nukujek Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='hosenka']bo się zarumienię:), fajnie, że mogliśmy mu pomóc, byliśmy na spacerze, już wiem, że Kacper boi się ulicy, samochodów, więc chodzimy między blokami na razie, z kotami przełamuje lody pomału;), jest bardzo zagubiony w nowej sytuacji, głównie siedzi w kuchni albo w przedpokoju, nie zmuszam go do wejścia do pokoju, niech staruszek w swoim tempie się przyzwyczaja do nowego miejsca[/QUOTE] Biedactwo...Cieszę się, że Kacperek jest właśnie u Was, bo wiem, że jest bezpieczny, kochany i ma super opiekę. Potrzebuje trochę czasu, żeby przyzwyczaić się do nowej sytuacji, bo przecież jego świat wywrócił się do góry nogami. Wyobraźcie sobie co by było, gdyby Kacper trafił do schroniska....boję się nawet o tym pomyśleć... Quote
nukujek Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Rozmawiałam dziś rano z Ulą. Kacperek ładnie przespał całą noc, nie było żadnych problemów:-) Nawet przyszedł do Pawła i położył na jego nodze pyszczek :dog: Koty są nadal dla niego czymś dziwnym i nowym i pewnie troszkę potrwa zanim zaakceptuje ich obecność. Ulcia skrobnij parę słów jak znajdziesz chwilkę, może jakieś fotki uda Ci się pstryknąć;) Quote
danusiadanusia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='nukujek']Rozmawiałam dziś rano z Ulą. Kacperek ładnie przespał całą noc, nie było żadnych problemów:-) Nawet przyszedł do Pawła i położył na jego nodze pyszczek :dog: Koty są nadal dla niego czymś dziwnym i nowym i pewnie troszkę potrwa zanim zaakceptuje ich obecność. Ulcia skrobnij parę słów jak znajdziesz chwilkę, może jakieś fotki uda Ci się pstryknąć;)[/QUOTE] czekamy na relacje i fotki,prosimy!!:) Quote
hosenka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 fotek jeszcze nie mamy:( ale to się zmieni:). teraz Kacperek spaceruje po pokoju, poszczekuje na koty, może ktoś z Was odwrażliwiał psiaka na koty?mam parę pomysłów ale co więcej głów to nie jedna:). apetyt chłopak ma:), dziś dał też bez problemu zakroplić sobie Fiprexa, był kilka godzin sam w domu - nic nie zniszczył, nie wył:D. cieszy się na widok człowieka, i zaczyna nas zaczepiać żeby go głaskać:), ma trudności z poruszaniem się po schodach, nie wiem czy to wynik wieku, nadwagi czy może boi się jeszcze nowego miejsca, mieszkamy na 4 piętrze, dziś położył się Pawłowi na 2 piętrze i nie chciał wyjść na siku:(, trochę czasu zajęło skłonienie go, żeby wyszedł:(. nadal podnosi fafle na widok kota, szczeka i chce podejść, nie pozwalam mu na to bo nie wiem co zrobi, więc porusza się po mieszkaniu ze smyczą tak żebym mogła go zawsze zastopować - żeby nie wzmocnił sobie gnębienia kotów, w międzyczasie staram się skarmiać go jak gdzieś w pobliżu są koty, żeby budować skojarzenia ale to będzie dłuuga droga;), jak nie ma nas w domu rozdzielam zwierzaki tak żeby Kacper nie miał kontaktu z kotami pod naszą nieobecność. szczerze powiem, że najbardziej martwi mnie te jego problemy ze schodami:(, na dłuższą metę może to być męczące dla niego, po tym jak zareagował na podniesienie żeby wsadzić go do auta wiem, że noszenie ze schodów też raczej nie wchodzi w grę, strasznie był przerażony jak go podnosiliśmy, warczał i kłapał zębami, ale na szczęście miał kaganiec trzymajcie kciuki, żeby wszystko szło ku lepszemu:) Quote
hosenka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
