Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="4"]Edi

Trafił do przytuliska w Głownie dosyć dawno temu. Jest tu już jakiś rok... Gdy do nas trafił, nie wyglądał na chorego. Niestety po jakimś czasie zaczął chudnąć, a na boku zaczął mu rosnąć guz. Aktualnie guz jest dosyć spory. Edi, który na początku był bardzo ruchliwy, skakał na budę, szczekał, gdy kogoś zobaczył, teraz jest wrakiem... Leży na budzie, i się nie rusza, tylko patrzy na odwiedzających... Wypuszczony z boksu chodzi, ale chwiejnym krokiem. Łapa, nad którą jest guz jest jakby krótsza, gdy Edi chodzi łapa nie dotyka ziemi. Pies był w lecznicy w Głownie, wet powiedział, że jak jego stan się pogorszy, to jest do uśpienia. Tyle. U nas nie ma możliwości dokładnie zdiagnozować psa... Na razie Edi czuje się nawet dobrze, ale widać, że i tak gorzej niż wcześnie.
Edi to już starszy psiak, może mieć ok. 9 lat. Ma bardzo smutne oczka... Jest dosyć duży. Toleruje inne psy.

Czy jest jeszcze szansa dla tego biedaka ? :( DT, DS ? Pewnie pożyje może jeszcze kilka miesięcy, na pewno chciałby spędzić ten czas przy boksu swojego człowieka, nie sam, w ciasnym, ponurym boksie...

A to Edek :

Posted

annavera, on jest taki chudy prawdopodobnie przez ten nowotwór :(
Wszystkie inne psy są w normalnym stanie, a przytulisko robi co może... :( Ale mogą niewiele, jak wet jest beznadziejny, i nie potrafi nic doradzić :(

Posted

Kopiuję to co napisałam na FB :(

Rozmawiałam z kierowniczką, i sytuacja trochę inaczej się przedstawia : po pierwsze psiak jest dużo starszy. Jest w przytulisku dosyć długo, i swój kojec zaczął traktować jak dom :( Gdy przeniesiono go do innego kojca, Edi zaczął się ślinić i bardzo się zestresował. Tak samo było z wizytą w lecznicy. Poza kojcem bardzo się stresuje, denerwuje, chce wracać do niego. Był w lecznicy, guz nie jest operacyjny. Zaatakował kręgosłup i biodro. Psiak dostał leki przeciwbólowe, i po nich czuje się całkiem dobrze. Ma apetyt. Nie wiem, co w tej sytuacji zrobić... Czy szukać mu domu, jeśli on przytulisko traktuje jak dom ? Z kojca jest wypuszczany, pobiega chwilkę, ale zaraz do niego wraca.

Posted

kurcze... :( to może jednak nie szukać domu ? tylko, żeby ktoś się nim tam porządnie zajął.. tak żeby na koniec poczuł się kochany, wyprowadzany na spacery, głaskany.... :( co robić z zainteresowaną ? podsyłać inne psy ? daj mi najlepiej te sprawdzone na koty już. i koniecznie duże !! a to szansa dla jakiegoś, bo u Was chyba ich dość dużo :(

Posted

Jak mówi przysłowie "Starych drzew się nie przesadza". Dla psiulka kojec, to jego azyl. Czy na koniec warto mu go zabierać, przenosząc go w inne miejsce?

Posted

Tak kiniuś, podsyłaj inne. Tyle że żaden pies nie jest sprawdzony na koty... Ale podeślij temu komuś Głowieński wątek, jak jakiś pies się spodoba, to będziemy sprawdzać.

Rozmawiałam z p. Zosią, i postanowiłyśmy, że nie będziemy mu zmieniały miejsca na stare lata, i fundowały stresu. Niewiele czasu mu zostało, niech sobie dożyje w znanym miejscu, gdzie czuje się bezpiecznie...
Na spacery nie jest wyprowadzany, bo nie jest w stanie, szybko się męczy, ale jest na dłużej wypuszczany z boksu, pobiega sobie, zrobi to co trzeba, i leci się miziać z pracownikami i p. Zosią :)

Posted

Podesłałam link do wątku ogólnego. Oby któryś psiak wpadł w oko :(

Szkoda, że Edi zostanie już na zawsze w przytulisku, ale skoro jemu tu dobrze... :( Nika, proszę, jeśli będziesz w przytulisku- podejdź zawsze do niego, daj smaczka, pogłaskaj.. :oops: żeby nie czuł się jednak samotny i niekochany :oops:

Posted

hop! napisał(a):
Przecież Daffi był sprawdzony na koty. Może jego zaproponować?

W sumie to można go zaproponować :) Tylko że nie wiadomo jak on bezpośrednio zareaguje na koty. Przez siatkę nie zwraca uwagi. Podeślesz kinia naszego Daffiego Pani ? :)