Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alba była dziś na spacerze z Pawłem. Jest wyczesana i wygląda bardzo efektownie, a poza tym fajnie się otworzyła. Już ładnie reaguje na opiekuna i na inne psiaki. Chyba zmiana opiekuna wychodzi jej na zdrowie :)

Posted

Dokładnie tak jak napisała Magda :)
Dodam jeszcze od siebie, że Alba zna więcej komend, takich jak waruj, łapa, czy zostań.
Z innymi psami faktycznie nie ma żadnych problemów, a spacery z nią to czysta przyjemność ;)

Posted

Biedna też już od maja siedzi i domku nie może znaleźć... oby znalazła przed zimą, niby ma grube futerko, ale chyba każdy psiak zimę w schronisku przechodzi niezbyt dobrze :shake: ta wilgoć w boksach chyba najgorsza :(

Posted

pralinka94 napisał(a):
Biedna też już od maja siedzi i domku nie może znaleźć... oby znalazła przed zimą, niby ma grube futerko, ale chyba każdy psiak zimę w schronisku przechodzi niezbyt dobrze :shake: ta wilgoć w boksach chyba najgorsza :(

Ehh...to niestety najgorszy okres dla psów bezdomnych, a wszyscy się dziwią czemu nie lubię zimy, ja zamarzam w dwóch kurtkach puchowych, a co dopiero te biedne psiaki:(

Posted

Teraz mi się przypomniało, Alba w sobotę miała gorączkę :(, mogło to być spowodowane cieczką, ale nie wyglądała za dobrze, wet już poszedł i nie było jak sprawdzić temperatury...ja mam tylko nadzieję, że to jeden z "efektów ubocznych" cieczki...

Posted

[quote name='kimiji']Teraz mi się przypomniało, Alba w sobotę miała gorączkę :(, mogło to być spowodowane cieczką, ale nie wyglądała za dobrze, wet już poszedł i nie było jak sprawdzić temperatury...ja mam tylko nadzieję, że to jeden z "efektów ubocznych" cieczki...
raczej tak, bo dzisiaj już było wszystko dobrze :)
Alba z odległości mnie poznała i bardzo się ucieszyła, od razu było widać, że już czuje się lepiej :D
Mam z nią coraz lepszy kontakt, reaguje właściwie na każde moje zawołanie i pięknie wykonuje komendy :)

Zapraszam do wydarzenia na fb: https://www.facebook.com/event.php?eid=223129847741904

Posted

W sobotę mieliśmy z Albą kolejny długi spacer po lesie, z którego miałem wrażenie się cieszyła :)
Ze względu na pogodę (było dosyć ciepło), potem już głównie siedzieliśmy gdzieś w cieniu.
Alba leżała obok mnie, raz nawet położyła mordkę na mojej nodze i spojrzała na mnie takim smutnym wzrokiem, jakby chciała mi powiedzieć, że jej w schronisku źle i żebym ją stamtąd zabrał :(
Jej koleżanka z boksu została adoptowana, więc miejmy nadzieję, że teraz na nią przyjdzie pora!