Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie ja z "boksiowych" pieniążków moge pożyczyć ale musze do soboty dostać zwrot. Na tą chwilę nie mam żeby dołożyć, za dalmasia musiałam zapłacić, i nie dam rady.
Pożyczyć mogę jak będzie brakowało, więc moge chętnym podać nr konta (prywatnego-boksiowego) i pieniązki przekażę, jak Basia Pana zatwierdza to będzie ok!

Posted

tez cos dorzuce - wyslijcie mi tylko na PW nr konta - jesli rzeczywiscie to dobre miejsce dla Michasia to warto :)

a co do jedzenia z przedszkola to powiem tylko tyle, ze jak moja mama byla dyrektorem szkoly to tez przynosila mojemu psu resztki ze stolowki i wtedy pies jadl lepiej niz my. Np okolo 30 kurzych korpusow (bo sanepid zabrania gotowac zup na kosciach) czy reklamowka ledwo ponadgryzanych piersi z kurczaka - dziecki rzeczywiscie niejadki:cool1:
i do tego oczywiscie surowki czy jakies ziemniaczki

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Słuchajcie ja z "boksiowych" pieniążków moge pożyczyć ale musze do soboty dostać zwrot. Na tą chwilę nie mam żeby dołożyć, za dalmasia musiałam zapłacić, i nie dam rady.
Pożyczyć mogę jak będzie brakowało, więc moge chętnym podać nr konta (prywatnego-boksiowego) i pieniązki przekażę, jak Basia Pana zatwierdza to będzie ok!

Interesowałam się losem Michała od samego początku.
I mam pytania:
1. Kiedy kastracja i czy pożyczona kwota z "Boksiowych pieniędzy" obejmie również i ten zabieg, nie tylko wykup
2. Czy będzie umowa adopcyjna i potem nadzór nad psiakiem ? Czy ten Pan się zgadza na takie warunki ?
3. Gdzie będzie Michał po samym zabiegu (tzn. czy zabieg ma być już u Pana)?

Posted

dopiero przyszłam z pracy i odpowiadam na pytania. Jeżeli już musi być kastracja ,niech tak będzie.Z panem dzisiaj sie nie widzialam ,on nie wie ,ze zbieramy pieniądze ną psa.Ja uwazam ,ze nie potrzeba go kastrowac ,narażac ma ból i wydawac niepotrzebnie pieniadze.To jest tylko moje zdanie.Wiem ,że nie musicie mi wierzyc ,że Michal nie idzie jako reproduktor. W koncu na DOGO jestem od grudnia 2006.Michal będzie mieszkal w budzie ,ale nie uwiazany.Nie wiem jak bedzie reagowal na inne psy.Gdy bedzie agresywny na pewno na poczatku trzeba by bylo go uwiązac aby sie zalkimatyzowal.Znam siłe i agresje kaukazów. Mój TZ, dwa tygodnie byl na zwolnieniu lek,po tym jak bronil psa przad kaukazem.Podniósl małego do góry ,bo kaukaz nacieral a mały ze strach dziabnoł Tz-ta w ręke. Nie wiem ,czy Michal bedzie mial gdzie dochodzić po zabiegu.Nie wiem jak ten zabieg wygląda. Muszę to wszystko dograć.Troche nie mam czasu ,bo jutro zaczynamy działac jako Warm.-Maz.Związek Obrońcow Praw Zwierzat . Następnie trzeba sprawdzić nowy dom dla dalmatynczyka bo u poprzedniej był bardzo agresywny do jej psa..Jeżeli juz miałabym kogos wysterylizowac to dalmisia a nie Michała. Dodam ,ze dalmis też jest wyciagniety ze schronu.

Posted

basia0607 napisał(a):
dopiero przyszłam z pracy i odpowiadam na pytania. Jeżeli już musi być kastracja ,niech tak będzie.Z panem dzisiaj sie nie widzialam ,on nie wie ,ze zbieramy pieniądze ną psa.Ja uwazam ,ze nie potrzeba go kastrowac ,narażac ma ból i wydawac niepotrzebnie pieniadze.To jest tylko moje zdanie.Wiem ,że nie musicie mi wierzyc ,że Michal nie idzie jako reproduktor. .

tu nie chodzi o reproducje tylko o to co napisalas we wczesniejszym poscie"

Psy lataja luzem.Tam cala rodzina kocha psy.W listopadzie zawiozlam im tak wystraszona suke,ze uciekala nawt jak sie na nią patrzylo.Trwalo to miesiąc. Gdy pojechalam tam w grudniu .sunia ze szkieletora ,zmienila sie w pieknego psa."

wlasnie o to chodzi, ze psy biegaja luzem i jest tam sunia (no chyba, ze jest wysterylizowana). sama napisalas, ze wiesz jak silne sa kaukazy - jestes pewna, ze ci ludzie poradza sobie z nim jak suka bedzie miala cieczke?
albo suka sasiadow? to duzy i silny pies...

