Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jemu potrzeba dużo ogłoszeń i napewno ktoś się w nim zakocha jest mały i śliczny więc ma szansę a dowieść zawsze można nawet na drugi koniec kraju , niestety ja ogłoszeń nie umię robić

• 2 weeks later...
Posted

niestety Brutus "skazany" jest na pomieszczenie, bo nie potrafi się dostosować do życia na wybiegu. ma to swoje plusy (ciepło zimą) i minusy (brak ruchu,świeżego powietrza, spacerów)....kto pokocha tę sierotkę?

Posted

ania z poznania napisał(a):
Jaki fajny maluszek! Nie wygląda na 15lat! Martka, ile on waży? Może na mikropsiaki go wrzucę?

właśnie nie wygląda na 15 lat, tak powiedzieli właściciele, musimy im wierzyć, bo ze względu na brzydki kamień na zębach pewnie nasz wet oceniłby go podobnie
ok 6 kg myślę,że waży

Posted

Tak, ale czasami się zdarza że psiak ma większe tendencje do osadzania kamienia. Moja sunia ma 13lat, kamień ma ściągany regularnie co 8-10 miesięcy, mimo, że je suchą i ma czyszczone ząbki. Gdybym tego nie robiła to już by nie miała zębów od kilku lat. A mojej mamy pies, w tym samym wieku, nie miał nigdy czyszczonych zębów, a ma je idealne!

Posted

to jest jak najbardziej prawda co piszesz. u każdego psiaka to inaczej postępuje dlatego patrzą też na to jak bardzo zęby są starte ale nawet to może być mylące, bo niekiedy psy ścierają je zbyt mocno o kamienie albo inne rzeczy. dlatego tak jak pisałam musimy uwierzyć na słowo jego byłym właścicielom choć ja nadal nie wierzę,że on ma 15 lat. dałabym mu połowę. muszę się dopytać czy on miał książeczkę zdrowia, choć pewnie założyli mu nową w schronisku

Posted

Brutusek zaliczył wczoraj i dziś spacerek. on jest mega przytulaśny. dzisiaj usiedliśmy sobie na trawie i Brutus cały czas zaczepiał główką,żeby go głaskać. wykłada się potem na plecy i wierzga równocześnie przednimi łapkami...wygląda jakby wykonywał psie ćwiczenia fizyczne:) zsynchronizowane ruchy itp tylko wysiłku na pyszczku nie widać bo zastępuje go uśmiech:)

Posted

na te ogłoszenia będziemy musieli trochę poczekać
Brutusek pospacerował sobie dziś, on jest bardzo łakomy na smakołyki, wystarczyło,że wyciagnęłam opakowanie chusteczek higienicznych a Brutus już patrzył czy to coś do zjedzenia
smakołyki już nie raz dostawał, raz mu smakuje, raz nie

Posted

a z kolei wczoraj po spacerku przysiedliśmy na trawce i Brutusek najpierw leżał i odpoczywał ale potem biedaczysko zaczął się trząść z zimna, więc wrócił do pomieszczenia....
ta zima będzie dla niego trudna:(((

Posted

psiak wyspacerowany i to jak! nie wiem czy ktoś z nim wychodzi w ciągu tygodnia, mój kumpel na pewno nie, bo nie ma tyle czasu ale za to w sobotę i w niedzielę Brutusek dzielnie z nami spaceruje