Guest trisze Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Witam serdecznie, planuję w przeciągu roku zakupić suczkę rasy gończy polski. Zastanawiam się jednak, jak znoszą one towarzystwo innych zwierzat( mamy bowiem 1,5 roczna kotkę)... Quote
Ania W Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Ja mam wprawdzie ogara, ale "zafundowałam" mu kota znajde jak miał 7 lat i jest ok więc nie sądzę , że będą jakieś kłopoty w relacjach gończy - kot, zwłaszcza , że gończy z kotem będzie od szczeniaka,a kotka też jest jeszcze młoda. Myślę ,że będzie dobrze! Quote
Hania Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Gończy ma trochę inny temperament i podejście do kotów niż ogar :evil_lol:. Ale nie spotkałam sie z tym, żeby był problem w sytuacji gdy do kota dołącza się szczeniaka. Problemy mogą występić gdy do dorosłego gończego z rozwiniętą pasją łowiecką będziemy próbowali dołączyć kota. I często występują. Quote
fuczka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 U mnie dwa koty i maluszek gonczy! Miesiac jest pies z nami! Poki co toleruja sie, coraz czesciej obwa****a i piesek toleruje nawet, gdy koty pija z jego michy. Ale jeszcze nie spia razem ani sie nie bawia. TOLERANCJA! :-) Quote
Recommended Posts