ocelot Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Sznaucerka mini. Maleńka i skulona, cała obolała. Ślepka uchylone, trzęsąca się. Śliczna i młodziutka. Odebrana z interwencji z ul. Granicznej trafiła do schroniska. Malutka, drobniutka, nie potrafiąca się załatwić w klatce, zachowująca czystość Maleństwo zostało przeniesione do 9 boksu i doszło w czasie burzy do tragedii, została dotkliwie pogryziona.... Dobrze, ze znaleźli ją pracownicy, bo chyba straciłaby życie. Leży i nawet łepka nie podnosi.... Był weterynarz, nie ma obrażeń zewnętrznych, jest cała obolała, ogonek schowany pod brzuszek... antybiotyk i leki przeciwbólowe chyba nie wystarczą? Potrzebny człowiek i miłość? Maleństwo ma około 2 latek. Zdjęcia później. Quote
ocelot Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 KatiKorej napisał(a):Zapisuję się, później zdjęcia wrzucę. Wrzuć Asiu. Quote
ocelot Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 monika55 napisał(a):Biedulka. Macie jakieś DT dla niej? Nie mamy niestety. Quote
KatiKorej Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Teraz kabla nie mam. Aż się nie chce wierzyć, że ona odebrana. Jak ją przywieźli, to była zadbana, idealnie obcięta, obróżka z dżetami, a ona ani nie wychudzona, ani nie wystraszona. Quote
ocelot Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 KatiKorej napisał(a):Teraz kabla nie mam. Aż się nie chce wierzyć, że ona odebrana. Jak ją przywieźli, to była zadbana, idealnie obcięta, obróżka z dżetami, a ona ani nie wychudzona, ani nie wystraszona. Nie wiem czemu. Nie dopytałam. Quote
lika1771 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Biedulka zaraz dam na sznaucery w potrzebie Malawaszka napewno pomoze Quote
monika55 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Jak sobie domowa biedulka poradzi w schronie? Są tam osobne boksy? Quote
ocelot Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 lika1771 napisał(a):Biedulka zaraz dam na sznaucery w potrzebie Malawaszka napewno pomoze Dzieki, do malawaszki dzwoniłam juz ze schronu Quote
róża35 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Czy dalej jest w boksie z innymi psiakami? Quote
ocelot Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 róża35 napisał(a):Czy dalej jest w boksie z innymi psiakami? Nie jest w klatce w gabinecie weterynarza Quote
malawaszka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 zapisuję się na wątek - czekamy na zdjęcia niuni ja nie wiem co jest z tymi sznupkami, że tak są w schroniskach gryzione :( mój Drops, Zbynio pogryziony nie w schronisku, Nazir w schronie prawie zagryziony, Bianka w Łodzi, itd... jakoś sobie nie radzą w stadach :(:placz: Quote
Tymonka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 mam parę strasznie kiepskich fotek , ale coś tam widać : [quote name='malawaszka']zapisuję się na wątek - czekamy na zdjęcia niuni ja nie wiem co jest z tymi sznupkami, że tak są w schroniskach gryzione :( mój Drops, Zbynio pogryziony nie w schronisku, Nazir w schronie prawie zagryziony, Bianka w Łodzi, itd... jakoś sobie nie radzą w stadach :(:placz: Może dlatego ,że to indywidualiści ? Pamiętam jaki był majlo , albo było tak jak on chciał , albo nie było wcale , a i mała jest dużo od Majlo drobniejsza . Quote
alina71 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ale cudo przypomniała mi moją tymczaske sznupke cudna byla Quote
ocelot Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 te zdjęcia sa jeszcze sprzed pogryzienia. Prostuję Sara nie była odebrana w trybie interwencji, ale zabrana na interwencję Straży Miejskiej. ktos zostawił ja na klatce schodowej w jednym z bloków Quote
monika55 Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Takie maleństwo zostawić. Ech , szkoda słow. Też miałam na tymczasie taką ślicznote. Szybko znalazła dobry dom. Quote
malawaszka Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 sunie szybko domy znajdują tylko ważne, żeby nie wydawać bez sterylki - we wtorek mój Zbynio idzie do DS więc mogłabym tą małą wziąć Quote
ocelot Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 malawaszka napisał(a):sunie szybko domy znajdują tylko ważne, żeby nie wydawać bez sterylki - we wtorek mój Zbynio idzie do DS więc mogłabym tą małą wziąć Zbieramy na transport? Quote
malawaszka Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 ocelot napisał(a):Zbieramy na transport? myślę, że to nie będzie potrzebne bo pewnie figu będzie jechała z Wawy do Katowic więc trzeba by tylko małą wziąć ze schronu i przekazać figu na trasie Quote
zuzka Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Zapraszam na suni wydarzenia http://www.facebook.com/event.php?eid=160803443998461. Quote
managua Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Sunia czuje się lepiej. Jest bardzo wystraszona, ale dzisiaj nieśmiało podeszła do krat i dała się pogłaskać. Quote
malawaszka Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 wydarzenie fb wprowadza trochę zamieszania bo są chętni na adopcję - tylko pytanie co ze sterylką? to jest młoda suczka w typie rasy i strach oddać ją bez sterylizacji, ocelot mówiła, że dzwonią do niej ludzie, ale jak to zrobić? ja się nie będę upierała oczywiście jeśli znajdzie się od razu DS i to dla suni byłoby fajne bo od razu by się przyzwyczajała do swoich ludzi, a nie do nas na chwilę, tylko musicie dopilnować sterylizację koniecznie, żeby nikogo nie pokusiło o sliczne sceniacki :roll: ja już ludziom nie wierzę w tej kwestii - zresztą nawet teraz jakiś gość ze mną dyskutuje po co sznaucera olbrzyma kastrować przed adopcją... nic nie kumają ludzie, nic! wiem, że ktoś z Koszalina, ale to już całkiem... nie do dopilnowania sterylizacja tak daleko... Quote
Recommended Posts