Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Drogie panie,
po 19 rozmawiałam z domem tymczasowym i wiesci mam następujące:
1) Heluś zamknięty z suczkami nie pogryzł niczego, ale z sikaniem niestety nie wytrzymał, więc ponalewał trochę
2) pomimo że myty, to wydziela jakieś niemiłe zapachy i zostawia dziwną wydzielinę szorując tyłkiem po podłodze - z tym pójdziemy do weta we czwartek
3) DT będzie próbował załozyć mu pieluszki
Także we czwartek udam się z nim do weterynarza, żeby wykonano mu badanie krwi i rozpatrzono sprawę zastrzyków na obniżenie potencji oraz tego zostawiania wydzieliny po domu. Wtedy też będę wiedziała coś więcej. Miłego wieczoru póki co:-)

Posted

Cuchnąca wydzielina i jazda doopskiem to na bank zapchane gruczoły. U niektórych psów nie następuje samooczyszczanie się gruczołów i trzeba im w tym pomagać. Ja ze swoją suczą muszę chodzić przynajmniej raz w miesiącu - potrafią jej podobno urosnąć do rozmiarów śliwek węgierek. Średnia przyjemność chodzić z czymś takim w zadku - denerwuje się wtedy okropnie, wygryza tylne łapy, jeździ tyłkiem i zdarza się, że trochę jej pocieknie - smród jest nie do zniesienia.

Posted

Aha, to w takim razie weterynarz się tym zajmie, dziękuję za informację:-)

Poza tym właśnie sprawdziłam konto i pragnę podziękować za wpłaty dla Helusia, które doszły (tu się chyba nie wymienia nazwisk, prawda? jak coś to mnie poprawcie bo nie wiem czy dobrze to robię :-):
1)PSI SALON URSZULA ANNA T. - 30 zł:-)
2) IZABELA ELŻBIETA J. vel ELIZA71 - 100 zł:-)
Ślicznie dziękuję w imieniu kawalera. Na pewno się przyda, dzięwczyny z TOZ-u już zdecydują na co i napiszą, a ja będę zbierać rachunki i pokazywać wam. Mam już pierwszy za pieluszki, to prześlę pani Asi.

Posted

melina napisał(a):
Aha, to w takim razie weterynarz się tym zajmie, dziękuję za informację:-)

Poza tym właśnie sprawdziłam konto i pragnę podziękować za wpłaty dla Helusia, które doszły (tu się chyba nie wymienia nazwisk, prawda? jak coś to mnie poprawcie bo nie wiem czy dobrze to robię :-):
1)PSI SALON URSZULA ANNA T. - 30 zł:-)
2) IZABELA ELŻBIETA J. vel ELIZA71 - 100 zł:-)
Ślicznie dziękuję w imieniu kawalera. Na pewno się przyda, dzięwczyny z TOZ-u już zdecydują na co i napiszą, a ja będę zbierać rachunki i pokazywać wam. Mam już pierwszy za pieluszki, to prześlę pani Asi.

Dzięki za rozliczenie. Wstawiam do pierwszego postu. Po czwartku dopiszę wydatki na leczenie.

Dobre wieści z DT, że Heluś nie skonsumował już niczego w małym domku ;) Pewnie Luna i Julka go ustawiły :)

Posted

[QUOTE=joanna83 Dobre wieści z DT, że Heluś nie skonsumował już niczego w małym domku ;) Pewnie Luna i Julka go ustawiły :)

Trzeba się uczyć od starszych:-)

Posted

[quote name='Asencja']a jakie pieluszki kupujecie dla chłopaka? tzn.rozmiar..

Teraz dostał 2 , ale jeszcze nie wiem jak się sprawdzą. Dostał kilka na próbę.
Asia zajrzyj jeszcze na mój inny wątek. Może Ty coś podpowiesz :(
http://www.dogomania.pl/threads/213743-WYSZK%C3%93W%28TRZCIANKA%29-karmi%C4%85ca-suka-porzucona-na-stacji-benzynowej.-Prosz%C4%99-o-pomoc!PILNE

Dziewczyny kibicujące Helusiowi zajrzyjcie też proszę do tej biednej suni ze stacji benzynowej. Pomysłów brak i nie ma ponoc nikogo z okolicy na dogo. A ona czeka i czeka na tej stacji...

