Bogusik Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Tak wspaniałe wiadomości tylko dodają człowiekowi "skrzydeł"!Domek zapowiada się super!!! Quote
joanna83 Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 jaanna019 napisał(a):melina będzie dobrze ;) Helusiu ściskam cię mocno, chociaż wcale się nie znamy to bardzo mocno myślę o tobie :) Zwłaszcza, że nie masz wyboru, bo nawet gdybyś chciała nie mysleć, to ja Ci skutecznie przypominam :evil_lol: Quote
asika5 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 CO MOJE ZMĘCZONE OCZĘTA CZYTAJĄ????!!!! Helusiowi kroi sie domek!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Trzymam kciuki Quote
melina Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 z ostatniej chwili, Oto co napisała mi Beata na fb: "powiem Ci skrycie, że ja już tu na niego czekam...i cała reszta zwierzyńca też" :-)))))))) Quote
melina Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 asika5 napisał(a):CO MOJE ZMĘCZONE OCZĘTA CZYTAJĄ????!!!! Helusiowi kroi sie domek!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Trzymam kciuki zmęczone czy nie, kroi się domek i pyta o niego i prosił, żeby po kastracji wysłać smsa i oddzwoni:-) Quote
psi Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 trzymam kciukasy mocno mocno mocno :) SUPER :) Quote
joanna83 Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Heluś od dziś będzie lżejszy o jajeczka;) Trzymajcie kciuki, kastracja na 12. Quote
jolasek Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 joanna83 napisał(a):Heluś od dziś będzie lżejszy o jajeczka;) Trzymajcie kciuki, kastracja na 12. Helutek i bez jajek będzie cudny. Powodzenia na dziś i w nowym domu.:loveu: Quote
Olga7 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 melina napisał(a):z ostatniej chwili, Oto co napisała mi Beata na fb: "powiem Ci skrycie, że ja już tu na niego czekam...i cała reszta zwierzyńca też" :-)))))))) To bardzo,bardzo dobra wiadomość dla ślicznego Helusia i dla cioteczek ratujacych do -także ...:loveu::loveu:,gdyby nie joanna83 i cioteczki los Helusia moglby byc b.zly ... Quote
melina Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 No i po zabiegu. Na smyczy ciągnie jak wariat tam mu śpieszno świat zwiedzać. Dzielny chłopak spisał się znakomicie u obu weterynarzy, w autobusie i taksówce. Bylismy przed kastracją u innej pani doktor w sprawie rehabilitacji nóżek i ona mi pokazała jak masować Helusiowi tylne łapki i powiedziała, że dzięki temu przykurcz który tam ma pozwoli mu po jakimś czasie mieć te łapki prostsze i je rozluźni:-) Jak ona chwilę pomasowała to juz ładnie prosto na nich stanął:-) Dała też receptę na lek rozkurczowy. Za wizytę u tej pani weterynarz zapłaciłam 20 zł, a że długo czekaliśmy na wizytę to trzeba było jechać tasówką, którą musieliśmy gonić na kastrację - 24zł. Aha, dostał też anytbiotyk w zastrzyku do podania w sobotę:-) A za tydzień zdjęcie szwów i zastrzyk przeciwko wściekliźnie. I czekamy co powie potencjalny przyszły domek... Oto fotki z dzisiejszego dnia: w drodze na autobus - w nowej smyczy:-) w autobusie pies zachowuje się idealnie:-) w lecznicy po podaniu głupiego jasia... poddał się zastrzykowi:-) powoli zasypia przed zabiegiem...... po kastracji - powolne wybudzanie pod kroplówką:-) "nawet w tym czymś dziwnym wokół głowy potrafię godnie się prezentować" - powrót od weterynarza Quote
melina Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 **************************Wiadomość z ostatniej chwili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*******************************: ***************************************************************************************************************** fb : "A teraz uwaga uwaga!!!! rozmawiałam z domkiem, który interesował się Helusiem i śledził jego losy i mu kibicował...........i ten domek kochający podjął decyzję na:TAK! chcemy i czekamy! Sama jeszcze nie mogę w to uwierzyć. Kto mnie uszczypnie?:-)może domek się wyjawi i sam coś napisze:-) czekamy na decyzję po wizycie adopcyjnej/prawdopodobnie w przyszłym tygodniu:-) "Beata: hahaha domek się pojawia i potwierdza! jak tylko Helusiowi zdejmą szwy....jedzie do nas. CZEKAMY NA CIEBIE CHŁOPAKU !!!!!!" ****************************************************************************************************************** Czyli pani Beata i jej mąż i ich zwierzyniec czekają!!! A gdzie? W Łodzi, a w zasadzie pod Łodzią:-)))) Cieszymy się???Gdzie są wszyscy? Trzeba otwierać szampana!:-) XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Quote
