Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hey, witam wszystkich :)
Jestem właścicielką dwóch cudownych psisk :loveu:
Tamlin jest rasy Siberian Husky, urodził się 28.12.2008r. a do mojego domku trafił 7 marca 2009r. Ma już więc prawie 3 lata. Ponieważ od dawna w mojej rodzinie dyskutowaliśmy o towarzyszu zabaw dla Tamlina, po wielu miesiącach zdecydowaliśmy się że nowym członkiem rodziny zostanie Czechosłowacki Wilczak :). W ten sposób 28 stycznia bieżącego roku zawitał u nas Baldur ur. 21.11.2010r. Baldi ma obecnie 9 miesiący.
Tamlin pochodzi z hodowli Eskimoski Domek (w rodowodzie widnieje imię Jerry), natomiast Baldur przyszedł na świat w hodowli Braterstwo Wilczaków (zachował imię rodowodowe ;)). Z Tamlinem jeździłam na wystawy, uzyskał tytuł Mł.Ch.Pl i ponieważ za wystawami nie przepada od tego roku daję Tamiemu spokój. Baldur ma za sobą osiem wystaw, z czego na pięciu stał na pudle w BIS-ach :)
Tamlin i Baldur należą do moich dwóch ukochanych ras, są to dwa niezastąpione psiska. Tamlin, który zawszę każdego pocieszy gdy komuś smutno, przyjdzie i popatrzy, przekręci główkę i da mokrego całuska. Baldur, który póki co jest trochę niepoważny i wątpię żeby mu przeszło, którego wszędzie jest pełno, który non stop okazuję swoją miłość. Oba psiaki się uwielbiają. Siostra mówi że Tamlin to taki Mufasa :D dostojny i niezwykle cierpliwy dla małego. Baldur to rozbrykany Simba, który krok w krok chodzi za Tamim, naśladuje go i wystawia na próbę te jego cierpliwość. A w całym domu rządzi tak naprawdę 7-letnia kotka Kiara, mała, szczupła o czarnej sierści i złotych oczkach. Wie jak sobie chłopaków ustawić :D I to cała nasza zwariowana rodzinka :loveu:

• 11 months later...