Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tzn. owczarek'ab wuzynka mieszka obok i one chyba tam wcześniej chodziły. Ale nie jestem pewna, no powiedział nam że raz na 2 dni im coś daje, ale one sa takie chude ... : / Ja się o nie martwie bo one nie majaą na cyzm spać . Musimy załatwic szybko słomę ;)

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy są takie chude... Daisy wydaje mi się za gruba, ale to może przez futro. Głodne też raczej już nie są, bo jak przychodzę i daję im karmę to nie od razu ją zjadają.

Wątpię, żeby dały się wziąć na ręce - szczególnie Chilli, już próbowała mnie ugryźć...

Posted

Ale prędzej czy później trzeba będzie ją wziąć na sterylkę. Jak weźmiemy pierwszą Daisy to może jej bronić. Dzisiaj mówiłaś, że jak chciałaś podejść do Daisy to na ciebie warczała Chilli.
A poza tym najpierw trzeba porozmawiać z tym facetem i jeśli będzie na tak pomyśleć co z transportem. Jakoś nie widzi mi się jazda autobusem z nimi, takie wiejskie burki. Nie dość że będą zabrane, to jeszcze autobus, a potem ciachanie - strasznie dużo stresu jak na jeden raz...

Posted

No to może być już przyszły rok jak go zobaczymy. Trzeba działać szybko i zwinnie. Czy Chili nie jest chłopcem ? Bo pod tym futrm może się coś kryje bo jak byłam wczoraj u nich to Chili skakała na Daisy . : /

Posted

wpadłam do Waszych bidul! zapomnijcie zabierać sunie na sterylki autobusem! Po sterylkach, jak się wybudzą kto je weźmie na ręce i wsiądzie do autobusu, tym bardziej, że jedna gryzie!? A tak wogóle to ile ważą? Macie już kasę, umówioną datę sterylek? Może lepiej będzie poszukać kliniki, gdzie można zostawić sunie z kilka dni po zabiegu, żeby komplikacji nie było?!
One nie mogą zostać same po zabiegu :-(

Posted

Mamy odłożone to co jest na pierwszej stronie, część miałą z tego iść na Aziego łapki. No i możemy dać na hotelik tylko do hoteliku trzeba ksiażeczke zdrowia ze wszytkimi szczepieniami :/ Musimy najpierw suczce szczepienia zrobić .

Posted

[quote name='borderterrier']W tej klinice można zostawić psa na trochę i oni tam wybudzają ;)[/QUOTE]
Najbardziej niebezpieczne sa pierwsze trzy dni i suki musze miec opieke a najlepiej przez co najmniej 7-10 dni do zdjecia szwow, bo przeciez beda jeszcze dostawaly srodki przeciwbolowe itd.
Czy szukalyscie pomocy u osob z Izabelina, ktore dzialaj na Dogomani, moze trzeba takich poszukac?

Posted

Dziewczyny po przemyśleniu jednak uważam, że jednak trzeba z facetem pogadać ( ciotki pewnie mnie zlinczują) ale naprawdę fakty są takie, że psy tam nie mają źle, nie są bite i głodzone - myślę, że facet musi je częściej odwiedzać niż 1 w miesiącu - pisałyście, ze one dobrze wyglądają i od Was ostatnio za bardzo jeść nie chciały, a facet pewnie przychodzi rano...uważam, ze trzeba z nim próbować kontakt nawiązać ( może jakąś kartkę zostawić, czy poprosić sąsiadów, żeby przekazali, że chciałbyście sie z nim skontaktować 0 ja - na razie żadna nie jest w ciązy, więc nie jest to sprawa super pilna, a się obawiam, żeby to się nie skończyło dla piesków tragicznie - ta działka to ich miejsce i w miarę im tam dobrze, a tak możemy ich nawet tego skrawka ziemi pozbawić - zabierzecie je na sterylkę i potem może być tak, że facet się wścieknie i Was z powrotem nie wpuści i co z suczkami - nie mamy dla nich domków, czyli co? do schronu? Ja mogę pomóc z nim pogadać, mogę zawieść je na sterylki i może ew. je kilka dni przetrzymać = przemyślcie to proszę, bo naprawdę czasem jak chce sie pomóc to można zaszkodzić - a wszytkim nam chodzi o dobro suczek

Posted

Pilnie szukamy domu dla młodej (ma mniej niż rok) suczki w typie bordera. Aktualnie mieszka u mężczyzny, który nie wychodzi z nią na spacery, pewnie nie ma opieki weterynaryjnej, ani nie zaspokaja jej potrzeb związanych z ruchem. Pusia nie ma budy, a gdy pierwszy raz ją zobaczyłyśmy była za chuda. Jeśli nie znajdziemy jej właścicieli jak najszybciej, wywiezie ją do Płocka do swojej rodziny, a nie wiadomo jakie będzie miała tam życie.
Reaguje na dwa imiona - Pusia i Zoe. Zna komendy siad, pac, kółeczko, poproś oraz przybiega na komendę gdy nie ma rozproszeń. Zaczęłyśmy z nią frisbee - bez problemu szarpie się miękkim i twardym dyskiem. Łapie rollery, floatery, overy, przynosi dekle. Nieco ciągnie na smyczy, czasem bierze ją do pyska i chce się przeciągać. To wulkan energii, świetnie sprawdzi się w psich sportach. Problemem jest to, że skacze i często gryzie ręce, nogi. Jednak gdy jest wybiegana, zmęczona to jest OK.
Z innymi psami dogaduje się bez problemu. Koty chce gonić, ale gdy ten nie ucieka to trzyma się z dala i tylko szczeka i podskakuje, czasem podchodzi by sprawdzić co to. Chętnie biega z psami za płotem.
Nie nadaje się na stróża, mało szczekliwa, a za jedzenie i głaskanie pójdzie z każdym. Raczej nie powinna trafić do domu z małymi dziećmi, które może przewrócić albo zrobić krzywdę, ani na towarzysza dla starszego psa, lubi nieco brutalne zabawy.
Podczas gdy nie zapewni się jej odpowiedniej ilości czasu na zabawy i szkolenie, sama sobie znajdzie rozrywkę - niekoniecznie miłą dla właściciela...
Pusia przebywa w Hornówku pod Warszawą (okolice Izabelina). Przed adopcją radzimy spotkać się z nią, wziąć na spacer, żeby zapoznać się i poobserwować - w ten sposób uniknie się niemiłych sytuacji ("Przecież nie miała być aż tak szalona!" itd..)

Dodatkowo: Pusia otrzymała tytuł Najładniejszej Suczki dogomanii i posiada medal prawdziwego psiego championa
Przed przejęciem Puśki przyszły właściciel podpisze umowę przejęcia psa.

Pilnie szukamy !!!!!

Posted

Wątpię, bo chyba większość schronisk nie przyjmuje psów od osób prywatnych...
Tak czy inaczej nie wiadomo gdzie trafi jeśli szybko nie znajdzie domu, może komuś na łańcuch, gdzie spędzi resztę życia?