fotki,żeby móc zobaczyć jak zamieszkał, mam nadzieję,że jakieś dostanę:)

Posted

[quote name='mala_czarna']I jak się Brutusek "na żywo" spodobał? :)
Wszystko w porządku?? Martka, jak ja Ci zazdroszczę takich adopcji :)[/QUOTE]

z pewnością będę wiedzieć, bo pani dzwoniła do mnie kilka razy przed adopcją,żeby pogadać o Brusie (nowe imię Brutuska). wczoraj mówiła,że jedzonko już ugotowała, kocyk czeka ale i tak liczy na wspólne grzanie wyra, mówiła,że nie wiem kto tu komu bardziej jest potrzebny - czy ona psu czy pies jej, pytała czy będzie siedział u niej na kolanach - dla niego to idealne - spokój, cisza, głaski, dobre żarło, przytulanie w dzień i w nocy, ciepło, miękko eh
ta kobietka to taka ciepła osoba, taka dobra dusza, wszystko poopowiada, gdzie z nim będzie chodzić na spacery, że troszkę go upasie ale nie za dużo,żeby mu nie było ciężko itp

tej adopcji to ja sobie nawet sama zazdroszczę:) zwłaszcza że solidnie przyłożyłam do niej palucha, bo tak jak pisałam - pani dzwoniła z gazety będąc zainteresowaną zupełnie innym psiakiem, sytuację uratował internet - dyktowałam pani przez fon co ma nacisnąć i gdzie,żeby Brusa obejrzeć no i potem oddzwoniła,że ten psiak jej najbardziej potrzebuje (oglądała również inne), bo 15-letni, bo porzucony po tylu latach.......no i pojechał

tak jak pisałam, jechał kolega, pewnie teraz wraca, więc nie będę go męczyć telefonem a pani też dam chwilę
jeśli jutro się nie odezwie (a prawdopodobnie zrobi to), to zadzwonię do niej wieczorem i poproszę o pierwszą relację:)

Posted

Brus ma czipa, pani była z nim u weta
pochwaliła się również psiakiem wszystkim sąsiadkom i zwierzolubom, których zna
jest z niego bardzo zadowolona (mimo,że była kupa i dwa razy siku w domu ale pani wie,że to się unormuje)
chodzą na długie, godzinne spacery, mówi,że jemu nie przeszkadza ani śnieg ani deszcz ani kałuże
niczego się nie boi, do psów podchodzi i się zapoznaje
apetyt ma, wskakuje na wszystkie łóżka i fotele w domu
wiadomo gdzie śpi.....pod kołderką przy pańci
przytula się, szturcha głową aby go głaskać, na kolanach nie chce siedzieć, bo mu niewygodnie
pozwala sobie myć łapki po spacerze
pani weszła z nim na wagę i wyszło jej,że Brus waży 7 kg

Posted

fotek nadal nie ma ale za to Brus wczoraj dzwonil do mnie - doslownie, bo pani podala mu sluchawke i poprosila zebysmy porozmawiali :cool3: po czym stwierdzila,ze Brus rozpoznal moj głos, bo pisnął :lol: pewnie pisnął bo usłyszał tę ze schroniska, do którego przecież nie chce wracać!! ;)

wszystko dobrze, chodzi na 5 spacerow dziennie i nie chce z nich wracac
docelowo beda 3, je 2 razy dziennie plus ociupinkę miedzy posiłkami jesli żebrze, dał się wykapac bez problemu, jest wycalowany i wyglaskany do granic mozliwosci (jego mozliwosci raczej nie maja granic). spi w lozku ale na koldrze, bo pod mu za gorąco.
zaden ze znajomych pani Basi nie daje mu 15 lat gdy go widzi
pani Basia pozdrawia!

• 1 month later...
Posted

pani do mnie dzwoni od czasu do czasu, mówi,że to najcudowniejszy pies na świecie i lepszego nie mogła dla siebie wybrać
chodzą na długie spacerki, Brus śpi z panią w łóżku, nie załatwia się już w domku (tylko na początku ze 3 razy mu się przytrafiło). ogólnie wszystko dobrze

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=&quot]Dziewczyny, sorki za OFF, ale Fundacja Grey Animals jest w dramatycznej sytuacji!![/FONT]
[FONT=&quot]http://www.dogomania.pl/threads/223839-Fundacja-Grey-Animals-ILE-MO%C5%BBNA-NIE-SPA%C4%86-Mamy-48-godzin-na-du%C5%BC%C4%85-zmian%C4%99.-Damy-rad%C4%99
Zrobiłam wątek, proszę o "rozdmuchanie" gdzie tylko się da. Walczymy o to by móc działać! [/FONT]
Potrzebujemy ludzi, którzy nagłośnią nasz problem, sami już nie dajemy rady!!

Bardzo proszę o pomoc!!!