Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Leon dostal u mnie 3 tabletki Paratex-u 04.09.2011. Byl pryskany, jak tylko do mnie przyjechal i drugi raz dzisiaj spryskalam.
Szczepien nie ma.

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Leonek jest bardzo pogodnym psem, biegał dziś, bawił się maskotką , turlał w trawie:) Pocieszny psiak z niego. Mam fotki, ale juz sił mi dzis brak na zgrywanie i obrabianie- jutro wstawię.
Trzeba chłopaka troszke podtuczyć, bo kregosłup czuć dość mocno, ale ma Leon apetyt za dwóch , więc problemu nie będzie. Wiekowo dałabym mu z 8 lat.

Posted (edited)

Jutro zrobię zakupy dla Leonka, jak dojdą to wkleję na wątek.
W przyszłym tygodniu wybierzemy się do weta.
Leon jest grzeczny , posłuszny bardzo- pięknie siada na komendę, przybiega na zawołanie. Jedyne co jest dziwne , to jego chód- tzn często chodzi w kółko....czy u ciebie Pipi tez to zaobserwowałaś?

Edited by Ania+Milva i Ulver
Posted

Najpiękniejsze zdjęcie z ta zieloną zabawką, całą powagę Leon traci:lol:
Może mi ktoś napisać jak tytuł wątku zmienić, bo mój rozum tego nie ogarnia.

Posted

Randa napisał(a):
Najpiękniejsze zdjęcie z ta zieloną zabawką, całą powagę Leon traci:lol:
Może mi ktoś napisać jak tytuł wątku zmienić, bo mój rozum tego nie ogarnia.

wchodzisz w edytuj post później edycja zaawansowana i tam będziesz mogła zmieniać dowolnie tytuł:)

Leon piękny:)

Posted

Leon czuje się bardzo dobrze- dopisuje mu humor i drze swój śpiworek do spania aż miło hehe. Jest bardzo grzeczny i posłuszny. Wyczesuję mu tą okropną sierść- chłopak bardzo to lubi i grzecznie stoi. Wszystkie rzeczy dla niego zamówione - powinny dojść w tym tygodniu. Jak wyjdzie słońce, to porobię jakies foty.

Posted

Ja się ostatnio zastanawiałam, czy to darcie to normalne. Mój Laki jak zobaczy kołdrę czy prześcieradło to tak je miętoli i wygryza dziury, że nie wiem co o tym myśleć, Wcześniej tego nie robił, myślałam czy go dziąsła nie bolą, czy ma problem ze sobą, pytała weta, ale powiedział, że nie ma takiej choroby:lol:Strasznie się cieszę, że u Leona wszystko ok, a polubił jakieś Twoje psiaki czy olewa towarzystwo?

Posted

Ale odmlodnial chlopczyk. No nie moge, nie do wiary wprost. Jak sie blyszczy ladnie. Ania, jestes cudotworcą, dziekuję.
Jesli chodzi o krecenie w kolko, to nie, nic takiego nie zaobserwowalam. On u mnie luzem nie chodzil, tylko na 2 smyczach na spacery. A w kojcu byl spokojny.

Posted

Nie mam za bardzo z kim go puszczać, więc biega sobie sam i mu to pasuje. Do psiaków jest różnie nastawiony, ale agresji jakiejs tam mocnej nie widac. Mam w tej chwili prawie same samce, więc wiadomo;) lubi sobie szczeknąć na nie jak biegają
No to jak chodzil u ciebie Pipi na smyczy to nie szło zauwazyc, to fakt. Ale ma takie cos ze lubi sie krecic:) W kojcu u mnie tez spokojny i grzeczny- no oprocz darcia kocy, ale staruszkowi wybaczymy;) A błyszczec to on sie dopiero bedzie za jakis miesiąc mam nadzieje;)

Posted

Rzeczywiście śliczny z niego psiak. Randa on chyba nie jest staruszkiem. W ogóle nie widać po jego zachowaniu. Tylko ta siwa mordka. Ale w sumie moją Niunia też ma siwą, a ma dwa lata. Tylko ona osiwiała chyba ze stresu jak zaczęłam ją w domu samą zostawiać ;) A onki chyba mają tendencje do wczesnego siwienia.

Posted

To prawda , że jego zachowanie jest jeszcze typowo młodzieniaszkowe;) Ale na pewno ma przynajmniej z 8 na karku. Na żywo widać, że nie jest to już młody pies. Myslę jednak, że ma szanse adopcyjne -na pewno warto go bedzie poogłaszać i zobaczy się co i jak. Leon czułby się dobrze w domu z ogrodem.

• 2 weeks later...
Posted

Leonek jest zaszczepiony na wściekliznę i wirusówki. Bardzo był grzeczny, bezproblemowy. Wiekowo tak jak mówiłam -8 lat na pewno ma, może nawet i więcej...ale nadrabia zachowaniem haha.
Z innymi psami -jak biega sobie luzem po wybiegu, to jest różnie- dostał sunię do towarzystwa, ale strasznie się nakrecił aby na nią polować , więc niestety będzie biegał sam. Na smyczy jednak nie reaguje tak na inne psy , słucha się bardziej;) Nie przepada za kosiarką do trawy . No i darcie na strzępy wszystkiego co tylko ma jest zadziwiające:)

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver'] No i darcie na strzępy wszystkiego co tylko ma jest zadziwiające:)[/QUOTE]
U mniePoswietniaczkom nic nie moge dac do zabawy, bo wszystko w sekunde poszarpane. Dje im polana, galezie z drzew owocowych. Maja co robic, a ja nie musze sprzatac tak czesto, bopolana nosza, wyrywaja jedna drugiej zabiera, aletylko galazki czasem pogryza sobie. Nie wiem dlaczego tak robia. Wybiegane są, a jednak niszcza wszystko. Nawet zima oslony zrobic nie moge, bo wszystko zniszcza i tak. Buzkam dziadzia.