Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj mieliśmy pierwszą spokojną noc.

Nasz wet pogadał z Kocykiem w poczekalni(nie było pacjętów). On gada,czochra psa a tu go pomaca,tam pomaca i pies zbadany.

Dalej bierzemy laremid i powinno być dobrze. Jeśli coś to mam dzwonić.

Jutro albo w czwartek idę Uszatkę zaszczepić.

Jaka okropna pogoda.

Posted

A znaczy na biegunkę lek, ale co przyczyną jest? Co z tą tarczycą/trzustką? Czy jakaś wirusówka?

Zdrowiej juz Kocyk bo to nie zdrowo tak długo biegunke mieć.

Posted

Prawdopodobnie zjedzenie czegoś + wirusówka + zmiana karmy.

Kolejna spokojna noc. Kocyk ma apetyt i jest wesoły.

Nie wiem czy pisałam o chodzeniu Kocyka? Ma malusieńkie problemy przy wchodzeniu po schodach.

Posted

No już taki wiek , że takie problemy mogą się pojawiać.Mentorek mój też już nie ten sam chód ma i czasem (raz na parę miesięcy) na jedna łapkę kuleje.

A ile Kocyk ma wiosenek, bo zapomniałam?

Posted

Ja rano i wieczorem Kisiolę na rękach wnosze na pietro i znosze bo zaspana...

A ona mysli, że jest młódka i leci po schodach i z ostatnich czasami spada i sie na dole rozkracza.

Dobrze, ze Kocyk lepiej to zdrówka dla psiurka.

Posted
2 godziny temu, Saththa napisał:

no wnieść nie wniesiesz, ale asekurować na schodach możesz. Oby jak najrzadziej problemy były.

Kocyka nie trzeba jeszcze asekurować. Jeśli będzie potrzeba,to mamy szelki guardy i juliusy.

Posted

A to łobuz zjada co nie wolno gupol.

Nifuroksazyd jest dobry mozna nawet szczeniakom dawac i działa na bakterie. Ale z tego co wiem to od razu nie działa na biegunkę - tak po 2 dniach w pełni działa.

Posted

Ten kapsel musiał być w czymś schowany,tak jak chowamy leki do przemycenia psom.

Dzisiaj omal nie doszło do tragedii. Uszatka prawie wypadla za okno a to 4 piętro. Była na parapecie zewnętrznym. Nie pytajcie o szczegóły. Cały czas jestem roztrzęsiona. 

Wizytę Kocyka u weta musimy przełożyć na jutro bo przy moim zdenerwowaniu,to nie pozwoli nawet spojrzeć wetowi na siebie.  

Posted

Matko boska!!

Laremid się podaje w biegunce jeśli nie ejst to biegunka bakteryjna... znaczy skoro teraz jest ten niuforocośtam i on na bakterie działa to znaczy, ze możliwe że zupełnie od początku się źle trafiło... Uważaj na niego... moze ktoś u Was ten próbuje psy wytruć, kiełbasa z kapslami jak gdzies było z kawałkami szkła lub gwoździami. Moze spórbuj sie uspokoić i jednak idz dzisiaj z Kocykiem do weta. On tyle czasu już sie meczy z ta biegunką.... To jakies kurcze dziwne jest.... dostał jakieś antybiotyki, zastrzyki? CZy tylko ten laremid i teraz niufurocośtam... Ja przy Tazzmanie wiem, jak mu biegunka sama nie przechodziła po 2 dniach i po niufurocostam ew stoperanie to u do weta na zastrzyki... najdłuzej 3 dni zastrzyki dostawał jak się nazarł starego skwaśniałego makaronu w lesie :/

Biedny Kocyk no.

Uszatkę przemilczę coby już Cię nie denerwować.

Posted

Kocyk na początku dostał antybiotyk na bakterie,który absolutnie nie pomógł. Pózniej dostał inny w zastrzyku,pastę i tabsy aby kontynuować w domu. To mu pomoglo a poźniej był nawrót i znowu dostał zastrzyk i takie na florę bakteryjną a następnie ten locośtam. Biegunka nie jest masakryczna. mój wet już skończył pracę a ja jeszcze cała jestem w nerwach. Ona waży 20kg,to cud że wyskakując zatrzymała się w poł skoku.