*zaba* Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='halgre58'] hvorfor ? :mdrmed::mdrmed::mdrmed: Fordi jeg elsker ham, og når griner I af ham, så griner I af mig. :diabloti: Quote
figa33 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 *zaba* napisał(a):No wlasnie sie zastanawiam,czy sie przypadkiem w imieniu Kamczyslawa nie obrazic... :diabloti: Witaj u nas!! Rude to wredne,dlatego lubie hehe nie , nie , takie są ,no po prostu specyficzne...:diabloti: ale piękne....tak falująca ruda sierść...:cool1: Quote
halgre Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='*zaba*']Fordi jeg elsker ham, og når griner I af ham, så griner I af mig. :diabloti: Jeg forstår ... Jeg elsker det Dindek :loveu::loveu::loveu: Jeg er ked af ... Quote
*zaba* Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='figa33']nie , nie , takie są ,no po prostu specyficzne...:diabloti: ale piękne....tak falująca ruda sierść...:cool1: Wiem,wiem :p Smialam sie, ze Kamczyslaw nie dos,ze rudy czylii wredny to jeszcze ma czarne podniebienie, czyli wsciekly :evil_lol: [quote name='halgre58']Jeg forstår ... Jeg elsker det Dindek :loveu::loveu::loveu: Jeg er ked af ... Hehe,super!!! Lepiej by jednak bylo,jakbys napisala: jeg elsker min Dindek.(co znaczy: ja kocham mojego Dindka) Jak tlumaczysz? Quote
agaciaaa Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Jesoo po chińsku zaczęły gadać :shock: Zdjęcia z wycieczki bardzo fajne, ale ON jeszcze fajniejszy http://i655.photobucket.com/albums/uu278/izape/P1030963.jpg :loveu::loveu::loveu: http://i655.photobucket.com/albums/uu278/izape/P1030989.jpg no i jak zwykle... szaleeeejeeee :evil_lol: Quote
halgre Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='agaciaaa']Jesoo po chińsku zaczęły gadać :shock: Nie po chińsku, nie ... - my prowadzimy duńskie konwersacje 我向你們... - to jest po chińsku ! Quote
figa33 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 *zaba* napisał(a):Fordi jeg elsker ham, og når griner I af ham, så griner I af mig. :diabloti: eeee...nie pogadam sobie...:eviltong: Quote
*zaba* Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Odpowiedzialam halgre58 na pytanie,ktore brzmialo: dlaczego? (dlaczego mysle,czy sie nie pogniewac na ciotki,ktore smieja sie z Kamela) Napisalam,ze:dlatego,ze go kocham i jesli smieja sie z niego,to smieja sie ze mnie. Sie nie boj, po polskiemu tysz piszemy :evil_lol: No ale krzaczkami to nie umiem :placz: Quote
halgre Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 *zaba* napisał(a): Hehe,super!!! Lepiej by jednak bylo,jakbys napisala: jeg elsker min Dindek.(co znaczy: ja kocham mojego Dindka) Jak tlumaczysz? No tak... mnie tłumaczy toto: Tekst i sieć - Google Tłumaczenie... Quote
agaciaaa Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 halgre58 napisał(a):Nie po chińsku, nie ... - my prowadzimy duńskie konwersacje 我向你們... - to jest po chińsku ! Dla mnie jedno i drugie wygląda tak samo niezrozumiale :evil_lol::evil_lol: Quote
taxelina Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 duski to w ogole jest jezyk.. to juz szwedzki jest bardziej zrozumiely bo duski to jakby sie kluski mialo w buzi i sie gada :P Quote
Od-Nowa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 no ładnie... jeszcze nam zacznie żaba galerię po duńsku prowadzić :diabloti::diabloti::diabloti: bo w sumie nie wiadomo jakim językiem operuje Kamel! Niby pochodzenie polskie ale już tak długo na obczyźnie. może zapomniał?? :cool3: Quote
*zaba* Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Moj pies jest bardzo ynteligentny i rozumie oba jezyki ....:razz: Czytalyscie to?? No noz sie w kieszeni otwiera!!!!!! :mad: Quote
taxelina Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 hm nie wiedzialam ze niunia tez taka jest bo zna szwedzkie i polskie komendy.. kiedy ludzie naucza sie pisac? Quote
