joanna83 Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 [quote name='melina']Heluś powoli staje na czwartą łapkę - tę, która była zraniona w opuszek - i pomyka kawaler ile się da. Trzyma się domu. Miał mały wypadek z kupką we czwartek, którą zrobił w domu leżąc na dywanie, ale miejmy nadzieję, iż się zapomniał i to był jednorazowy wypadek. Poza tym byłam u pani Asi w domu po karmę dla Helusia od dziewcząt i bardzo ślicznie dziękuję publicznie za przemiłe przyjęcie mnie pyszną herbatą i ciastkami oraz uraczenie mnie opowieściami. Córka pani Asi jest pocieszna bardzo i życzę jej szybkiego powrotu do zdrowia:-) A pieski pani Asi też bardzo fajne:-) Tak więc misja z czwartku z odbiorem karmy od pani Asi i dostarczeniem do pracy do pani Basi wykonana z powodzeniem, Heluś już karmę dostał:-)pozdrawiam Milena jakiej pani??!!! Mnie też było miło się z Tobą spotkać. Dziękujemy pięknie za artykuł o Helusiu :) Kilka osób chętnych do pomocy finansowej dzwoniło do mnie i p.Basi. Niestety nikt nie pytał o adopcję, ale jesteśmy dobrej myśli, bo Heluś dochodzi już do siebie :) Quote
melina Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Ajajaja:-)przepraszam:-) u Asi byłam i było bardzo miło:-) A u Helusia wszystko w porządku, cieszy sie jak pani Basia wraca do domu:-) Quote
melina Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Doszła wpłata od Kingi Agnieszki W. - 10zł. DZiękujemy bardzo!!!:-))) Quote
joanna83 Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 melina napisał(a):Doszła wpłata od Kingi Agnieszki W. - 10zł. DZiękujemy bardzo!!!:-))) Wpisałam do pierwszego postu. Dziękujemy!:) Quote
melina Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Doszła kolejna wpłata od Karoliny K. - 50 zł:-))) Dziękujemy bardzo:-) Quote
melina Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Skoro nauczyłam się wklejać fotki to wkleję fotkę Helusia:-) "o jaki jestem dzielny i dumny z siebie, że tyle potrafię przebiec i autobusem jeździć, choć czasem te tylne łapy się mnie nie słuchają..." Quote
melina Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 w przyszły czwartek porobię nowe fotki i wstawię:-) Quote
melina Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Kupiłam wczoraj Helusiowi smycz łańcuszkową za 14 zł i ektopar za 9,20 zł na kleszcze i pchły, bo coś dużo chłopak zbiera ostatnio tak jak rezydentki z DT, także postaram sięjutro pani Basi zanieśćdo pracy. W sumei wydałam 23,20zł. Heluś poza tym w porządku, już nie załatwia się jak państwo są w pracy i jest ok. CZekamy na kastrację. Quote
joanna83 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 melina napisał(a):Kupiłam wczoraj Helusiowi smycz łańcuszkową za 14 zł i ektopar za 9,20 zł na kleszcze i pchły, bo coś dużo chłopak zbiera ostatnio tak jak rezydentki z DT, także postaram sięjutro pani Basi zanieśćdo pracy. W sumei wydałam 23,20zł. Heluś poza tym w porządku, już nie załatwia się jak państwo są w pracy i jest ok. CZekamy na kastrację. Już wstawiam do pierwszego posta. Mamy też obiecany kolejny artykulik o Helusiu ;) P.S. Milena gdzie udało Ci się tak tanio Ektopar dostać? Quote
jolasek Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 joanna83 napisał(a):Już wstawiam do pierwszego posta. Mamy też obiecany kolejny artykulik o Helusiu ;) P.S. Milena gdzie udało Ci się tak tanio Ektopar dostać? Fajnie, że Helusiowi się polepszyło. Proszę na pw info co z jego zdrowiem i jeszcze to o czym rozmawiałyśmy ostatnio. Może się uda jeszcze na sobotę coś wysłać. Quote
