Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cóż, właśnie chciałabym przejść na Brita, ale Adult Small Breed (dla psa poniżej 10kg), drugi mój psiak ma coś ok. 13kg, czy mogę mu również dawać tą samą karmę? Nie wiem jednak, czy ją dostanę, bo zakupy dla wszystkich zwierzaków robię w Karusku, ale na miejscu (tylko królikowi kupuję w Zoo-Naturze, ale tam jest straszne zdzierstwo :angryy: !), a patrząc na stronę internetową karuska Brit jest, ale tylko.. dla dużych ras 😮 i Activity :mad::nonono2: , podaję linka: http://www.karusek.com.pl/index.php?page=1 . Czy myślicie, że na miejscu będzie rodzaj również dla psów rasy małej??

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiok133']Cóż, właśnie chciałabym przejść na Brita, ale Adult Small Breed (dla psa poniżej 10kg), drugi mój psiak ma coś ok. 13kg, czy mogę mu również dawać tą samą karmę? Nie wiem jednak, czy ją dostanę, bo zakupy dla wszystkich zwierzaków robię w Karusku, ale na miejscu (tylko królikowi kupuję w Zoo-Naturze, ale tam jest straszne zdzierstwo :angryy: !), a patrząc na stronę internetową karuska Brit jest, ale tylko.. dla dużych ras :-o i Activity :mad::nonono2: , podaję linka: http://www.karusek.com.pl/index.php?page=1 . Czy myślicie, że na miejscu będzie rodzaj również dla psów rasy małej??

ale kupujesz male czy duze opakowanie? jak duze to lepiej przez net z innego sklepu i karme pod dom miec nie placac za przesylke :) chyba ze chodzi o mala paczke, to gorzej;)

Posted

Brita kupuję 3 małe, kilogramowe paczki dla ras średnich (napiszę, czy mają), ale i tak się tam wybieram po RC dla drugiego psiaka i generalne zakupy dla nowego kotka. Karusek jest ode mnie 5km samochodem, a jakby podjechać po coś drobniejszego na rowerze to jeszcze mniej, bo znam skróty przez lasek i park ;) :razz: , to moja okolica, nie mieszkam centralnie w krakowie, tylko we wsi tuż obok, z tej samej strony co karusek ;] :) !

Posted

Asiok133 napisał(a):
Brita kupuję 3 małe, kilogramowe paczki dla ras średnich (napiszę, czy mają), ale i tak się tam wybieram po RC dla drugiego psiaka i generalne zakupy dla nowego kotka. Karusek jest ode mnie 5km samochodem, a jakby podjechać po coś drobniejszego na rowerze to jeszcze mniej, bo znam skróty przez lasek i park ;) :razz: , to moja okolica, nie mieszkam centralnie w krakowie, tylko we wsi tuż obok, z tej samej strony co karusek ;] :) !

generalnie jak przekroczysz 80-90 zl to wiekszosc sklepow wysle ci za darmo. I wiem ze warto czasami poszukac bo roznice w cenie sa czesto bardzo duze

Posted

Agnes napisał(a):
generalnie jak przekroczysz 80-90 zl to wiekszosc sklepow wysle ci za darmo. I wiem ze warto czasami poszukac bo roznice w cenie sa czesto bardzo duze

Tak, wiem, od 3 lat (minus tych kilka m-cy teraz ;) ) kupuję Majce karmy przez internet :)

Posted

W sumie wychodzi strasznie drogo (razem z przesyłką), a w int. sklepie opłaca mi sie kupować tylko dla wszystkich zwierzaków, żeby się zwrócił koszt przesyłki, a wychodzi tak wiecej kg i nijak nie chce się zwrócić :mad:.

(Sen- czy my się nie znamy z forum króliczego? Jestem tam jako @$!@.. :) )

Posted

Aaa tak, znamy się ;)
Ja psa nie mam, ale jako dobra dusza chciałam pomóc (bo może akurat ktoś jest z Warszawy i ma dostawę za 10 zł) Ogólnie warto do nich napisać, Możliwe, że zmienią cennik.

Posted

[quote name='Sen']Chciałabym podzielić się z Wami odkryciem taniego brita na www.szopek.pl
np. 1 kg Brit Adult kosztuje 5.30 :)
Właśnie przeglądałam ją zanim tu wtrafiłam :lol:
Ceny bardzo atrakcyjne, nie powiem :razz:

Ciekawa jestem ile przesyłka PP by wyniosła worka 15kg. W sumie można odebrać osobiście ale to zdeczka daleko odemnie :cool1:
Szkoda że nie ma darmowej dostawy. Już by mieli stałą klientkę.

Posted

Ja 18kg zamawiałam na www.telekarma.pl i za przesyłkę nie płaciłam nic, a karmę miałam u siebie następnego dnia. Cena karmy samej w sobie jest przeciętna, tak jak w innych sklepach. Jednak zamawianie poniżej 12kg lub 99zł jest raczej nieopłacalne, bo przesyłkadroga. ;)

Ja osobiście jestem pod wielkim wrażeniem, widząc jak mój pies pochłania to żarcie. :) Próbowaliśmy już sporo karm, nad każdą modlił się niesamowicie, i słabo pracował za granulki (lub nie przyswajał jej dobrze) . Aktualnie jesteśmy już w połowie 18 kg worka, i ogólnie jestem bardzo zadowolona. Psu bardzo smakuje, nie ma sensacji żołądkowych, cena jest bardzo niska.. czego chcieć więcej ? :evil_lol:

• 4 weeks later...
Posted

Kupiłam 4 opakowania (1kg) Brit'a (nie opłacało mi się kupować jednego, bo zakupy robię w sklepie internetowym) i moja sunia ledwo go rusza. Na początku wolała głodować niż go jeść, teraz je co 2 dzień połowę dziennej dawki, czasem trochę więcej. Przez miesiać zamiast zjeść ponad te 4kg (jak jest na dawkowaniu) zjadła trochę więcej niż 2 (ale kot jej zjadał ;) ), chodziła cały czas głodna. I nie dlatego, że nie lubi suchej karmy, bo RC Shih-tzu Majki zjadała z ochotą (kiedy tylko spuściłam je z oka w trakcie posilku)...
Wandalka17, o jakim Bricie mówisz (Adult,Care...,Activity) ?

• 2 months later...
Posted

Tak jak w temcie.
Na ile Wam starcza? Zamierzam kupić i sie zastanawiam kiedy bede musiała kupić kolejne 15kg.

Dodam, że nie potrzebuje karmy tylko do karmienia ale jeszcze jako smaczki do szkolenia więc pewnie więcej bede podawać psu...

Posted

Jak Twój pies waży 30 kg i zalecana dawka to 290g, to mnożysz to przez miesiąc. Wtedy wyjdzie, że gdy miesiąc ma 30dni twój pies potrzebuje 8,700kg na miesiąc+smakołyki, a gdy miesiąc ma 31dni to twój pies potrzebuje 8,990kg na miesiąc+smakołyki.

• 3 weeks later...