Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jaanna019 napisał(a):
melina będzie dobrze ;) Helusiu ściskam cię mocno, chociaż wcale się nie znamy to bardzo mocno myślę o tobie :)

Zwłaszcza, że nie masz wyboru, bo nawet gdybyś chciała nie mysleć, to ja Ci skutecznie przypominam :evil_lol:

Posted

asika5 napisał(a):
CO MOJE ZMĘCZONE OCZĘTA CZYTAJĄ????!!!! Helusiowi kroi sie domek!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Trzymam kciuki

zmęczone czy nie, kroi się domek i pyta o niego i prosił, żeby po kastracji wysłać smsa i oddzwoni:-)

Posted

joanna83 napisał(a):
Heluś od dziś będzie lżejszy o jajeczka;) Trzymajcie kciuki, kastracja na 12.

Helutek i bez jajek będzie cudny. Powodzenia na dziś i w nowym domu.:loveu:

Posted

melina napisał(a):
z ostatniej chwili, Oto co napisała mi Beata na fb: "powiem Ci skrycie, że ja już tu na niego czekam...i cała reszta zwierzyńca też"

:-))))))))

To bardzo,bardzo dobra wiadomość dla ślicznego Helusia i dla cioteczek ratujacych do -także ...:loveu::loveu:,gdyby nie joanna83 i cioteczki los Helusia moglby byc b.zly ...

Posted

No i po zabiegu. Na smyczy ciągnie jak wariat tam mu śpieszno świat zwiedzać. Dzielny chłopak spisał się znakomicie u obu weterynarzy, w autobusie i taksówce. Bylismy przed kastracją u innej pani doktor w sprawie rehabilitacji nóżek i ona mi pokazała jak masować Helusiowi tylne łapki i powiedziała, że dzięki temu przykurcz który tam ma pozwoli mu po jakimś czasie mieć te łapki prostsze i je rozluźni:-) Jak ona chwilę pomasowała to juz ładnie prosto na nich stanął:-) Dała też receptę na lek rozkurczowy. Za wizytę u tej pani weterynarz zapłaciłam 20 zł, a że długo czekaliśmy na wizytę to trzeba było jechać tasówką, którą musieliśmy gonić na kastrację - 24zł. Aha, dostał też anytbiotyk w zastrzyku do podania w sobotę:-) A za tydzień zdjęcie szwów i zastrzyk przeciwko wściekliźnie. I czekamy co powie potencjalny przyszły domek...

Oto fotki z dzisiejszego dnia:

w drodze na autobus - w nowej smyczy:-)

w autobusie pies zachowuje się idealnie:-)

w lecznicy po podaniu głupiego jasia...

poddał się zastrzykowi:-)

powoli zasypia przed zabiegiem......

po kastracji - powolne wybudzanie pod kroplówką:-)

"nawet w tym czymś dziwnym wokół głowy potrafię godnie się prezentować" - powrót od weterynarza

Posted

**************************Wiadomość z ostatniej chwili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*******************************:

*****************************************************************************************************************
fb :
"A teraz uwaga uwaga!!!!
rozmawiałam z domkiem, który interesował się Helusiem i śledził jego losy i mu kibicował...........i ten domek kochający podjął decyzję na:TAK! chcemy i czekamy!
Sama jeszcze nie mogę w to uwierzyć. Kto mnie uszczypnie?:-)może domek się wyjawi i sam coś napisze:-) czekamy na decyzję po wizycie adopcyjnej/prawdopodobnie w przyszłym tygodniu:-)

"Beata: hahaha domek się pojawia i potwierdza! jak tylko Helusiowi zdejmą szwy....jedzie do nas. CZEKAMY NA CIEBIE CHŁOPAKU !!!!!!"
******************************************************************************************************************

Czyli pani Beata i jej mąż i ich zwierzyniec czekają!!! A gdzie? W Łodzi, a w zasadzie pod Łodzią:-))))

Cieszymy się???Gdzie są wszyscy? Trzeba otwierać szampana!:-)

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Posted

Miałam wreszcie okazję poznać Helusia. Wprawdzie nie bardzo był w formie, ale to fajny, bardzo towarzyski psiaczek. Nadal jeszcze chudzieńki, ale może teraz po kastracji będzie miał czas, żeby trochę przybrać na wadze:)

Szukamy kogos do wizyty przedadopcyjnej dla Helusia w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego. Zancie może kogoś takiego?

Posted

[quote name='joanna83']Miałam wreszcie okazję poznać Helusia. Wprawdzie nie bardzo był w formie, ale to fajny, bardzo towarzyski psiaczek. Nadal jeszcze chudzieńki, ale może teraz po kastracji będzie miał czas, żeby trochę przybrać na wadze:)

Szukamy kogos do wizyty przedadopcyjnej dla Helusia w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego. Zancie może kogoś takiego?

Aman Varda jest chyba gdzieś z tych okolic

Posted

[quote name='melina']I jak tam sprawy z wizytą przedadopcyjną?dzieje sięcoś? mamy kogoś?:-)[/QUOTE]

Niestety nic. Nikt nawet nie odpisał na moje PW. Próbuję dalej.

Posted

[quote name='jaanna019']Napisz do luka1, anovip1 tylko napisz im, że mówiłam o nich same dobre rzeczy ;)[/QUOTE]

Dzięki. Już piszę.

Edit: Luka1 odpisała. Postara się zrobić wizytę, ale jeszcze nie wie na pewno czy jej się uda. Czekam na wiadomość.

Posted

Fajnie by było, żeby udało się zrobić tę wizytę.
Dziś pani Beata dzwoniła do pani Basi i sobie porozmawiały kobity o Helusiu. Pani Basia też ma dobre przeczucia odnośnie pani Beaty. A ja wstepnie mogę go wieźć 14 października:-)

Posted

Cioteczki czy w tym m-c Heluś jeszcze potrzebuje wsparcia finansowego? bo już sama nie wiem czy robić przelew czy też nie. I co z karmą? Dostarczyć jeszcze czy nie jest potrzebna?

Posted

[quote name='bbgm']A ja i kuna widziałyśmy psiaka dziś w lecznicy.Na "żywo" jest o wiele piękniejszy niż na zdjęciach :loveu:.[/QUOTE]

Miło nam było poznać:-)mam nadzieję, że z pieskiem, którego przyprowadziłyście będzie wszystko dobrze:-)

Posted

[quote name='suślik']Cioteczki czy w tym m-c Heluś jeszcze potrzebuje wsparcia finansowego? bo już sama nie wiem czy robić przelew czy też nie. I co z karmą? Dostarczyć jeszcze czy nie jest potrzebna?[/QUOTE]

Suśliku myślę, że Helusiowi wystarczy to, co już dostał. W następny piątek pojedzie prawdopodonie do DS :)
Na pewno inny psiaczek jest w pilniejszej potrzebie...