daśka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ja zamówiłam już kolejny raz brita,tym razem 17+15.Moje spostrzeżenia,no cóż kupek trochę dużo,ale sieść i kondycja psiaków super.Jednak ja rano daję psom ryż,lub makaron w zależności ,czy tydzień chiński,czy włoski;-) z warzywami i kurczakiem,lub wołowiną.Wieczorem dostają suche:-) Obowiązkowo dostają również raz dziennie na suchą karmę olej z wątroby dorsza czyt. tran.Nawet 12 letnia sunia pomimo zaniku mięśni bryka jak szalona:-) Quote
daśka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 do gotowanego jedzonka dodaję również siemie lniane i płatki owsiane w ilości na 14 litrowy gar po garści:-) Quote
Carmella Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Kupiłam 15 kilo BRIT aduld large Te chrupki są jakieś takie suche, jak tektura wyglądają. I pachną jak stęchły papier. Czy takie te chrupki są? Kiedyś kupowałam te chrupki, ale już nie pamiętam jak wyglądały. A chrupki kocie są lśniące, lekko tłuste i "pachną" kocim jedzeniem. Pies tego brita nawet nie chce powąchać, co oczywiście mnie z deczka zdołowało, bo 15 kilo pójdzie się paść :shake: Quote
pauli_lodz Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 ja oglądałam kiedyś brita adult i hm, chrupki zgadzały się z twoim opisem - duże dość jasne suche o specyficznym smrodku, niby karmy a niby jakiś taki. pies chętnie próbował, ale fakt, na oko suuuucha. Quote
iskra_wroc Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Brit w wersji standardowej (ten tańszy) jest taki - suchy, niezbyt apetycznie pachnący.. My stosowaliśmy acticity i mimo, ze to karma wysoko kaloryczna (i co za tym idzie powinna być ciut bardziej tłusta) też byłą jak tektura. Quote
Kasi i Lena Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Tak właśnie taki jest , moje też nie chcą się tego jeść. Dużo lepiej wygląda brit junior , chrupki ciemniejsze , bardziej tłuste.- to moje bestie nawet chętnie jadły ale jedna wiekowo wyrosła a drugiej nie służy niestety. Quote
Yuveza Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 ja też mam Brit'a pierwszą porcyjkę (kolacje) zjadła ale następne już jej nie wchodzą, ale trudno mi ocenić bo moja psina jest wybredna.... Quote
zaginiona sara Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Pisałam już do sprzedawcy co to za karma ale nie raczył odpowiedzieć. Cena niższa niż brita, nigdzie nie ma producent tej karmy na stronie z rodzajami brita. Czy to jakaś wersja ekonomiczna produkowana z licencją brita itp? Wiecie coś na ten temat? Czy brit tylko użycza marki? Nawet skład gorzej opisany, podejrzewam że to coś gorszego. Quote
pati03 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Witam sprzedaję karmę Brit i Brit Care, ale o Brit astor/energy nie słyszałam i nie mam nawet takiej w ofercie . Quote
zaginiona sara Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 No właśnie jedna osoba na allegro ma taką karmę. Myślałam że to jakaś nowość, ale wrzuciłam w google i pokazuje się jakaś karma astor. Więc dlaczego brit? Czy użycza logo? Żeby było ciekawiej sprzedający nie pokazuje opakowania :) Quote
pati03 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Z takimi niepewnymi karmami nie warto eksperymentować na własnym psie. Quote
Litterka Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='zaginiona sara']No właśnie jedna osoba na allegro ma taką karmę. Myślałam że to jakaś nowość, ale wrzuciłam w google i pokazuje się jakaś karma astor. Więc dlaczego brit? Czy użycza logo? Żeby było ciekawiej sprzedający nie pokazuje opakowania :)[/QUOTE] Mogłabyś podać link do tej aukcji? Jeśli nie tu, to na PW. Zaciekawiłaś mnie. Quote
zaginiona sara Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Już wysyłam. Ale obstawiam że to nie jest zwykły brit tylko coś co nawet składu nie ma opisanego zbytnio. Quote
Litterka Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Jak na razie poszukiwania zaprowadziły mnie tu: [url]http://www.zdrowakarma.pl/karmakoebersastorkrokiety5kgsuchakarmadlapsabytowadlawszystkichpsow-p-8.html[/url]. I przyznam, że jak na tą cenę, to ilość białka w karmie (o ile to prawda), to jest przyzwoita. Natomiast martwi mnie w karmie mąka i słabo napisany jej skład. Hmmm... W ogóle ten allegrowicz na innych aukcjach też skąpi zdjęć. Ale następnego Orijena to może i u niego kupię, ma niezłe ceny. Quote
zaginiona sara Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Ceny ma niezłe ale warto popatrzeć u innych im większa paka tym taniej wychodzi, np widziałam 36kg brita ale tego normalnego :) ceny nie pamiętam. Niestety do przekopania jest masa stron. Moje psy odmawiają jedzenia karmy zamiast gotowanego, tylko jako gryzak ujdzie. Mamy parę kilogramów suchego ;). Quote
