Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

*zaba* napisał(a):
No wlasnie sie zastanawiam,czy sie przypadkiem w imieniu Kamczyslawa nie obrazic...

:diabloti:

Witaj u nas!! Rude to wredne,dlatego lubie hehe

nie , nie , takie są ,no po prostu specyficzne...:diabloti:
ale piękne....tak falująca ruda sierść...:cool1:

Posted

[quote name='*zaba*']Fordi jeg elsker ham, og når griner I af ham, så griner I af mig. :diabloti:

Jeg forstår ... Jeg elsker det Dindek :loveu::loveu::loveu:
Jeg er ked af ...

Posted

[quote name='figa33']nie , nie , takie są ,no po prostu specyficzne...:diabloti:
ale piękne....tak falująca ruda sierść...:cool1:
Wiem,wiem :p
Smialam sie, ze Kamczyslaw nie dos,ze rudy czylii wredny to jeszcze ma czarne podniebienie, czyli wsciekly :evil_lol:

[quote name='halgre58']Jeg forstår ... Jeg elsker det Dindek :loveu::loveu::loveu:
Jeg er ked af ...

Hehe,super!!!
Lepiej by jednak bylo,jakbys napisala: jeg elsker min Dindek.(co znaczy: ja kocham mojego Dindka)
Jak tlumaczysz?

Posted

[quote name='agaciaaa']Jesoo po chińsku zaczęły gadać :shock:

Nie po chińsku, nie ... - my prowadzimy duńskie konwersacje

我向你們... - to jest po chińsku !

Posted

Odpowiedzialam halgre58 na pytanie,ktore brzmialo: dlaczego? (dlaczego mysle,czy sie nie pogniewac na ciotki,ktore smieja sie z Kamela)
Napisalam,ze:dlatego,ze go kocham i jesli smieja sie z niego,to smieja sie ze mnie.
Sie nie boj, po polskiemu tysz piszemy :evil_lol:

No ale krzaczkami to nie umiem :placz:

Posted

halgre58 napisał(a):
Nie po chińsku, nie ... - my prowadzimy duńskie konwersacje

我向你們... - to jest po chińsku !

Dla mnie jedno i drugie wygląda tak samo niezrozumiale :evil_lol::evil_lol:

Posted

no ładnie... jeszcze nam zacznie żaba galerię po duńsku prowadzić :diabloti::diabloti::diabloti:
bo w sumie nie wiadomo jakim językiem operuje Kamel! Niby pochodzenie polskie ale już tak długo na obczyźnie. może zapomniał?? :cool3:

Posted

A ja z pytaniem:
sasiedzi nabyli sobie kota, i kicus zrobil sobie kibelek w naszym ogrodku :mad: :angryy:
Moze wiecie co mozna zrobic, zeby znalazl sobie inne miejsce???? :razz:
Sasiedzi wypuszczaja go z domu raniutko no i pierwsze kroki kieruje do nas ...
Kamelka mi szkoda, bo jak go zobaczy, to tak ciagnie, ze az sie dusi. Kiedys bedzie nieszczescie, bo Kamciu czasami sam wchodzi do ogrodu, a kotek zamias zmykac, kuli sie. No ale przeciez nie bede psa trzymac na smyczy we wlasnym ogrodzie :razz:

Posted

są preparaty do rozpylania lub wykładania w formie świecy ogrodowej itd mające na celu odstraszanie kotów, psów od załatwiania się. jeden z tych środków nazywa się zresztą 'akyszek':diabloti:
spytaj w zoologicznym lub ogrodniczym. u nas są i tu i tu ;)

albo spuść Kamelka! niech sobie pofolguje chłopak :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

U nas stara bida, ale jak to mowia, lepsza stara niz nowa :evil_lol:

Za 2 tygodnie koncze praktyki i bede miala egazaminy koncowe, ktore trwac beda... miesiac. Juz jestem wykonczona nerwowo, a co bedzie pozniej to nie wiem. Jakos nie moge zabrac sie do ksiazek, wyszukuje sobie inne zajecia, byle tylko nie przysiasc do nauki :mad:, a czas ucieka....:razz:

Posted

nooo kochana, musisz dotrwać do finału!!
kciuki trzymać zaczynam ;)

a co to ja miałam zrobić dla tej niespodzianki co u Twojego brata jest?? bo w ferworze szaleństwa nie wiem:cool3:

Posted

Od-Nowa napisał(a):
nooo kochana, musisz dotrwać do finału!!
kciuki trzymać zaczynam ;)

a co to ja miałam zrobić dla tej niespodzianki co u Twojego brata jest?? bo w ferworze szaleństwa nie wiem:cool3:

Dziekuje za kciuki !!! Mam nadzieje, ze pomoga !!!!

deer_1987 napisał(a):
a jaki tytul po egzaminie bedziesz miec?

Social- og sundhedshjælper.

A tu troche opisu:
Som social- og sundhedshjælper er du uddannet til at give bistand, pleje og omsorg til mennesker, der har brug for praktisk og personlig hjælp i deres eget hjem eller på plejehjem.

Du vil som social- og sundhedshjælper komme til at arbejde med mennesker, der har behov for din hjælp til at få dagligdagen til at fungere.

Uddannelsen varer 1 år og 2 mdr. og veksler mellem teori og praktik. Teoriundervisningen foregår på SOSU-UDDANNELSER Greve og varer i alt 24 uger. Praktikken foregår dels i borgerens eget hjem og dels på en af kommunens institutioner og varer i alt 31 uger.

:evil_lol:

Posted

Som social-och hälsovården är du utbildad att ge bistånd, vård för personer som behöver praktisk och personlig assistans i sitt eget hem eller på vårdhem.

Du kommer som social-och hälsovården kommer att arbeta med människor som behöver din hjälp att göra det dagliga arbetet.

Program varar 1 år och 2 månader och växlar mellan teori och praktik. Teori Lektionerna hålls på sosu-KURSER Greve och varor totalt 24 veckor. Utbildningen sker i medborgarnas eget hem och dels i en kommun av institutioner och produkter i sammanlagt 31 veckor.