vege* Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Ja tą karmę kupuję od ok lipca/sierpnia i Nuka nawet ją je, czasami i samą zje i tak nie wybrzydza jak przy innych :-) Kupy są zawsze ok, sierść błyszcząca, ja jestem zadowolona :-) Quote
Abietis Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Ja mojej małej daję tą karmę szczenięcą od początku jej pobytu u nas, czyli od czerwca i jesteśmy bardzo zadowolone. Zdrowo rośnie,sierść się błyszczy chętnie zajada, nie ma żadnych problemów z kupkami, gazami itp., co się jej zdarzylo, jak podjadła troszkę innej karmy, albo "ludzkiego jedzenia". Jednym słowem- polecam :) Quote
motylek1007 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 jakie sklepy polecacie gdzie można kupić małe opakowania? lub moze ktos ma na sprzedaż ok 1kg? Quote
a.s. Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Przetestowaliśmy do tej pory wersję power, adult i puppy na 3 psach i nie mogę powiedzieć złego słowa. Zero gazów, małe kupy i piękna błyszcząca sierść (dawno na samej karmie nie miały włosa w takiej kondycji) Quote
dorka1403 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 ja raz kupiłam w amorresperros czy jakos tak a teraz kupilam 3x 2,5 kg (bo rozne smaki) w makkaki.pl i mialam przesylke za darmoche :) Quote
dorka1403 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 My wlasnie konczymy :) jest spoko granule troche bardziej tlustawe a zapach dosc intensywny..psina wszystko ok tak jak na pozostalych samsach Quote
pauli_lodz Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 a ciekawa karma, ciekawa relacja składu do ceny :) interesuje mnie wersja 4300 power lub zwykle medum adult :) ktoś testował karmę na wrażliwych jelitach? szukam alternatywy dla rc medium sensible. Quote
dorka1403 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 ja przerobiłam już 1,5 worka (2,5 kg) medium z kurczakiem, 1 worek (też 2,5kg) jagnięciny i 3/4 worka łososia...suczka w końcu nie ma kompletnie żadnych problemów..po bricie były pierdy, po brit care mega rzadkie biegunki, agil był super...ale znudził jej się a że nie ma wyborów smakowych więc nie kupiłam więcej bo końcówka worka 10 kg był już po prostu męczony...a przy tych karmach nie ma problemow kompletnie zanych..ani wzdęć, ani bąków, ani biegunek..no i nie nudzi się bo możesz stosować np łosoś na zmiane z jagnięcina (oba dla wrażliwych-przynajmniej gdzies tak przeczytalam chyba na opakowaniu) Quote
Ar3k30 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 No to przyszedł czas żeby coś napisać o tej karmie. [FONT=lucida grande]Od 14 miesięcy Methadone jest żywiony karmą Sam's Field.[/FONT] [FONT=lucida grande]Ma idealną sierść oraz samopoczucie , jest pełen energii , a co najważniejsze zjada karmę bez problemu.[/FONT] [FONT=lucida grande]Waga na dzisiaj to 34,2 kg w wieku 16 miesięcy. Oczywiście na początku był na puppy obecnie jest na junior i adult. Z czystym sumieniem mogę polecić tę karmę każdemu kto szuka dobrej karmy w dobrej cenie. [/FONT][FONT=lucida grande] [/FONT] Quote
Joven Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 hej hej wygląda na to, że to karmy klasy super premium w świetnej cenie? Pani w sklepie zoologicznym kusiła mnie nią (szukam bardzo dobrej suchej karmy dla małego psa około 2-3 letniego, aktywnego) i faktycznie, skład wygląda super. Chyba lepsza od Royala jest :) A ja właśnie Royala chcę uniknąć...testowaliśmy Acanęi Orijena, ale biegunki masakryczni miał po nich. Czyli, Sam's Field - żadnych biegunek? Quote
dorka1403 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 ja nie widzę żadnych minusów tej karmy stosując u mojej suni..... Quote
Olson Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 i doradzę Ci też w tym wątku. ;) mój drugi pies je tą karmę. najlepsza karma jaką mogłam dla niej dobrać, a do tego w świetnej cenie. Quote
Ar3k30 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Joven napisał(a):hej hej wygląda na to, że to karmy klasy super premium w świetnej cenie? Pani w sklepie zoologicznym kusiła mnie nią (szukam bardzo dobrej suchej karmy dla małego psa około 2-3 letniego, aktywnego) i faktycznie, skład wygląda super. Chyba lepsza od Royala jest :) A ja właśnie Royala chcę uniknąć...testowaliśmy Acanęi Orijena, ale biegunki masakryczni miał po nich. Czyli, Sam's Field - żadnych biegunek? Stosunek jakości do ceny jest rewelacyjny , Czesław (Methadone) na początku był karmiony Orijenem lecz rozsądek wygrał. Sams Field jest bardzo dobra karmą , jak możecie zobaczy na zdjęciach na fanpagu Czesława pies rozwija sie idealnie , jest w świetnej kondycji z piękną błyszczącą odpowiednio wybarwioną sierścią. Około 13-14 miesięcy podaje mu karmę Sams Field teraz ma 17 miesięcy waży 34kg. Polecam każdemu kto szuka dobrej karmy w dobrej cenie. Quote