Posted

Ok ! rozamawiałam z panem nie przeszdadza mu ,ze pies bedzie wykastrowany. .Muszę tylko porozmawiac z wetem o sterylce.To znajomy ,myśle że kasatracje zrobi po kosztach..Dokładniejsze dane podam w sobotę. Kazałam panu zrobić ,ciepłą ,duża budę.

Posted

Ta kastracja to ważna sprawa ze względu na jego wielkość, siłę i obecność suczek. Nikt takiego psiula nie powstrzyma ! A psiaka to tak bardzo nie boli. Po zabiegu powinien dostać antybiotyk i coś przeciwbólowego. Potem jest już dobrze. Goi się szybko, jeśli tylko wykonane jest jak trzeba.
Kastrację teraz wykonuje się mniej inwazyjnie niż kiedyś. Mam nadzieję, że wet zna się na rzeczy i będzie dobrze.
(Zobacz wątek Lucka z Psiego Losu - to tak, by Cię uspokoić)

I naprawdę poważnie podejdźcie do umowy adopcyjnej !
Czasem taka umowa ratuje psiakowi życie !

No i podajcie jakieś konkretne terminy i kwoty !
Jak już będzie wiadomo - również na mnie może Michał liczyć !
To taki fantastyczny pies !!!!

Michał prosi Wszystkich o pomoc finansową na kastrację i wykup !!!!!! Pilnie !!!!

Posted

Ależ dzisiaj brzydka pogoda. Przynajmiej nie martwię się o Michasia, bo mu to zimno napewno nie jest! Ma budę, jedzonko i swoje gorące fuuterko!

Mam nadzieję, że uda nam się zebrać pieniądze.
Ja mam na nasze schronisko 400zł i nie wiem co z tą forsą zrobić.
Może część przeznaczyć na Michasia?

Posted

[quote name='basia0607']Ok ! rozamawiałam z panem nie przeszdadza mu ,ze pies bedzie wykastrowany. .Muszę tylko porozmawiac z wetem o sterylce.To znajomy ,myśle że kasatracje zrobi po kosztach..Dokładniejsze dane podam w sobotę. Kazałam panu zrobić ,ciepłą ,duża budę.

Basia0607 - I ja mam nadzieję, że u Michała wszystko w porządku. A nawiązując do powyższego postu - faktycznie pora chyba wszystko dograć do szczęśliwego końca ! Cieszy mnie postawa Pana - to zrozumienie dla potrzeby kastracji.
Buda dla Michała to konieczność. Gdzieś się przecież musi podziać.
Koszt kastracji w Warszawie to dla dużego psiaka ok 200-250zł. Nie wiem jak wyceni Twój wet. Mam nadzieję, że nie więcej.
O której godź. (tak mniej więcej) w sobotę będziesz już mogła zamieścić informację ? (Muszę sobie zapewnić dostęp do netu).
I może uda Ci się uzgodnić również z Tym Panem jakieś terminy (zrobienie budy nieco trwa, a lepiej by było Michała zabierać jak najszybciej, by nie oddali jakiemuś nieodpowiedzialnemu człowiekowi).

Rybciu - może dorzucisz coś jeśli zabraknie.
Poczekajmy na podanie kosztów. Tak chyba będzie rozsądnie.
Jakie jest Wasze zdanie na te wszystkie tematy ?

Posted

W Elblągu mamy nowy hotel dla psów, może porozmawiam i zabieg zrobimy w Elblągu? Potem dojdzie do siebie kilka dni i wyslemy do Pasłęka.
Jak myslicie? W Elblągu koszt kastracji u dobrego weta kosztuje 150 zł.

Posted

Przyjmuję wszystkie Wasze warunki. Dodam ,ze pan od Michała jest prawie co dziennie dużym samochodem w jblągu ,z przywiezieniem psa od weta nie bylo by kłopotu. Jakies konkretne dane podam w sobote po południu.

Posted

Agnieszka, ja płaciłam za moją Zuzię 220 zł , a jest o wiele mniejsza.

Myślę, że jako Pasłęk jest mniejszy od Elbląga, tam powinno być taniej.

Basia, ty chcesz iść jutro ze mną do weta, czy pójdziesz przed ?

Posted

Rozmawialam dzisiaj z panem o Michale.Nie mial pojęcia ,że kastracja złagodzi temperament psa. Ucieszyl sie nawet ,bo zastanawial sie czy psy sie dogadają. Obiecał mi ,ze Michal będzie miał wygodną budę. Powiedziąla m mu ,ze jest to dla mnie sprawa mojego honoru na Dogo i ,ze nie mogę zawsieżć ludzi,którzy pomogli Michałowi. Pytał na kiedy wszystko ma byc gotowe. Ja nie wiem jak to będzie ,ale na wszelki wypadek spytam jutro weta o cenę.To jest super wet i ma ogromne serce dla nie chcianych zwierząt i dużo robi dobrego w tej sprawie.Zanim Michal trafi do nowego domu ,pojade sprawdzic warunki ,bo zawsze tak robię.