Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Czeka ma ok 2-3 lat. Została najprawdopodobniej wyrzucona i długo się
błąkała, bo była płochliwa i czujna. Tułała się w okolicach mojej działki, przez pierwszy miesiąc nie dawała się pogłaskać, ale stopniowo coraz bardziej się oswajała, chociaż nigdy nie weszła do domku.
Postawiłam jej z koleżanką prowizoryczną budę, w której zresztą oszczeniła się. Udało się z dużym trudem odchować szczenięta( była zima, dowoziłam karmę). To było rok temu. Czeka była wspaniała matką, opiekowała się tak samo całą dziesiątką, ale ponieważ opieka nad tym " stadem" sprawiała ogromne trudności, zwłaszcza, że towarzystwo po miesiącu zaczęło się rozłazić i eksplorować również inne działki, postanowiłam przenieść rodzinkę do lecznicy "Redline" w Łazach pod Warszawą. Znalezienie domów całej dziesiątce szczeniąt zajęło ponad cztery miesiące, ale udało się.Jest wysterylizowana.Jest bardzo przyjazna do kotów i innych zwierząt !
Niestety Czeka została... Pani Magda , lek.weterynarii tak bardzo pokochała Czekę, że chciała ją wziąć do siebie, ale niestety jej owczarek niemiecki nie zaakceptował jej. Czeka przebywa obecnie w hotelu dla psów. Potrzebuje mądrego właściciela, bo jest psem niezwykle mądrym, zrównoważonym, akceptującym wszystkie inne zwierzaki, ma jedynie nawyki, które pozwoliły jej przetrwać w ciężkich warunkach, mianowicie doskonale podkopuje się pod ogrodzeniami i świetnie też potrafi je przeskakiwać. Czeka już zbyt długo czeka..."

CZEKA to jak widać śliczna 2-3 letnia owczarkowata sunia , która urzekła mnie od pierwszych chwil kiedy ją poznałam. W jej oczach można odnaleźć smutek przeszłości , pragnienie czułości , niepewność każdego nadchodzącego dnia i nadzieję, tą taką maluteńką nadzieję... Czy znajdzie sie ktoś kto swoim sercem odmieni ten smutny los.Sunia jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona.Jest bardzo przyjazna do kotów i innych zwierząt !Obecnie znajduje się w miejscowości Kawęczynek pod Warszawą .

Rozliczenie:
Wpływy:
Ellig- 10 zl
santino, spadek z bazarku Rudiego- 60 zł
na ogłoszenia dla Czeki (Norka and Betti)- 100zl

Razem: 170 zł

Wydatki:
wyroznienie ogloszenia - 55 zl
bazaerk ogloszeniowy - 8 zl
bazarek ogloszeniowy- 10 zl
14/09/gumtree -51 zl
27/09 pakit ogloszen- 10 zl
przekazane na konto Steviego - 36 zl, http://www.dogomania.pl/threads/209633-Stevie-quot-znalaz%C5%82-oczy-quot-niepewna-sytuacja-mieszkaniowa-opiekunki-szukamy-DT

Saldo: 0 zl

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://tablica.pl/oferta/czeka-w-typie-owczarka--IDicK5.html
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-CZEKA-W0QQAdIdZ310395534
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Czeka-piekna-madra-zrownowazona-sunia-zbyt-dlugo-czeka-na-dom!,47047

tekst do ogloszen:

CZEKA to jak widać śliczna 2 letnia owczarkowata sunia , która urzeka od pierwszego spojrzenia. W jej oczach można odnaleźć smutek przeszłości , pragnienie czułości , niepewność każdego nadchodzącego dnia i nadzieję, tą taką maluteńką nadzieję... Czy znajdzie się ktoś kto swoim sercem odmieni ten smutny los. Sunia jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Jest bardzo przyjazna do kotów i innych zwierząt !Obecnie znajduje się w Kaweczynku pod Warszawą.
kontakt do adopcji:Iwona 607 970 529, p.Magda tel:607 27 99 69
hajduczek21@gmail.com

Posted

Czorcik napisał(a):
jestem na zaproszenie Guliwera , podnoszę do góry :)
a jak suczka do dzieci , wiadomo coś w tym temacie ?

Dziekuje bardzo:)
Nie wiem jak sunia do dzieci, postaram sie dowiedziec, Pani Magda wie o niej wszystko.

Posted

Przepraszam, nie zdążyłam wczoraj napisać :( Zaraz coś wyprodukuję - może się jeszcze przyda...

Wyprodukowałam ;)

CZEKAĆ: wyczekiwać, oczekiwać, spodziewać się, wyglądać (czegoś, kogoś), być w pogotowiu, być przygotowanym...

Sunia Czeka doskonale zna wszystkie te synonimy, gdyż od dawna wyczekuje odmiany losu, oczekuje, że się do niej uśmiechnie, wygląda swego człowieka, jest w pogotowiu, by w jednej chwili oddać mu swoje psie serce i jest przygotowana na przeprowadzkę. Jednym słowem – Czeka czeka na DOM.

Już raz się zawiodła na człowieku – wyrzucona, długo się błąkała i nie potrafiła zaufać – była płochliwa i czujna. Nie pozwalała do siebie podejść. Oszczeniła się w prowizorycznej budce, odchowała dziesiątkę szczeniąt, które od dawna mają swoich ludzi i są szczęśliwe. Dzielna Mama nadal czeka.

Czeka ma ok. 2-3 lat, jest wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona. Żyje w przyjaźni z innymi psami i kotami. Jest mądra i zrównoważona.

W jej oczach nadal odbija się smutna przeszłość, ale są chwile, gdy zapalają się w nich iskierki nadziei i radości. Może Ty sprawisz, by z tych iskierek powstał wielki płomień, a piękna Czeka wreszcie znalazła bezpieczną przystań na resztę życia?

kontakt do adopcji: p.Magda tel:607 27 99 69
hajduczek21@gmail.com

Sunia obecnie przebywa w hotelu dla zwierząt w okolicach Warszawy

Posted

[quote name='Borsuq']Ja też na zaproszenie Guliwera89.... przepiękna jest... czy ma może wątek na fb?[/QUOTE]
Tak ma..........:)

[url]https://www.facebook.com/event.php?eid=243971898975605&ref=ts[/url]

Posted

Guliwer jestes tu potrzebny bez Twojego pomyslu, czarno to widze:(

[url]http://www.dogomania.pl/threads/213017-Be%C5%BCowa-mikro-sunia-ZERWA%C5%81A-SI%C4%98-ZE-SMYCZY!-Wawa-Br%C3%B3dno-szczeniak-w-DT/page7[/url]