Marta_Ares Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Kupiłam na próbę worek 13kg z kurczakiem i czekam na kuriera :lol: Jak psu nie podpasuje kolejna karma to spakuje go razem z nią i odeśle do producenta. Do tej pory miał uczulenie po brit care z łososiem, arionie z jagnięciną i kilkunastu innch karmach ;/ najlepiej sprawdzał się klasyczny brit... ale chciałam coś z lepszym składem, ostatnio próbowaliśmy trochę Markusa, ale małe dawkowanie, to wiecznie głodny był. Bardzo jestem ciekawa jak zareaguje na tą karmę Quote
Joven Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 dostalam dzisiaj paczuszke z probkami Sam's Field ze sklepu Malaki pl - za darmo. w miedzyczasie kupilam maly worek karmy ;) Pierwsza proba smakowa wypadla blado - karma nawet nie liźnięta... ale zobaczymy jutro, na glodniaka ;) Quote
murakami Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 (edited) do usunięcia Edited March 10, 2013 by murakami Quote
Joven Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 co jest niby do usuniecia? że wymienilam nazwe sklepu online? jakos jak do krakvetu czy allegro nikt sie nie przyczepia...karme nie latwo jest dostac, wiec chyba dobrze miec namiar na sklep, ktory w dodatku wysyla darmowe probki ? w kazdym razie, wracajac do tematu - karma jest super Bisou ja pożera aż uszy mu się trzęsą :) Karma pięknie pachnie (jak się otwiera opakowanie pachnie pieczonym kurczaczkiem mmm), ma dużo mięsa, małe granulki, brak chemii, jest w miarę tania jak na karmę super premium. Piękne trawienie :) Jemy od 2 tygodni i jest bomba :) Na stronie producenta są wymienione wszystkie sklepy, które ją sprzedają. Aha - jemy Mini Adult CHicken Quote
murakami Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Joven napisał(a):co jest niby do usuniecia? że wymienilam nazwe sklepu online? jakos jak do krakvetu czy allegro nikt sie nie przyczepia...karme nie latwo jest dostac, wiec chyba dobrze miec namiar na sklep, ktory w dodatku wysyla darmowe probki ? w kazdym razie, wracajac do tematu - karma jest super Bisou ja pożera aż uszy mu się trzęsą :) Karma pięknie pachnie (jak się otwiera opakowanie pachnie pieczonym kurczaczkiem mmm), ma dużo mięsa, małe granulki, brak chemii, jest w miarę tania jak na karmę super premium. Piękne trawienie :) Jemy od 2 tygodni i jest bomba :) Na stronie producenta są wymienione wszystkie sklepy, które ją sprzedają. Aha - jemy Mini Adult CHicken Hej, wyluzuj, ja usunęłam własny post z ofertą sprzedaży karmy. To jest informacja dla moda, że można usunąć bez szkody dla treści wątku. Pozdrawiam! Quote
Joven Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Aha, nie zrozumiałam, serdecznie przepraszam :) A wracając do tematu...już miesiąc wcinamy Sam's Fielda i jest WIDOCZNA poprawa stanu sierści :) Nie wiem czy to od karmy czy nie, ale jest bardziej błyszcząca i mniej się plącze :) Quote
murakami Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Ja kupiłam wersję mini dla suki i wersję light/senior dla kastrata. Wersja mini u suki nie sprawdziła się, były częste gazy. Wersja dla psa ma skład oparty na jagnięcinie, co się rzadko zdarza w karmach light/senior. Ta karma z kolei jest przyswajana bardzo dobrze i jestem z niej zadowolona. Generalnie karmy Sam`s Field to w mojej ocenie dobry skład za przyzwoitą cenę. To, że akurat moja mała strasznie gazowała po tej karmie uznaję za przypadek i cechę osobniczą danego psa. Quote
Marta_Ares Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Już prawie miesiąc testowania Sam'S Field adult medium (z kurczakiem), jak narazie jestem bardzo zadowolona, zero gazów, piękna błyszcząca sierść, kupy okej, bardzo smakuje psu, pierwszy raz zaryzykowałam z dużym workiem dla psa niejadka i alergika i nie żałuje decyzji, POLECAM!!! Quote
cockermaister Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Witam :) wiecie w jakim sklepie zoologicznym(internetowym) kupię karmę Sam's field i puszki Animonda ?? bo chciałabym zamówić wszystko w jednym sklepie, Proszę o szybką odpowiedź :) Quote
a.s. Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Z tego co wiem to sam's field jest dostępny wyłącznie w makakipl Quote
Marta_Ares Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 na allegro jest kilka osób, które sprzedają tą karmę niestety nikt z nich nie ma puszek Animondy Quote
cockermaister Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Dziękuję za odpowiedź :) szkoda,że nie ma żadnego takiego sklepu :/ trudno będę zamawiała osobno... Quote
Recommended Posts