hosenka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 powyżej kilka fotek Kacperka z pierwszej doby u nas, nie są szałowe te fotki ale jest dowód, że jest u nas cały i zdrowy:), kaganiec mu zakładam jak chcę spuścić go z oka w domu, ale mieć pewność, że kotów nie rozszarpie:), a w międzyczasie podpisujemy pomalutku pakt o nieagresji z kotami;), właśnie uszy mu umyłam, miał tam niezły syfek, dał sobie przeprowadzić zabieg bez żadnego protestu:) Quote
danusiadanusia Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 super fotki Kacperka:loveu: jakoś tak wyładniał;) Quote
nukujek Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Fiu, fiu, fiu, jaka żółta obróżka 8) Chyba nowa?;) Cieszę się bardzo, że Kacperek pomalutku się otwiera i przełamuje w sobie strach. Mam nadzieję, że to schodzenie po schodach jest spowodowane zmianą stylu życia, a nie problemami zdrowotnymi...:shake: Bo jeśli miałby problem ze stawami, to chyba przy wchodzeniu też by było widać, że coś go boli. A z tego co wiem, do domku wraca szybciutko;) No nic, trzeba być dobrej myśli i obserwować, a na dniach może Magda załatwi ten lek od stawów. Jeśli trzeba będzie prowadzić pertraktacje z kotami, to ja mogę jakieś pisemko wystosować:eviltong: Ewentualnie do Kacpra pismo błagalne o spuszczenie z tonu:evil_lol: Uleńko ściskamy! i dziękujemy za fotki:loveu: Quote
hosenka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 lepsze fotki zrobimy w weekend bo rano szybki spacer i do pracy a jak wracamy to ciemno na już, więc nie ma kiedy fotek w plenerze strzelić:). UWAGA!!!dziś Kacper w ciągu dnia na spacer z Pawłem ładnie zszedł po schodach!!!jupi:D!!!!!!więc jest super!!!oby tak dalej:D obróżkę miałam w domu, dostałam kiedyś, nie używana bo ja nie lubię zaciskowych obroży:( to jest półzacisk ale w przypadku Kacpra się sprawdza bo on na smyczy nie ciągnie, ale za to robi osiołka-zapiera się i nie chce iść, i czasem próbuje zdjąć ją sobie z głowy i wtedy przydaje się ten półzacisk bo wiem, że mi się nie wywinie:P, lek na stawy i karmę w tym tygodniu mieć będziemy na razie KAcperem je karmę mojej suni i bardzo mu smakuje, tyle,że dostaje małe 2 porcje bo mam misje żeby schudł,a potem będzie na karmie light od MAgdy:) Quote
nukujek Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 to cudownie, że Kacperek pokonuje schody:multi: Myślę, że zmiana sposobu odżywiania przyniesie same korzyści - pełnowartociowa karma to plus dla jego zdrówka, a wersja light hmmm...zamieni Kacperka w przystojniachę:evil_lol: Uważaj żeby Twojej Api nie wyrwał, hehe:cool1: Napiszę jeszcze, że Ulcia z Pawłem Kacperka odrobaczyli i zakroplili Fiprexem. Czekają jeszcze na lek wzmacniający stawy, a pod koniec października kończy się mu szczepienie od wścieklizny, także będzie zaszczepiony na kolejny rok. Quote
danusiadanusia Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='nukujek']to cudownie, że Kacperek pokonuje schody:multi: Myślę, że zmiana sposobu odżywiania przyniesie same korzyści - pełnowartociowa karma to plus dla jego zdrówka, a wersja light hmmm...zamieni Kacperka w przystojniachę:evil_lol: Uważaj żeby Twojej Api nie wyrwał, hehe:cool1: Napiszę jeszcze, że Ulcia z Pawłem Kacperka odrobaczyli i zakroplili Fiprexem. Czekają jeszcze na lek wzmacniający stawy, a pod koniec października kończy się mu szczepienie od wścieklizny, także będzie zaszczepiony na kolejny rok.[/QUOTE]] lepiej nie mógł trafić..:sweetCyb::sweetCyb: Quote
hosenka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 muszę to napisać!!!właśnie Kacper wskoczył na łóżko i leży obok mnie hihihi cwaniak:P Quote