Brzoza Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Proszę o przeniesienie pytania z wątku "Brit" - tu chyba prędzej ktoś mi podpowie :) Potrzebuję rady. Moja sucz była ostatnio karmiona Brit Adult Lamb & Rice. Przeszła fatalne zatrucie, a po nim podejrzenie chorych nerek. Po konsultacji z innym wetem została przestawiona na gotowany ryż z wieprzowiną i marchewką. Nie może jeść drobiu, bo kończy się to drapaniem i luźnymi kupolami. Obecnie wszystko jest już OK i wet pozwolił wrócić do suchej karmy. Podaję więc od paru dni Brit Adult Lamb & Rice. Zastanawiam się jednak czy nie lepszy byłby Brit Care Adult Large Breed Lamb & Rice. W pierwszym mięso jagnięce i produkty pochodzenia jagnięcego, a w drugim mączka - też chyba nie najlepiej? Rozważałam też Brit Care Adult Venison & Potato All Breed. Ale od tygodnia dostaje już L&R więc kolejna zmiana? Sama już nie wiem co robić. Może zmiana "smaku" w ramach karmy tego samego producenta nie narobi "bałaganu" w kiszkach :cool3: ? Proszę o radę Quote
LadyS Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Brzoza napisał(a):Proszę o przeniesienie pytania z wątku "Brit" - tu chyba prędzej ktoś mi podpowie :) Potrzebuję rady. Moja sucz była ostatnio karmiona Brit Adult Lamb & Rice. Przeszła fatalne zatrucie, a po nim podejrzenie chorych nerek. Po konsultacji z innym wetem została przestawiona na gotowany ryż z wieprzowiną i marchewką. Nie może jeść drobiu, bo kończy się to drapaniem i luźnymi kupolami. Obecnie wszystko jest już OK i wet pozwolił wrócić do suchej karmy. Podaję więc od paru dni Brit Adult Lamb & Rice. Zastanawiam się jednak czy nie lepszy byłby Brit Care Adult Large Breed Lamb & Rice. W pierwszym mięso jagnięce i produkty pochodzenia jagnięcego, a w drugim mączka - też chyba nie najlepiej? Rozważałam też Brit Care Adult Venison & Potato All Breed. Ale od tygodnia dostaje już L&R więc kolejna zmiana? Sama już nie wiem co robić. Może zmiana "smaku" w ramach karmy tego samego producenta nie narobi "bałaganu" w kiszkach :cool3: ? Proszę o radę Na pewno karma Care jest karmą superpremium, a więc lepszą od premium, którą jest zwykły Adutl. Smaki możesz na początku mieszać, wprowadzać powoli, jeśli wiesz, że pies źle reaguje na zmianę karmy. Generalnie to ta sama marka, ale jeśli pies ma alergię pokarmową, to trzeba uważać ze zmianami. Quote
Brzoza Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Dziękuję, trochę mnie zaniepokoiła ta mączka w składzie Brit Care. Ale to chyba lepsze od "produktów pochodzenia jagnięcego". Quote
hawana74 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Witam ja zaryzykowałam i zakupiłam tą karmę jak sie sprawdzi napiszę.....jednak znalazłam ją na stronie BRITA ale angielskojęzycznej.Gdy zmieniłam język na Polski propozycja karmy zniknęła wiec wyglada jakby jej na naszym rynku nie było.Pozdrawiam Quote
zaginiona sara Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Fajnie że napisałaś bo ja dałam sobie spokój z tą karmą. Moje i tak tylko suchą na przegryzkę chrupią. Quote
Sheltii Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Witam, Gerda wcina suchą karmę Brit Adult. Niedługo w domu pojawi się drugi pies, mały (ale nie miniaturka). Czy muszę kupować dla nich różne karmy? Czy ten maluch (jakby co, będzie to dorosły pies) musi jeść specjalną karmę dla małych piesków? Chodzi tu o wielkość granulek, czy one się różnią składem? Quote
Sheltii Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Czy ktoś zna odpowiedź? Psiak ma się pojawić we wrześniu, chciałabym wcześniej wiedzieć. Quote
gops Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 jeśli pies nie będzie miał problemów z rozgryzieniem zwykłej karmy to nie widzę problemu żeby jadły tą samą , zwykły adult brita nie ma bardzo dużych kulek , jakim karmisz? u mnie często oba psy jedzą tą samą karmę tylko żaden nie jest duży 5 i 17kg , ale mały pies spokojnie daję radę rozgryżć przeciętnej wielkośći kulki. Quote
Sheltii Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='gops']zwykły adult brita nie ma bardzo dużych kulek , jakim karmisz? czymś takim: http://allegro.pl/brit-adult-8kg-3-extra-gratisy-i1798795286.html [quote name='gops'] 5 i 17kg , ale mały pies spokojnie daję radę rozgryżć przeciętnej wielkośći kulki. U mnie "rozstaw wagowy" będzie prawie identyczny :) Dziękuję za odpowiedź! Quote
Lottie Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 skład tej karmy jest dość kiepski, lepsza jest Brit Care Medium Breed z jagnięciną (pod względem składu, bo co do tego jak dany pies zareaguje to już sprawa indywidualna). Quote
Recommended Posts