*zaba* Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 A ja z pytaniem: sasiedzi nabyli sobie kota, i kicus zrobil sobie kibelek w naszym ogrodku :mad: :angryy: Moze wiecie co mozna zrobic, zeby znalazl sobie inne miejsce???? :razz: Sasiedzi wypuszczaja go z domu raniutko no i pierwsze kroki kieruje do nas ... Kamelka mi szkoda, bo jak go zobaczy, to tak ciagnie, ze az sie dusi. Kiedys bedzie nieszczescie, bo Kamciu czasami sam wchodzi do ogrodu, a kotek zamias zmykac, kuli sie. No ale przeciez nie bede psa trzymac na smyczy we wlasnym ogrodzie :razz: Quote
Od-Nowa Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 są preparaty do rozpylania lub wykładania w formie świecy ogrodowej itd mające na celu odstraszanie kotów, psów od załatwiania się. jeden z tych środków nazywa się zresztą 'akyszek':diabloti: spytaj w zoologicznym lub ogrodniczym. u nas są i tu i tu ;) albo spuść Kamelka! niech sobie pofolguje chłopak :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
*zaba* Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Dziekuje, poszukam tutaj czegos podobnego. Narazie posypalam proszkiem do prania, moze zapach mu sie nie spodoba ?? :razz: Quote
halgre Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Witanko ... I co słychować u Kamelka i Ciebie Quote
*zaba* Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 U nas stara bida, ale jak to mowia, lepsza stara niz nowa :evil_lol: Za 2 tygodnie koncze praktyki i bede miala egazaminy koncowe, ktore trwac beda... miesiac. Juz jestem wykonczona nerwowo, a co bedzie pozniej to nie wiem. Jakos nie moge zabrac sie do ksiazek, wyszukuje sobie inne zajecia, byle tylko nie przysiasc do nauki :mad:, a czas ucieka....:razz: Quote
Od-Nowa Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 nooo kochana, musisz dotrwać do finału!! kciuki trzymać zaczynam ;) a co to ja miałam zrobić dla tej niespodzianki co u Twojego brata jest?? bo w ferworze szaleństwa nie wiem:cool3: Quote
taxelina Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 a jaki tytul po egzaminie bedziesz miec? Quote
*zaba* Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Od-Nowa napisał(a):nooo kochana, musisz dotrwać do finału!! kciuki trzymać zaczynam ;) a co to ja miałam zrobić dla tej niespodzianki co u Twojego brata jest?? bo w ferworze szaleństwa nie wiem:cool3: Dziekuje za kciuki !!! Mam nadzieje, ze pomoga !!!! deer_1987 napisał(a):a jaki tytul po egzaminie bedziesz miec? Social- og sundhedshjælper. A tu troche opisu: Som social- og sundhedshjælper er du uddannet til at give bistand, pleje og omsorg til mennesker, der har brug for praktisk og personlig hjælp i deres eget hjem eller på plejehjem. Du vil som social- og sundhedshjælper komme til at arbejde med mennesker, der har behov for din hjælp til at få dagligdagen til at fungere. Uddannelsen varer 1 år og 2 mdr. og veksler mellem teori og praktik. Teoriundervisningen foregår på SOSU-UDDANNELSER Greve og varer i alt 24 uger. Praktikken foregår dels i borgerens eget hjem og dels på en af kommunens institutioner og varer i alt 31 uger. :evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 noooo ... tośmy sobie poczytali... hej!! Quote
taxelina Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Som social-och hälsovården är du utbildad att ge bistånd, vård för personer som behöver praktisk och personlig assistans i sitt eget hem eller på vårdhem. Du kommer som social-och hälsovården kommer att arbeta med människor som behöver din hjälp att göra det dagliga arbetet. Program varar 1 år och 2 månader och växlar mellan teori och praktik. Teori Lektionerna hålls på sosu-KURSER Greve och varor totalt 24 veckor. Utbildningen sker i medborgarnas eget hem och dels i en kommun av institutioner och produkter i sammanlagt 31 veckor. Quote
Recommended Posts