dreag Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 joanna83 napisał(a):Już wstawiam do pierwszego posta. Mamy też obiecany kolejny artykulik o Helusiu ;) P.S. Milena gdzie udało Ci się tak tanio Ektopar dostać? Ja kupuję do 10 kg po niecałe 8 zł, a powyżej 10 kg coś koło 10 zł - wyszukuję najtaniej na allegro;), niedługo będę zamawiać, to mogę Ci też. Kupuję sobie (5 psów) i mamie (3 psy) jednorazowo w ilościach ok. 25-30sztuk:p. Quote
jaanna019 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 joanna83 pomyliłaś ceny ektoparu i smyczy ;) Quote
melina Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Drogie panie, od dawna mam sprawdzony i tani zoologiczny sklep w Galerii Madro teraz lokal nr 1 i tam 1 ml ektoparu za 9,20, a dla swojego kupuję 2ml za 13 z groszami. Fajnie, że może jeszcze jeden artukuł będzie o Helusiu. Żałuję, że nie mogłam być na zerwijmy łańcuchy w niedzielę, słyszałam, że były zdjęcia Helusia tam... Wcoraj wypełniłam misję dostarczenia pani Basi do pracy smyczy, ektoparu i 2 tabletek na odrobaczenie za 10 zł ( Cestal). Porozmawiałyśmy trochę o Helusiu, który podobno biega trochę powykręcanymi nóżkami tylnymi, zjada ładnie, przez jednego kota jest ganiany:-), a inne ignoruje, pilnuje się i czasem męczy suczki rezydentki i ogólnie jest zadowolony:-) Quote
melina Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Załączam fotki zakupów ... rachunek .... dwie tabletki na odrobaczenie Cestal kosztowały 10 zł w lecznicy oraz krótką notkę o Helusiu w dzisiejszym dodatku do Kuriera Porannego - Pupile: Quote
joanna83 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Nasz Heluś jest gwiazdą medialną :) Żeby tylko jakiś dobry domek się odezwał... Może ktoś ma chwilkę, żeby poogłaszać chłopaka? Quote
melina Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Przeklejam rozmowę z fb....:-)))) http://www.facebook.com/beata.kudlinskawodo"]Beata "MIlenko - jesli tak mogę po imieniu - napisz mi proszę w jakim stanie jest teraz ten słodki chłopaczek o którym ciagle myślę. jak Heluś się czuje, jaki powinien być jego nowy dom i opiekunowie, na co powinni zwracać przy jego opiece. jak powinna wyglądać jego rehabilitacja i leczenie. Wszystko co sie z nim wiąże, co powinien wiedzieć nowy domek. Sisi którą adoptowaliśmy juz sie adaptuje do naszej rodzinki, więc...może czas powiększyć rodzinkę. [URL" rel="external nofollow noopener">http://www.facebook.com/beata.kudlinskawodo"]Beata rozumiem ze jest w Białymstoku?" a oto co Beacie odpisałam: "Beato:-) Heluś biega na 4 łapkach, tylko ma śmiesznie wykręcone te tylne, ale jak jeździłam z nim do weterynarza ok 3 tygodnie temu, to jak wariat ciągnął na smyczy, on ma tyle wigoru, że hoho:-) jest pod Białymstokiem w domu tymczasowym, ale z transportem myślę nie bedzie problemu jakby co. W ten czwartek zabieram go na zabieg kastracji i do weterynarza zajmującego się problemami neurologicznymi, zobaczymy co tam powie ta pani i wtedy ewentualnie będęwidziała cos o rehabilitacji. Ogólnie podobno już przybrał na wadze, ładnie je, przyjaźni się z kotami w DT. A domek powinien być... kochający:-)" i ciąg dalszy... Milena p.s. cieszę się, że Sisi ma się u was dobrze:-)widziałam zdjęcia:-) Beata : cieszę się, miłosci u nas nie brak, dzisiaj się cholercia kotek przybłąkał a juz jednego mamy, albo nam podrzucili. martwi mnie jedno, oboje duzo pracujemy, czy to nie bedzie przeszkodą, ale chyba nie powinno... są u nas poza Sisi 2 sunie owczarek