joanna83 Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Miałam wreszcie okazję poznać Helusia. Wprawdzie nie bardzo był w formie, ale to fajny, bardzo towarzyski psiaczek. Nadal jeszcze chudzieńki, ale może teraz po kastracji będzie miał czas, żeby trochę przybrać na wadze:) Szukamy kogos do wizyty przedadopcyjnej dla Helusia w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego. Zancie może kogoś takiego? Quote
jaanna019 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Jakie dobre wieści :) No Helek masz farta Quote
zuanna Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='joanna83']Miałam wreszcie okazję poznać Helusia. Wprawdzie nie bardzo był w formie, ale to fajny, bardzo towarzyski psiaczek. Nadal jeszcze chudzieńki, ale może teraz po kastracji będzie miał czas, żeby trochę przybrać na wadze:) Szukamy kogos do wizyty przedadopcyjnej dla Helusia w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego. Zancie może kogoś takiego? Aman Varda jest chyba gdzieś z tych okolic Quote
melina Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 I jak tam sprawy z wizytą przedadopcyjną?dzieje sięcoś? mamy kogoś?:-) Quote
joanna83 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='melina']I jak tam sprawy z wizytą przedadopcyjną?dzieje sięcoś? mamy kogoś?:-)[/QUOTE] Niestety nic. Nikt nawet nie odpisał na moje PW. Próbuję dalej. Quote
jaanna019 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Napisz do luka1, anovip1 tylko napisz im, że mówiłam o nich same dobre rzeczy ;) Quote
joanna83 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='jaanna019']Napisz do luka1, anovip1 tylko napisz im, że mówiłam o nich same dobre rzeczy ;)[/QUOTE] Dzięki. Już piszę. Edit: Luka1 odpisała. Postara się zrobić wizytę, ale jeszcze nie wie na pewno czy jej się uda. Czekam na wiadomość. Quote
melina Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Fajnie by było, żeby udało się zrobić tę wizytę. Dziś pani Beata dzwoniła do pani Basi i sobie porozmawiały kobity o Helusiu. Pani Basia też ma dobre przeczucia odnośnie pani Beaty. A ja wstepnie mogę go wieźć 14 października:-) Quote
Bogusik Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Ale się cieszę z tak dobrych wiadomości!Heluś w kołnierzu...przecudowny pysio! Quote
suślik Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Cioteczki czy w tym m-c Heluś jeszcze potrzebuje wsparcia finansowego? bo już sama nie wiem czy robić przelew czy też nie. I co z karmą? Dostarczyć jeszcze czy nie jest potrzebna? Quote
bbgm Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 A ja i kuna widziałyśmy psiaka dziś w lecznicy.Na "żywo" jest o wiele piękniejszy niż na zdjęciach :loveu:. Quote
melina Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='bbgm']A ja i kuna widziałyśmy psiaka dziś w lecznicy.Na "żywo" jest o wiele piękniejszy niż na zdjęciach :loveu:.[/QUOTE] Miło nam było poznać:-)mam nadzieję, że z pieskiem, którego przyprowadziłyście będzie wszystko dobrze:-) Quote
joanna83 Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [quote name='suślik']Cioteczki czy w tym m-c Heluś jeszcze potrzebuje wsparcia finansowego? bo już sama nie wiem czy robić przelew czy też nie. I co z karmą? Dostarczyć jeszcze czy nie jest potrzebna?[/QUOTE] Suśliku myślę, że Helusiowi wystarczy to, co już dostał. W następny piątek pojedzie prawdopodonie do DS :) Na pewno inny psiaczek jest w pilniejszej potrzebie... Quote
Recommended Posts