Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=verdana]Wystawa - Show[/FONT]
[FONT=verdana]XXV Krajowa Radomska Wystawa Psów Rasowych - 2011[/FONT]
[FONT=verdana]
[/FONT]

[FONT=verdana]Miasto - City, Date - Date[/FONT]
[FONT=verdana]Radom, 04.09.2011 r.[/FONT]
[FONT=verdana]
[/FONT]

[FONT=verdana]Miejsce - Place[/FONT]
[FONT=verdana]KS "START", ul. Wernera 29/31, 26-600 Radom[/FONT]
[FONT=verdana]
[/FONT]

[FONT=verdana]Termin przyjmowania zgłoszeń - Deadline of entries[/FONT]
[FONT=verdana]23.08.2011 r., godz. 15.00
[/FONT]
[FONT=verdana]UWAGA: Zmiana klasy wystawowej psa/suki możliwa jest jedynie do dnia 19.08.2011. Po tym terminie prośby o zmianę klasy wystawowej nie będą przez organizatora uwzględniane.[/FONT]
[FONT=verdana]
[/FONT]

[FONT=verdana]Opłaty - Fees[/FONT]
[FONT=verdana]Wystawcy krajowi (dotyczy wyłącznie psów zarejestrowanych w ZKwP)
- za pierwszego psa (z katalogiem) 80 zł
- za każdego następnego (bez katalogu) 70 zł
- za psa w klasie baby, szczeniąt, psy z tytułem Int.Champ. 30 zł
- młody prezenter - 20 zł
- para hodowlana - 20 zł

Bezpłatnie (bez katalogu) - pod warunkiem wystawienia - psy/suki:
- wszystkich ras polskich oraz weteranów,

Opłaty, za psy zgłoszone w terminie, wnoszone w dniu wystawy wynoszą 120 zł za każdego psa, bez względu na klasę i ilość psów.

UWAGA !
Każdy zgłoszony pies/suka podlega opłacie, bez względu na to, czy zostanie doprowadzony do oceny, czy też nie.

Foreign exhibitors:
- for every dog 30 Euro

Payment should be done directly at the show ![/FONT]
[FONT=verdana]Konto bankowe - Bank account[/FONT]
[FONT=verdana]77 9147 0009 0000 0853 2000 0001
SWIFT CODE: POLU PL PR[/FONT]
[FONT=verdana]Adres organizatora - Organizer's address[/FONT]
[FONT=verdana]Związek Kynologiczny w Polsce O/Radom
ul. Wernera 29/31, 26-607 Radom 9,
skr. poczt. 252
[/FONT]
[FONT=verdana][FONT=verdana][FONT=verdana] [/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]PROPONOWANA OBSADA SĘDZIOWSKA[/FONT]

[FONT=verdana](Obsada sędziowska może ulec zmianie z powodów niezależnych od organizatorów)
[/FONT]
[FONT=verdana]Gr.I[/FONT]

[FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]1. Tyburczyk Andrzej - Bearded Collie, Bergamasco, Owczarek australijski (typ amerykański),Owczarki belgijskie, Owczarek francuski Beauceron, Owczarek francuski Briard, Owczarek podhalański, Polski owczarek nizinny, Schipperke, Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke
2. Redlicka Anna - pozostałe pasterskie
3. Pasek Stanisław - ON
[/FONT]
[FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]Gr.II[/FONT]

[FONT=verdana] [/FONT]

[FONT=verdana]1. Niciewicz Jadwiga - bernardyn, bokser, berneński pies pasterski, duży szwajcarski pies pasterski, cane corso italiano, rottweiler[/FONT][FONT=verdana]
2. Kiełkiewicz Joanna
- buldog angielski, dog niemiecki, fila brasileiro, nowofundland, owczarek kaukaski, owczarek środkowoazjatycki, tosa inu
3. Kot Andrzej - bullmastiff, dog kanaryjski, dogue de bordeaux, entlebucher, hovawart, leonberger, mastif angielski, mastif hiszpański, mastif neapolitański, mastif tybetański, shar-pei,
4. Buks-Ziółkowska Adrianna - pinczery i sznaucery, czarny terier
[/FONT]
[FONT=verdana]Gr. III[/FONT]

[FONT=verdana]1. Chwalibóg Elżbieta - teriery typu bull[/FONT][FONT=verdana]
2. Nitka Katarzyna
- yorkshire terrier, west highland white terrier
3. Magdalena Kozłowska - pozostałe rasy[/FONT]
[FONT=verdana]Gr. IV[/FONT]

[FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]1. Osak Paweł[/FONT][FONT=verdana] - wszystkie rasy[/FONT]
[FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]Gr. V[/FONT]

[FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]1. [/FONT][FONT=verdana]Weron Grzegorz[/FONT][FONT=verdana]
[/FONT]
[FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]Gr. VI[/FONT]

[FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]1. [/FONT][FONT=verdana]Brabletz [/FONT][FONT=verdana]Andrzej [/FONT][FONT=verdana]- Posokowiec Bawarski[/FONT][FONT=verdana]
2. Wieremiejczyk - Wierzchowska Małgorzata [/FONT]
[FONT=verdana]- pozostałe rasy[/FONT][FONT=verdana]
[/FONT]
[FONT=verdana] [/FONT][FONT=verdana] [/FONT][FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]Gr. VII[/FONT]

[FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]1. Brabletz Andrzej[/FONT][FONT=verdana] - wszystkie rasy[/FONT]
[FONT=verdana] [/FONT]
[FONT=verdana]Gr. VIII[/FONT]

