Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj dzwoniła Pani Basia. Xawi wczorajszą noc przespał koło niej na łóżku na kołderce :):):) Z koleżanką Kruszyną razem pląsaja na spacerkach i są zgodni, z kotem raz było spięcie, ale to właśnie on, a nie Xawi zaczął.Pani Basia mówi że jest kochany (mimo ze ponoć ja chapnal w palec), wybierają się do fryzjera i weta. Ale martwi ją jedna rzecz, mianowicie Xawi jej posikuje po mieszkaniu. Mówi że tak pare kropelek, ale jednak, że chodzi i go pilnuje. Jak myślicie czy to po prostu znaczenie terenu i przestanie to robić czy może być inna przyczyna? Może też nerwy? u mnie tak nie robił, ale jak to tylko pare kropel to zdarzyłoby wyschnąc do mojego powrotu.
Xawi to jest w czepku urodzony że znalazł taki dom !!! A ja za nim strasznie tesknie :(

Posted

Może to obecność suczki? Teoretycznie kastracja eliminuje takie zachowanie, ale być może u Xawiego nie opadł jeszcze całkiem poziom męskich hormonów.
Super, że domek wspaniały i wyrozumiały.
Xawi bądź grzeczny!

Posted

[quote name='Agnieszka Co.']Może to obecność suczki? Teoretycznie kastracja eliminuje takie zachowanie, ale być może u Xawiego nie opadł jeszcze całkiem poziom męskich hormonów.
Super, że domek wspaniały i wyrozumiały.
Xawi bądź grzeczny![/QUOTE]
Jeśli tak by było, to co robić w takiej sytaucji, a raczej czego nie robić, aby nie pogorszyc sprawy?

Posted

Myślę, że przeczekać. Może to minie po kilku pierwszych dniach, gdy poczuje się jak u siebie. Oczywiście powiedzieć np fee gdy się zauważy, że pies podnosi nogę. Można stosować preparaty zniechęcające do obsikiwania (do kupienia w zoologicznym). Woda z octem do mycia podsikanych powierzchni neutralizuje zapach moczu.

Posted

Oto wieści po wizycie poadopcyjnej od Lumix, której jeszcze raz serdeczne dzięki za wszystko.
"Madziu możesz być spokojna. Byłam dzisiaj u Xawiego, bo wciąż tak się nazywa i inaczej nie będzie. Nigdy tez nie opuści tego domku pełnego miłości i poszanowania dla zwierząt. Panie są nim zachwycone. warczy a jakby inaczej, ale one mówią, że ta jego rozmowa, rzuca się na psy, aż mu się w gardle gotuje. na mnie tez warczał podczas całego miziania a pompon( ogon) mu chodził z szybkością koliberka. Pięknie, profesjonalnie wystrzyżony, komponuje się suńką jak brat bliźniak. Posikuje ale ma to tendencję zanikową ostatni raz wczoraj dzisiaj się nie przytrafiło"
Pani Basia dzwonila też do mnie i wspominała że Xawi nauczył sie spać w swoim koszyczku, choć rano mimo obecności kota wskakuje do łóżka i spi z nim razem w nogach:) Z Kruszuna robią ponoć wszyskto razem:) no i przylep straszny chodzi za Pania Basia jak cien.
Bardzo się cięszę, że znalazł taki cudny dom, że nie jest sam bo u mnie był nieszczęśliwy. Pozdrawiam