Posted

w sprawie suni-Asia ja nie mam jak podjechac bo nie mam komu zostawić swojej czaredki no ale coś trzeba byłoby zadziałać -tylko co? kto podjedzie?moja córa sama nie pojedzie szukać bo nigdy nie robiła takich akcji-ona tylko jako kierowca-to matka-oszołomka lata po krzakach za kotami i psami...
czy dziewczynka ma wydarzenie na fb?

Posted

Byłam w Łodzi, ale już jestem:-) Codziennie dzwonię do DT i zapytuję o Helusia. Heluś biega na trzech łapkach, tamta musi mu się zagoić z rozciętym opuszkiem, ale jest dobrze. Robi troche niestety pod nieobecność, ale moze nie nauczony jest trzymania albo mu za długo. Chodzi za opiekunką po domu, ładnie je karmę i ciepły posiłek po południu. Jutro przyjedzie z opiekunką do pracy i ja go stamtąd zabiorę do weterynarza na badania - krew, sprawdzić te gruczoły, o których była mowa itp.
Pieluszek szukałam w paru sklepach i aptekach, w końcu kupiłam 6 sztuk rozmiar 3 (innego nie mieli, chyba że większe) Pampers. Tylko zapomniałam zapytać DT co z nimi. Dzis zapytam.
p.s. Grzegorz P. - wpłata 5 zł - dziękuję!

Posted

kaszanka napisał(a):
Ale te pieluszki dla Heusia po co?

Kaszanko, wcześniej Heluś popuszczał i było nasikane po powrocie z pracy... W każdym razie miałam rozmowę niedawno z DT i dziś Heluś nic nie zostawił!!!Nigdzie nie narobił!!pierwszy większy sukces tfu tfu:-) także pieluszki nieruszone w ogóle. Zjada ładnie rano i po południu. Jutro zawożę go do weterynarza jak już wspomniałam.

Posted

melina napisał(a):
Kaszanko, wcześniej Heluś popuszczał i było nasikane po powrocie z pracy... W każdym razie miałam rozmowę niedawno z DT i dziś Heluś nic nie zostawił!!!Nigdzie nie narobił!!pierwszy większy sukces tfu tfu:-) także pieluszki nieruszone w ogóle. Zjada ładnie rano i po południu. Jutro zawożę go do weterynarza jak już wspomniałam.

Heluś chyba sobie przypomniał zasady dobrego wychowania ;)
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Mam dla Helusi karmę od suślik i dreag (dziękuję dziewczyny!). Zapytaj proszę jutro p. Basię, czy po pracy mogą do mnie wpaść i odebrać żarełko. Nie mam chwilowo autka.

Posted

No dziewczyny! Przecież Heluś doszedł do wniosku, że on taki przystojniacha z pieluchami ganiać nie będzie . A wiedział, że jak popuści to niestety ale pieluchy zawitają na jego psim zadku.
Powodzenia jutro u weta oby wieści były coraz lepsze. Jutro też wpłacę pieniądze na konto podane przez Asię. A przy kolejnym zamówieniu karmy dla mojej Fiondy też odrzucę porcję Helusiowi o ile przypadnie mu do smaku

Posted

suślik napisał(a):
No dziewczyny! Przecież Heluś doszedł do wniosku, że on taki przystojniacha z pieluchami ganiać nie będzie . A wiedział, że jak popuści to niestety ale pieluchy zawitają na jego psim zadku.
Powodzenia jutro u weta oby wieści były coraz lepsze. Jutro też wpłacę pieniądze na konto podane przez Asię. A przy kolejnym zamówieniu karmy dla mojej Fiondy też odrzucę porcję Helusiowi o ile przypadnie mu do smaku

Bardzo dziękujemy suśliku:-)

Posted

[quote name='melina']Rozumiem, że oni znają twój adres Joanno i mają podjechac, tak? Dobrze, zapytam.:-)

Znają znają ;)

Suśliku dzięki za pamięć o Helusiu diabełku małym :)