nukujek Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='hosenka']muszę to napisać!!!właśnie Kacper wskoczył na łóżko i leży obok mnie hihihi cwaniak:P[/QUOTE] No to ładnie:p Już Cię omotał wokół łapki:eviltong: A propos - łóżka miało nie być, no bo przecież koty i co? Ehhh...te psy, robią z nami co chcą:evil_lol: Quote
nukujek Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Kacper, wybieram się do Was w odwedziny za jakieś 2 tygodnie:bigcool::bigcool: trochę CIę potarmoszę;) Quote
danusiadanusia Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='nukujek']Kacper, wybieram się do Was w odwedziny za jakieś 2 tygodnie:bigcool::bigcool: trochę CIę potarmoszę;)[/QUOTE] to i ode mnie;) Quote
nukujek Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='danusiadanusia']to i ode mnie;)[/QUOTE] jasne;-)wytarmoszę też od Ciebie! Quote
danusiadanusia Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='hosenka']muszę to napisać!!!właśnie Kacper wskoczył na łóżko i leży obok mnie hihihi cwaniak:P[/QUOTE] czyli chłopak czuje swoją miejscówkę, dzięki, że daliście mu dach , macie wielkie serducha. pozdrawiam i ściska chłopaka Quote
hosenka Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 właśnie bylismy pierwszty raz na polaach mokotowskich, mieszkamy bardzo blisko, ale KAcper bał sie podejść i przejść przez ulice - a tam czekał park..po 6dniach prób dziś sie udało:D, pewnie dzięki temu, że sobota, mało samochodów na ulicy, 40min chłopak hasał, oczywiście był na smyczy bo jescze nie wiem jak jegom przywołanie:), ale bardzo ładnie sobie węszył, mijał ludzi, psy, od wczoraj mamy karme Bosh light, Kacper trochę zdziwiony, że dają tylko suche chrupki dwa razy ziennie i to w średniej ilości :), ale przestawi sie chłopak, nie ma wyjścia;P,trochę zaczął popiskiwac jak wychodzimy, ale bez przekonania, myśę, że w jego organiźmie i psychice nadal szaleje burza, jescze nie czuje się w 100% pewnie u nas i z nami, ale jest coraz lepiej:), koty już toleuje, pod warunkiem, że sie nie ruszają ;), miłej soboty wszystkim cioteczkom i futrzakom:D Quote
nukujek Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 Ale super:multi:Lody pomału się kruszą:-)Strasznie się cieszę! Cioteczki,a my szukamy nadal stałego domku dla Kacperka, do roboty;) Quote
nukujek Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 halo, halo, co tam u Kacperka?Paulinko, czy wykupiłaś mu może jakiś pakiecik ogłoszeń? Dobrze by było odświeżyć poszukiwanie domku...I od razu daj znać, to kasę dam;) Quote
danusiadanusia Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='nukujek']halo, halo, co tam u Kacperka?Paulinko, czy wykupiłaś mu może jakiś pakiecik ogłoszeń? Dobrze by było odświeżyć poszukiwanie domku...I od razu daj znać, to kasę dam;)[/QUOTE] cały czas przeglądam bazarki i..chyba mam! Quote
nukujek Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Zaglądam do Kacperka, a tu cichutko...Ale wybaczamy;) Ulcia ten tydzień ma bardzo zajęty, więc pewnie brakuje czasu na necik;) Danusiu dziękuję za ogłoszenia dla Kacperka, bo chyba udało się wykupić pakiecik, prawda?:-) Quote
nukujek Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='Kocurek']Milych snow Kacperku...:)[/QUOTE] Miłe to one na bank są! Jak mi Ula wysłała zdjęcie Kacpra i Api na kołderce, oczywiście na łóżku, to nie mam żadnych wątpliwości, że Kacperro śpi snem spokojnym i kolorowym;) Quote
Recommended Posts