niemiecki Hera i jej córeczka wiec miałby towarzystwo Milena: widac po zdjęciach, że miłości u was nie brak i opiekunowie z was wspaniali:-) a kotek może wiedział do kogo przyjść:-) Beata: heheh tez tak myslę...mój mąż mowi: no tak, teraz sie poewnie piesek przybląka, a ja mu na to, tak heluś z nami będzie :) tylko się uśmiechnał, boi sie czy podołamy w opeice Milena: W DT są dwie suczki duże i chyba 3 koty z tego co pamiętam, a opiekunowie w DT też dużo pracują, ale Helek wytrzymuje z sikaniem,a że ma towarzystwo, to dobrze znosi pobyt bez opiekunów, to dobrze wręcz, że macie inne zwierzaki:-)nie będzie mu smutno. Pani Basia mówiła, że cieszy się jak wracają do domu. W poza tym, topani Basia jak nie zapomni, to masuje mu tę nóżkę tylną:-) Ponadto Heluś ładnie leży przy nogach i spi jak opiekunka jest już w domu:-) jesli chcesz, możesz do niej zadzwonić i popytać, numer jest widoczny na tym zdjęciu artykułu, który wczoraj załączyłam:-) A męża to masz wspaniałego, że tak razem z tobą opiekuje się waszymi zwierzakami:-) Takiego teraz chyba ze świecą szukać, mówię serio. Nie wiem dlaczego niektórych mężczyzn tak zwierzaki w domu odstraszają... Beata: oki, tak zrobię. Mamy domek, na czas kiedy jestesmy w pracy nasze dziewczyny (poza malenką Sisi) biegają po ogrodzie, więc Heluś szalałby razem z nimi, a potem po naszym powrocie juz jestesmy w domku wszyscy Milena: cudnie, dla mnie brzmi wspaniale:-) Beata: jest wspaniały, troszke sie krzywi na każdego kolejnego zwierzaka, ale jak np sunia rodzila to caly poród odbierał i robil sztuczne oddychanie jak nie oddychały szczeniaczki jest kochany zawsze on aplikuje leki, robi zastrzyki" Trzymamy kciuki!!!!! Quote
joanna83 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Tak mocno trzymam kciuki! A powiedz mi skad jest p.Beata? Quote
jolasek Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Heluś jak do tej pory, miał dużo szczęścia i oby tak dalej. Fajny chłopak. Quote
melina Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Z tego co się orientuję, to pani Beata jest z lub spod Łodzi. Wczoraj tak mi napisała: "witaj, przepraszam, że tak wczoraj zniknęłam, ale net mi padł. Kiedy adoptowaliśmy Sisi żadnej wizyty nie było, wszystko jakoś szybko się odbyło. Ale nie ma z mojej strony żadnych przeszkód by taka wizyta się odbyła. Ważne dla mnie jest to co powie lekarz w czwartek, chociaż nie uzależniam od tego swojej decyzji, w sumie już ją podjęłam, choć powiem Ci że się boję. Pewnie dlatego, że nigdy nie miałam niepełnosprawnego psiaka. Bądźmy w kontakcie" To co, będzie dobrze, co? Quote
joanna83 Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 melina napisał(a):Z tego co się orientuję, to pani Beata jest z lub spod Łodzi. Wczoraj tak mi napisała: "witaj, przepraszam, że tak wczoraj zniknęłam, ale net mi padł. Kiedy adoptowaliśmy Sisi żadnej wizyty nie było, wszystko jakoś szybko się odbyło. Ale nie ma z mojej strony żadnych przeszkód by taka wizyta się odbyła. Ważne dla mnie jest to co powie lekarz w czwartek, chociaż nie uzależniam od tego swojej decyzji, w sumie już ją podjęłam, choć powiem Ci że się boję. Pewnie dlatego, że nigdy nie miałam niepełnosprawnego psiaka. Bądźmy w kontakcie" To co, będzie dobrze, co? Ja chyba źle widzę! Heluś pojedzie do domu! :sweetCyb: Quote
jaanna019 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 melina będzie dobrze ;) Helusiu ściskam cię mocno, chociaż wcale się nie znamy to bardzo mocno myślę o tobie :) Quote
Recommended Posts