[FONT=verdana]1. Trzebiecki Wojciech - labrador retriever[/FONT][FONT=verdana]
2. Kowalska-Malitka Bożena - pozostałe rasy
[/FONT]
[FONT=verdana]Gr.IX[/FONT]

[FONT=verdana]1. Redlicki Mirosław - buldog francuski, pekińczyk, chin japoński, chiński grzywacz, spaniel tybetański, terier tybetański[/FONT][FONT=verdana], boston terrier
2. Jasielska Krystyna
- cavalier king charles spaniel, king charles spaniel, mops, bichon frise, brabantczyk, spaniel kontynentalny miniaturowy papillon, coton de tulear, maltańczyk, gryfoniki, hawańczyk, lhasa apso, pudle
3. Szulc Krystyna - chihuahua długowłosy, chihuahua krótkowłosy, rosyjski toy długowłosy, shih tzu[/FONT]
[FONT=verdana]Gr. X[/FONT]

[FONT=verdana]1. Wieremiejczyk-Wierzchowska Małgorzata - wszystkie rasy[/FONT]

[FONT=verdana]Konkurencja Młody Prezenter - Magdalena Kozłowska

[/FONT]Lista psów przyjętych na XXV Radomską Krajową Wystawę Psów Rasowych 2011

Ktoś z dogomaniaków się wybiera?

Posted

My będziemy :) doszło do zmiany sędziów. Z proponowanej obsady zostało tylko trzynastu.
Samoyedy chociażby ma oceniać nie Grzegorz Weron, a Małgorzata Wieremiejczyk - Wierzchowska.

Posted

Mało jest psów zgłoszonych z I gr/ nie chodzi o ON/
Z powodu sedziów wiele osób wolało pojechać do innego miasta choć tu miało bliżej...:angryy:
Przykre.

Posted

Oj tak jeszcze wystawa się nie odbyła, a oddział radomski już ma ogromnego minusa za organizacje.
Jeśli nie potrafią przewidzieć, ze jeden sędzia nie wystarczy na cała grupę i po zakończeniu zgłoszeń rozdzielają według swojego uznania jedną rasę na przykładzie V do p. Werona a inną do p. Wieremiejczyk to w ogóle nie powinni się barć za organizacje wystawy. Dodam tylko, ze takie zmiany nie są tylko w grupie V, ale także w innych.
Ja na tą wystawę zgłosiłam pierwszy i ostatni raz.

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']Oj tak jeszcze wystawa się nie odbyła, a oddział radomski już ma ogromnego minusa za organizacje.
Jeśli nie potrafią przewidzieć, ze jeden sędzia nie wystarczy na cała grupę i po zakończeniu zgłoszeń rozdzielają według swojego uznania jedną rasę na przykładzie V do p. Werona a inną do p. Wieremiejczyk to w ogóle nie powinni się barć za organizacje wystawy. Dodam tylko, ze takie zmiany nie są tylko w grupie V, ale także w innych.
Ja na tą wystawę zgłosiłam pierwszy i ostatni raz.[/QUOTE]
Dobrze że nie zdecydowałam się na Radom. Nie ma to jak samowolka w przydziale sędziów przez oddział. Tylko oddział nie myśli że jak ktoś zgłosił do danego sędziego to najwidoczniej chce aby jego pies został przez niego oceniony. I na dodatek tego ten sędzia ocenia a inny mu zostaje przydzielony. Ja np. pani W. mam dosyć i po ostatniej wystawie u niej z moim psem bym po prostu nie pojechała. A o zwrocie pieniędzy mogłabym zapomnieć.

Posted

Ja się w sumie cieszę, że z moim dzieciakiem pojechali na wystawkę ową, bo mamy Zw. Mł., Naj. Juniora, BOB - brawo LARSON "Dar wilka" - tym samym Larsik nowy Junior Chamion Pl. (czechosłowacki wilczak)

Posted

Gratulacje dla rudzielca z IV lokaty BIS :loveu: pozdrawiamy

A to nasze pociechy na radomskiej wystawie

Alexander
Multi BIS,Int,Multi Ch. JAMES BOND at ERSARI Varius Avis
V1 , CWC , BOB , BOG , BEST IN SHOW 2 :multi::multi::multi:

syn Alexandra
Alec
ARAM-CHITRAL Czatyrdach
VP 1 , BOB Puppy , BEST IN SHOW Puppy 4 :multi:

i dwaj panowie razem

• 2 weeks later...
Posted

Ale mnie tu dawno nie było :) Ja dodam że moja suka
Flaire K2 zdobyła oc doskonałą,I lokate, zł medal, zw.Mł, NJwR oraz BOB!!!! a w finałach o bis juniorów przeszłyśmy do ćwierćfinałów!!!:)

Posted

Jeżdże na wiele wystaw polskich często jako widz lecz muszę przyznać ,że oddział Radom organizuje wspaniałą oprawę dla wystawców. Chodzi mi o puchary/dość okazałe jak za rasę/Porównując ten np. z Leszna za PRESTIŻOWĄ wystawę/10cm wysokości ;) Ktoś powie dobrze ,że dali i takie....cokolwiek. bo są juz niestety i takie wystawy ,że nie dostajesz nic.....nawet z międzynarodowej.... I to bardzo przykre bo wystawców uważam trzeba dbać- obdarowywać bo niedługo wszyscy pojadą nam za granicę a nasi polscy sędziowie i oddziały będą na nich mogli tylko popatrzeć z daleka.
Tak trzymać O/Radom