Rybc!a Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 [quote name='anielica']Na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=149974757 :kciuki: Super, dziękuję. Ale to jest chyba pies, a nie suka? Quote
przyjaciel_koni Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Biednie wygląda taki pies w schroniskowych realiach !!!! To nie jest miejsce dla kaukaza !!!!!! Prosimy - pomóżcie wyszukać dom dla niego !!! Quote
KasiaM Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 ja mam 4 misiecznego kaukaza i wiem , jakie to kochane acz trudne psy:) ale sa warte wszystkiego!!:):):) Quote
przyjaciel_koni Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Piękny i duży psiak !!!!! Pomóżcie szukać domu dla kaukaza !!!!!! Quote
larysa Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Szukam, szukam.... Ale bądźmy odpowiedzialni - niezbyt dużo o nim wiemy... Czy ktoś z Elbląga mógłby go odwiedzić? Myślę, że udałoby mi się uzgodnić taką wizytę. W schronisku nieco przestraszyli się mojego zawodu. I druga sprawa; czy udałoby się załatwić transport, bo ja szukam w okolicach Warszawy.:roll: Quote
Rybc!a Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Larysa , jesteś z Elbląga? Dzisiaj dzwonił facet zainteresowany kaukazem. Zaraz do niego oddzwaniam. Quote
larysa Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Nie, mieszkam w Piastowie koło Warszawy -dlatego rozmawiałam ze schroniskiem tylko telefonicznie...:roll: Quote
Rybc!a Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Jutro jadę do schroniska z zainteresowanym! Trzymajcie kciuki! Dzisiaj podjadę do schroniska i zobaczę co u niego. Quote
przyjaciel_koni Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Trzymamy kciuki !!!! Nasz kaukazik moze być całkiem młodym psiakiem - zewnętrzny wygląd tu o niczym nie świadczy. Raczej stan zębów bardziej jest wiarygodny. Jedno mnie tylko martwi - Czy on jest po kastracji ????? Tak wielu rozmnażaczy bierze psiaki !!!!! Potem oczywiście jest problem. Moim zdaniem psy w schronisku powinny być kastrowane przed wydaniem !!!! Quote
larysa Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Kaukaziątko ma 2 lata - tak stoi w książeczce zdrowia, z którą został oddany. Quote
Rybc!a Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 przyjaciel_koni napisał(a):Trzymamy kciuki !!!! Nasz kaukazik moze być całkiem młodym psiakiem - zewnętrzny wygląd tu o niczym nie świadczy. Raczej stan zębów bardziej jest wiarygodny. Jedno mnie tylko martwi - Czy on jest po kastracji ????? Tak wielu rozmnażaczy bierze psiaki !!!!! Potem oczywiście jest problem. Moim zdaniem psy w schronisku powinny być kastrowane przed wydaniem !!!! Nie, napewno nie jest wykastrowany. Nasze schronisko nie organizuje tego typu rzeczy Jutro o 12-13 jadę z facetem i jego córką go obejrzeć. Wydaje mi się, że pies pogodził się już z życiem schroniskowego psa. Był nieco radośniejszy. Zostały do jego boksu przydzielone dwa psy. Dobrze się z nimi dogaduje. Trzymajmy kciuki! ( okazało się, że psy przechodzą z boksu do boksu ale w niczym to nie przeszkadza, michał ma przynajmiej towarzystwo! ) Quote
larysa Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 trzymam bardzo mocno kciuki!!!:happy1: :happy1: :happy1: Quote
Rybc!a Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 Już za pół godziny idziemy cię zobaczyć kochany! Quote
Rybc!a Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 Nie udało się. Okazało się że pies jest bardzo waleczny do innych psów , a państwo mają już doga niemieckiego. Szlag by to wszystko trafił! Quote
larysa Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Nie martw się Rybciu :roll: Na pwno w końcu dię uda. Napisz jak najwięcej o psiaku. Jak wyglądało Wasze spotkanie?:crazyeye: Quote
Rybc!a Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 Pies ma dwa lata. W schronisku powiedzieli mi że to suka, a jednak ja dostrzegłam coś między jego nogami - to pies, bez dwóch zdań. Jest waleczny do psów, suczki lubi. Ciężko mu będzie znaleźć dom. Został oddany pod pretekstem- nie lubi dzieci. Gdy ja podchodziłam, merdał ogonem i bardzo się cieszył. Bardzo lubi suczki. Quote
Rybc!a Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 Do góry. Może ktoś cię zauważy? Quote
przyjaciel_koni Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Kaukazy to psiaki z dużym temperamentem. Nie dziwi mnie jego niechęć do psów. Mój nic wspólnego z kaukazem nie ma, a jest równie agresywny. To nie jest feler, świetny będzie do domu z ogrodem !!!! Piękny pies !!! Quote
larysa Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Przyjaciel koni ma rację. Kaukazy to w pewnym sensie samotniki. Są bardzo odpowiedzialne za "stado". Zaprzyjażnienie kaukaza z drugim samcem jest trudne - ale jak już się uda,to kaukaz odda za niego życie. Quote
Rybc!a Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Dzisiaj dzwonił pan z Warszawy. Ma znajomego, z którym pogada w celu adopcji naszego mena! Tylko boję się że to może być pseudohodoffca! Quote
Recommended Posts