Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Leon znajduje sobie różne rzeczy , z którymi może biegac w koło;) lub je rozwalać w drobny mak. Jego ostatnio ulubionym przedmiotem jest kawałek grubej listewki . Gryzie ją jak bóbr. Nie daje jej mu do kojca aby tych drzazg nie połknął. Do kojca dostaje stare rzeczy ubraniowe- spodnie, bluzki...robi z nich małe wydzieranki ;)

Posted

Leoś potrafi zrobić czasem taką minę bidulaka i teraz;) Spryciarz z niego okropny- ma hopla na punkcie biegania z czymś w pysku , trudno go wtedy zainteresować czymś innym . Przy czesaniu stoi niecierpliwie;)
Leoś ma co kilka dni biegunkę- taką jednodniową- nie wiem czy coś tam zjada , czy nie, ale chyba podjadę z nim na zbadanie krwi na wszelki wypadek. W tym tygodniu już się nie wyrobie , ale w przyszłym postaram się to załatwić.
Leon potrafi czasem zjeść swoją kupę!! Obrzydliwiec ...ale to pewnie pozostałość po latach tułaczki i radzenia sobie jak się da....

Aaaa i miałam jeden telefon o Leona- facet chciał w sekundzie po niego przyjechać juz, teraz, zaraz...jak zaczęłam pytać o warunki, to się rozłączył.

Posted

Vicky62 napisał(a):
Leon jest piękny, na swoje lata absolutnie nie wygląda.A na zjadanie odchodów polecam tabletki Rumen Tabs, sa bardzo w tych przypadłościach skuteczne.

No właśnie dlaczego psy to robią .? Moje tez czasami pożrą jakies g...no innego psa. Ale nie kazde napotkane tylko niektóre. Co to oznacza?

Posted

doris66 napisał(a):
No właśnie dlaczego psy to robią .? Moje tez czasami pożrą jakies g...no innego psa. Ale nie kazde napotkane tylko niektóre. Co to oznacza?

Powiem szczerze, nigdy wcześniej nie zagłebiałam sie w tym temacie, bo moje sunie tego nie robią.Koleżanki pies zjadał odchody innych psów na spacerach i rumen tabs tabletki zdecydowanie jemu pomogły.Nie robi juz tego. Czyli warto wypróbować.

• 3 weeks later...
Posted

Leon miał dzisiaj kastrację- wszystko ok.
Gdy sobie spał pani wet miała okazję go dobrze obejrzeć....nasz dziadzio niestety , ale ma minimum 10 lat:( to staruszek już jest, choć na razie dobrze się trzyma. Ta jego sierść to typowa sierść starego psa i niewiele się zmieni jeśli chodzi o dotyk. Leoś był grzeczny bardzo...a jak on lubi jeździć samochodem!!! Wskakuje od razu , aż się doczekac nie może!!
W poniedziałek na 10 jadę z nim jeszcze raz na pobranie krwi, zrobimy całą morfo , sprawdzimy wątrobę, nerki, trzustkę....

Kończą się jego tabletki na stawy- myślę , że na zimę warto by mu było nadal coś podawać wspomagającego....

Posted

Byliśmy na pobraniu krwi, niestety Leoś musiał dostać głupiego jasia, bo potwornie spanikował i nie dał sobie nic zrobić- nawet gryzł ze strachu. A wetka tak jak i ja tez w 9 miesiącu ciąży, więc nie szarpałyśmy się z nim , tylko uśpiłyśmy na chwilę;) Leoś szybko się wybudził jak zobaczył koszatniczki , z którymi przyszła dziewczyna ...haha myślę, że Leoś nie byłby dobrym partnerem dla takich stworzeń;)
Jak przyjdą wyniki to dam znac, bo wetka wysyła do dobrego laboratorium do Olsztyna.

Posted

Aniu, tak nie mozna:shake:;):oops:. W 9 miesiacu ciazy, takiego "konia" do weta powiozlaś:razz:? Maaatko!!!! a jak Leon przyczynilby sie do porodu??? to by dopiero bylo:roll:
Usciski posylam, za szczesliwe rozwiazanie:loveu::loveu::loveu:

Posted

Randa napisał(a):
Nie dziw, że Leon tak spanikował...z dwiema grubymi babami miał do czynienia:evil_lol:

Usmialam się:evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

Powinnam dostać po głowie!!

Nie napisałam, że wyniki krwi wyszły bardzo dobre jak na naszego dziadeczka po przejściach!! Wszystko w normie- ma troszkę niedoboru calcium, ale już mu je podaję, bo akurat mam taki fajny preparat dla psów. Jest więc wszystko super.
Miałam ze dwa zapytania o niego, ale z domów gdzie są koty....tak więc czekamy dalej,może jeszcze się szczęście do niego usmiechnie;)

• 3 weeks later...