Pipi Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Leon dostal u mnie 3 tabletki Paratex-u 04.09.2011. Byl pryskany, jak tylko do mnie przyjechal i drugi raz dzisiaj spryskalam. Szczepien nie ma. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Leonek jest bardzo pogodnym psem, biegał dziś, bawił się maskotką , turlał w trawie:) Pocieszny psiak z niego. Mam fotki, ale juz sił mi dzis brak na zgrywanie i obrabianie- jutro wstawię. Trzeba chłopaka troszke podtuczyć, bo kregosłup czuć dość mocno, ale ma Leon apetyt za dwóch , więc problemu nie będzie. Wiekowo dałabym mu z 8 lat. Quote
Randa Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Super, Leon będzie drugą młodośc przeżywał:lol: I zapowiada się na bardzo adopcyjnego psiaka Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 (edited) Jutro zrobię zakupy dla Leonka, jak dojdą to wkleję na wątek. W przyszłym tygodniu wybierzemy się do weta. Leon jest grzeczny , posłuszny bardzo- pięknie siada na komendę, przybiega na zawołanie. Jedyne co jest dziwne , to jego chód- tzn często chodzi w kółko....czy u ciebie Pipi tez to zaobserwowałaś? Edited March 8, 2012 by Ania+Milva i Ulver Quote
Randa Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Najpiękniejsze zdjęcie z ta zieloną zabawką, całą powagę Leon traci:lol: Może mi ktoś napisać jak tytuł wątku zmienić, bo mój rozum tego nie ogarnia. Quote
buniaaga Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Randa napisał(a):Najpiękniejsze zdjęcie z ta zieloną zabawką, całą powagę Leon traci:lol: Może mi ktoś napisać jak tytuł wątku zmienić, bo mój rozum tego nie ogarnia. wchodzisz w edytuj post później edycja zaawansowana i tam będziesz mogła zmieniać dowolnie tytuł:) Leon piękny:) Quote
Vicky62 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Z ta zabawką na starego onka Leona to on nie wygląda :evil_lol: Jest cudowny :lol: Quote
Randa Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 buniaaga napisał(a):wchodzisz w edytuj post później edycja zaawansowana i tam będziesz mogła zmieniać dowolnie tytuł:) Dzięki już zmieniam:lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Leon czuje się bardzo dobrze- dopisuje mu humor i drze swój śpiworek do spania aż miło hehe. Jest bardzo grzeczny i posłuszny. Wyczesuję mu tą okropną sierść- chłopak bardzo to lubi i grzecznie stoi. Wszystkie rzeczy dla niego zamówione - powinny dojść w tym tygodniu. Jak wyjdzie słońce, to porobię jakies foty. Quote
Randa Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Ja się ostatnio zastanawiałam, czy to darcie to normalne. Mój Laki jak zobaczy kołdrę czy prześcieradło to tak je miętoli i wygryza dziury, że nie wiem co o tym myśleć, Wcześniej tego nie robił, myślałam czy go dziąsła nie bolą, czy ma problem ze sobą, pytała weta, ale powiedział, że nie ma takiej choroby:lol:Strasznie się cieszę, że u Leona wszystko ok, a polubił jakieś Twoje psiaki czy olewa towarzystwo? Quote
Pipi Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Ale odmlodnial chlopczyk. No nie moge, nie do wiary wprost. Jak sie blyszczy ladnie. Ania, jestes cudotworcą, dziekuję. Jesli chodzi o krecenie w kolko, to nie, nic takiego nie zaobserwowalam. On u mnie luzem nie chodzil, tylko na 2 smyczach na spacery. A w kojcu byl spokojny. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Nie mam za bardzo z kim go puszczać, więc biega sobie sam i mu to pasuje. Do psiaków jest różnie nastawiony, ale agresji jakiejs tam mocnej nie widac. Mam w tej chwili prawie same samce, więc wiadomo;) lubi sobie szczeknąć na nie jak biegają No to jak chodzil u ciebie Pipi na smyczy to nie szło zauwazyc, to fakt. Ale ma takie cos ze lubi sie krecic:) W kojcu u mnie tez spokojny i grzeczny- no oprocz darcia kocy, ale staruszkowi wybaczymy;) A błyszczec to on sie dopiero bedzie za jakis miesiąc mam nadzieje;) Quote
evita. Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver'] Ale piękny owczar :loveu:. Cudownie, że dostał szansę na nowe życie :multi: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Dotarły rzeczy dla Leonka: I fotki z wczoraj. Quote
Randa Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Leon na ostatnim zdjęciu wygląda jak podmieniony, parę lat ubyło:lol: A był u weta? I jak się ma? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Do weta jedziemy dopiero po weekendzie, bo mam problem z czasem i autem . Od przyszłego tyg trochę mi się poluźni;) Quote
joanna83 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Rzeczywiście śliczny z niego psiak. Randa on chyba nie jest staruszkiem. W ogóle nie widać po jego zachowaniu. Tylko ta siwa mordka. Ale w sumie moją Niunia też ma siwą, a ma dwa lata. Tylko ona osiwiała chyba ze stresu jak zaczęłam ją w domu samą zostawiać ;) A onki chyba mają tendencje do wczesnego siwienia. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 To prawda , że jego zachowanie jest jeszcze typowo młodzieniaszkowe;) Ale na pewno ma przynajmniej z 8 na karku. Na żywo widać, że nie jest to już młody pies. Myslę jednak, że ma szanse adopcyjne -na pewno warto go bedzie poogłaszać i zobaczy się co i jak. Leon czułby się dobrze w domu z ogrodem. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Leonek jest zaszczepiony na wściekliznę i wirusówki. Bardzo był grzeczny, bezproblemowy. Wiekowo tak jak mówiłam -8 lat na pewno ma, może nawet i więcej...ale nadrabia zachowaniem haha. Z innymi psami -jak biega sobie luzem po wybiegu, to jest różnie- dostał sunię do towarzystwa, ale strasznie się nakrecił aby na nią polować , więc niestety będzie biegał sam. Na smyczy jednak nie reaguje tak na inne psy , słucha się bardziej;) Nie przepada za kosiarką do trawy . No i darcie na strzępy wszystkiego co tylko ma jest zadziwiające:) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 No pewnie:) zobaczymy czy się ktos skusi na dziadzia onka... Quote
Pipi Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver'] No i darcie na strzępy wszystkiego co tylko ma jest zadziwiające:)[/QUOTE] U mniePoswietniaczkom nic nie moge dac do zabawy, bo wszystko w sekunde poszarpane. Dje im polana, galezie z drzew owocowych. Maja co robic, a ja nie musze sprzatac tak czesto, bopolana nosza, wyrywaja jedna drugiej zabiera, aletylko galazki czasem pogryza sobie. Nie wiem dlaczego tak robia. Wybiegane są, a jednak niszcza wszystko. Nawet zima oslony zrobic nie moge, bo wszystko zniszcza i tak. Buzkam dziadzia. Quote
Recommended Posts