Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sznaucerka mini. Maleńka i skulona, cała obolała. Ślepka uchylone, trzęsąca się.
Śliczna i młodziutka.
Odebrana z interwencji z ul. Granicznej trafiła do schroniska. Malutka, drobniutka, nie potrafiąca się załatwić w klatce, zachowująca czystość

Maleństwo zostało przeniesione do 9 boksu i doszło w czasie burzy do tragedii, została dotkliwie pogryziona....
Dobrze, ze znaleźli ją pracownicy, bo chyba straciłaby życie.
Leży i nawet łepka nie podnosi....

Był weterynarz, nie ma obrażeń zewnętrznych, jest cała obolała, ogonek schowany pod brzuszek... antybiotyk i leki przeciwbólowe chyba nie wystarczą?
Potrzebny człowiek i miłość?

Maleństwo ma około 2 latek.
Zdjęcia później.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz kabla nie mam. Aż się nie chce wierzyć, że ona odebrana. Jak ją przywieźli, to była zadbana, idealnie obcięta, obróżka z dżetami, a ona ani nie wychudzona, ani nie wystraszona.

Posted

KatiKorej napisał(a):
Teraz kabla nie mam. Aż się nie chce wierzyć, że ona odebrana. Jak ją przywieźli, to była zadbana, idealnie obcięta, obróżka z dżetami, a ona ani nie wychudzona, ani nie wystraszona.

Nie wiem czemu. Nie dopytałam.

Posted

zapisuję się na wątek - czekamy na zdjęcia niuni

ja nie wiem co jest z tymi sznupkami, że tak są w schroniskach gryzione :( mój Drops, Zbynio pogryziony nie w schronisku, Nazir w schronie prawie zagryziony, Bianka w Łodzi, itd... jakoś sobie nie radzą w stadach :(:placz:

Posted

mam parę strasznie kiepskich fotek , ale coś tam widać :

[quote name='malawaszka']zapisuję się na wątek - czekamy na zdjęcia niuni

ja nie wiem co jest z tymi sznupkami, że tak są w schroniskach gryzione :( mój Drops, Zbynio pogryziony nie w schronisku, Nazir w schronie prawie zagryziony, Bianka w Łodzi, itd... jakoś sobie nie radzą w stadach :(:placz:

Może dlatego ,że to indywidualiści ? Pamiętam jaki był majlo , albo było tak jak on chciał , albo nie było wcale , a i mała jest dużo od Majlo drobniejsza .

Posted

te zdjęcia sa jeszcze sprzed pogryzienia.
Prostuję Sara nie była odebrana w trybie interwencji, ale zabrana na interwencję Straży Miejskiej.
ktos zostawił ja na klatce schodowej w jednym z bloków

Posted

malawaszka napisał(a):
sunie szybko domy znajdują tylko ważne, żeby nie wydawać bez sterylki - we wtorek mój Zbynio idzie do DS więc mogłabym tą małą wziąć

Zbieramy na transport?

Posted

ocelot napisał(a):
Zbieramy na transport?

myślę, że to nie będzie potrzebne bo pewnie figu będzie jechała z Wawy do Katowic więc trzeba by tylko małą wziąć ze schronu i przekazać figu na trasie

Posted

wydarzenie fb wprowadza trochę zamieszania bo są chętni na adopcję - tylko pytanie co ze sterylką? to jest młoda suczka w typie rasy i strach oddać ją bez sterylizacji, ocelot mówiła, że dzwonią do niej ludzie, ale jak to zrobić? ja się nie będę upierała oczywiście jeśli znajdzie się od razu DS i to dla suni byłoby fajne bo od razu by się przyzwyczajała do swoich ludzi, a nie do nas na chwilę, tylko musicie dopilnować sterylizację koniecznie, żeby nikogo nie pokusiło o sliczne sceniacki :roll: ja już ludziom nie wierzę w tej kwestii - zresztą nawet teraz jakiś gość ze mną dyskutuje po co sznaucera olbrzyma kastrować przed adopcją... nic nie kumają ludzie, nic! wiem, że ktoś z Koszalina, ale to już całkiem... nie do dopilnowania sterylizacja tak daleko...