Rybc!a Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Dodzwoniłam się, odebrała jakaś kobieta. Obiecała zadzwonić do tego pana, jutro powie mi czy wzięli Michała. Quote
Rybc!a Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Mucha napisał(a):I co słychać u niego? W sobotę będę w schronie, zobaczymy...:roll: Quote
Rybc!a Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Michaś dalej czeka. Bardzo cieszy się, kiedy go odwiedzam. Quote
przyjaciel_koni Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Piękny i bardzo nieszczęśliwy !!!! Pilnie potrzebuje pomocy w szukaniu domu !!!!! Quote
Rybc!a Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Dogomaniacy! Aby nasz Michał- wielki owczarek kaukaski trafił do dobrego domu, musimy pomóc mężczyźnie, który chce go przygarnąć. W schronisku rządają za niego 100 zł, dzisiaj pan był, zobaczył go, ale powiedział, że niestety tyle za psa nie da. Twierdzi, że to schronisko powinno mu dać pieniądze za to, że bierze takiego dużego psa. To była dla niego taka okazja! Michał dalej czeka, a ja kompletnie nie wiem co zrobić. Zbierać pieniądze i pomóc, czy odpuścić? POMÓŻCIE DOGOMANIACY Quote
marysieńka Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Niestety wziąć do siebie nie mogę, bo mam już dwa takie "potworki" w domu, ale gdyby jakaś inna pomoc była potrzebna (finansowa?) to postaram się pomóc Biedne maleństwo:placz: Quote
marysieńka Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Może się zrzucimy na tą stówkę i ten Pan weźmie psiaka. Tylko czy psinka będzie z nim szczęśliwa? Quote
stupid-girl Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 szczerze powiedziawszy nie bardzo rozumiem - tego mezczyzny nie stac na wydanie tych 100zł czy po prostu zawzial sie i nie bo nie? Bo jesli to pierwsze to szczerze powiedziwaszy czarno to widze - bo z czego utrzyma psa? On nawet zdrwoy musi dostawac porzadne jedzenie a co dopiero taki zabiedzony po schronisku:shake: Jesli to jednak tylko opor - to tez nie wiem - w koncu liczy sie dobro psa.... inna rzecz, ze moim zdaniem 100zł to przegiecie i napedzanie rynku pseudohodowcom - doplaci sobie ktos 50 zł i ma szczeniaka :/ Quote
larysa Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Ja też chętnie finansowo się dołożę, ale Rybeńko, sprawdź koniecznie dom. Bo mnie sytuacja niezbyt się podoba; jeśli pies przypadł mu do serca to nie powinien żałować 100zł , a jeśli nie ma takich pieniędzy - utrzymanie kaukaza dużo kosztyje. oby Michaś nie wpadł z deszczu pod rynnę. :shake: Quote
Rybc!a Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Nie wiem dziewczyny, jestem roztrzęsiona całą sytuacją. Z jednej strony bardzo chcę, żeby Michał trafił do nowego domu, wiem, że jakoś uzbieralibyśmy tą stówę. Ale mam wątpliwości. Pan mieszka na wsi, ma psy, karmi je suchą kramą i dostaje coś z przedszkola. Powiedźcie mi, co mam zrobić? Wczoraj dostałam telefon w sprawie Michała. Pan mówił, że ma sukę i poszukuje do niej psa. Ja spytałam, czy będzie je rozmnażał,a on na to " no tak, oczywiście". Powiedziałam mu, że pies jest wykastrowany. Skłamałam, dla dobra Michasia... Quote
larysa Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Nie podoba mi się coraz bardziej! Mam spore doświadczenie, jak traktuje sią takie psy na wsi :angryy: Quote
basia0607 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Znam tego pana bo ma o demie 2 bezpańskiepsy.Bylam tam i go sprawdzilam. Ładny dom z duzym podwórzem.Psy lataja luzem.Tam cala rodzina kocha psy.W listopadzie zawiozlam im tak wystraszona suke,ze uciekala nawt jak sie na nią patrzylo.Trwalo to miesiąc. Gdy pojechalam tam w grudniu .sunia ze szkieletora ,zmienila sie w pieknego psa. Pokochala syna tego pana bezgranicznie,chodzi za nim w krok i wywraca sie do miziania.Ja bylam pewna ,ze ucieknie bo ktos bardzo ją musial krzywdzic.Psy mają jadzenia dosyć. Pan bierze resztki z przedszkola. Pytałam weta czy nie szkodzi psom takie jedzenie.Powiedzial ,ze życzyl by sobie, aby wszystkie psy tak jadły. Dużo warzyw i miesa, bo dzieci nie wszystkie jedzą mieso.Szkoda Michala bo nie ma szczęscia , a za kazdym razem jak go widze jest coraz nedzniejszy i taki zrezygnowany.Ostatnio wcale nie podszedl do siatki. W poniedzialek wyciagnelismy z tamtąd dalmatynczyka,... ahhh ! Moze 100zl to nie duzo za rasowca ale jak ktos sam pracuje i ma 3 dzieci to jest b. duzo. Quote
larysa Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 jeśli jest tak, jak mówi Basiak0607 to przepraszam, wpłacam 20 zl, poproszę na pw nr konta Quote
basia0607 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Jest Larysko ,jest ! dowiedzialam się przed chwilą od Agi iTchety, że jak były w piatek po dalmisia , to na ich widok Michal wywijal oberkli,tak się cieszyl . Poznal, one zawsze go miziają przez siatę. Quote
Rybc!a Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Basia, zbieramy pieniądze na twoje konto? Quote
basia0607 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Rybciu ja nie wiem . Nigdy nie zbieralam pieniedzy na żadnego psa.u nas konto ma mój TZ. Czy ludzie mi zaufają? Rybo ,a jak Ty zbierasz pieniadze na psiaki ? Quote
basia0607 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Rybciu !zaraz sie skontaktuje z AGĄ Mazury ,ona jest prezesem AFN.MOZE NA JEJ KONTO MOZNA WPŁACAĆ? Quote
Aga_Mazury Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 słuchajcie teoretycznie na AFN jak najbardziej można zbierać te pieniądze, ale...jest "ale" ;) żeby je potem dostać z AFN trzeba mieć fakturę....a takowej nie będzie przecież...(no chyba, że by była)...więc decydujcie sami... basiu mnie jednak mocno zastanowiło .... że on chce rozmnażać swoją sukę z Michasiem?...albo coś źle zrozumiałam...i powiem tak...nie znając zupełnie faceta więc mówię ogólnie...jakby ktoś u nas w schronie powiedział "że to jemu powinno się zapłacić, że bierze psa" to by takowego psa nie dostał.... no, ale to takie moje luźne przemyślenia...z luźnych Waszych wypowiedzi Quote
Rybc!a Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Nie, nie, nie! To nie od do mnie dzwonił! To całkiem inna osoba! Quote
Recommended Posts