zachary Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 oj, joanna83, nie wierzę w to, ale może.....Może ma czipa? Sprawdzano? Quote
melina Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Dobry wieczór, tu Milena. Zalogowałam się pierwszy raz przed chwilą i to są moje pierwsze kroki na dogomanii, także mam nadzieję,że sobie poradzę:-) Rozmawiałam parę godzin temu z DT i mam parę dobrych wiesci: 1) Heluś został wczoraj wykąpany i jest czystym i pachnącym kawalerem:-)dzielnie zniósł prysznicowanie! 2) suczki rezydentki trochę go ustawiają, więc jest trochę grzeczniejszy 3) mnie narobił ostatniej nocy w domu 4) biega bez smyczy po podwórku i wraca na zawołanie:-) 5) jutro mam zadanie kupić pieluszki i dostarczyć do opiekunki, umówiłam się też i zadeklarowałam, że podrzuce opiekunce kaganiec poprzedni mojego pieska, w którym Heluś jeździł autobusem ze mną, żeby opiekunka mogła mu zmienić bandaż, bo ze strachu i bólu trochę powarkuje. Na mnie też warknął dwa razy we środę, ale się przemogłam i tłumaczyłam, że to dla jego dobra i dał się zabandażować;-) Pozdrawiam:-) Quote
melina Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 aha, sprawdzałam czy ma czipa we czwartek rano, ale niestety... Quote
kaszanka Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 [quote name='melina']Dobry wieczór, tu Milena. Zalogowałam się pierwszy raz przed chwilą i to są moje pierwsze kroki na dogomanii, także mam nadzieję,że sobie poradzę:-) Rozmawiałam parę godzin temu z DT i mam parę dobrych wiesci: 1) Heluś został wczoraj wykąpany i jest czystym i pachnącym kawalerem:-)dzielnie zniósł prysznicowanie! 2) suczki rezydentki trochę go ustawiają, więc jest trochę grzeczniejszy 3) mnie narobił ostatniej nocy w domu 4) biega bez smyczy po podwórku i wraca na zawołanie:-) 5) jutro mam zadanie kupić pieluszki i dostarczyć do opiekunki, umówiłam się też i zadeklarowałam, że podrzuce opiekunce kaganiec poprzedni mojego pieska, w którym Heluś jeździł autobusem ze mną, żeby opiekunka mogła mu zmienić bandaż, bo ze strachu i bólu trochę powarkuje. Na mnie też warknął dwa razy we środę, ale się przemogłam i tłumaczyłam, że to dla jego dobra i dał się zabandażować;-) Pozdrawiam:-) to jak tam z jego paraliżem? Quote
joanna83 Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Melina witamy na forum :) Ja jestem dobrej myśli w sprawie zdrówka Helusia, ale nadal potrzebujemy wsparcia na leczenie i opiekę nad maluchem. Jutro będę rozmawiać z wetem czy można podać Helusiowi lek na obniżenie popędu i jeszcze dodatkowo Nivalin lub inny lek. Trzymajcie kciuki... Zachary nie pozbawiaj mnie nadziei :( Kaszanko pisałam już wcześniej jak wygląda poruszanie się Helusia. Nie jest to zupełny bezwład. On porusza się na przednich łapkach ciągnąc za sobą albo obydwie tylne, albo tylko lewe biodro podpierając się odrobinę na prawej tylnej łapce. Quote
melina Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 czy ktoś mi moze powidzieć jak mam załączyć zdjęcie z koputeru tutaj?bo ja nie wiem... Quote
melina Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 kaszanka napisał(a):to jak tam z jego paraliżem? Jak ja go znalazłam na Rynki Kościuszki, to on biegał, ale dziwnie mu się kręciły łapki czasem, a że u mnie w domu niestety miał starcie z moim psem, które skończyło się rozciętym opuszkiem, to przestał na tą łapkę stawać i dużo gorzej mu się poruszało. W DT lepiej mu to wychodzi, jak się rozkręcał u mnie np z radości to też mu lepije chodzenie wychodziło... Quote
joanna83 Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 melina napisał(a):czy ktoś mi moze powidzieć jak mam załączyć zdjęcie z koputeru tutaj?bo ja nie wiem... Musisz najpierw wrzucić na jakis darmowy hosting np imageshack i skopiować link bezpośredni do zdjęcia. Quote
zachary Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 A w jakiej lecznicy Helusia diagnozujecie? Joanna83, nie pozbawiam Cię nadziei, jak bym śmiała? Ja mam tylko paręnaście lat więcej niż Ty......Teraz najważniejsza jest właściwa diagnoza i trafne leczenie. Quote
melina Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Na Wesołej w Przychodni dla malych i dużych zwierząt jest diagnozowany Quote
melina Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 joanna83 napisał(a):Musisz najpierw wrzucić na jakis darmowy hosting np imageshack i skopiować link bezpośredni do zdjęcia. hmmmm trochę szkoda, że tak, myslałam, że da się z fb, ale nie poszło.... Quote
kaszanka Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 możesz się zalogować na www.fmix.pl - łatwo się zdjecia umieszcza i klikając na nie - mozesz wklejać je jako miniaturki lub normalne zdjeci ana forum. Quote
zachary Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Trzymam kciuki, aby jak najszybciej ustawione było własciwe leczenie, czy też rehabilitacja. Quote
melina Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Jutro p.Asia ma iść do lecznicy rozmawiać, to może coś więcej będzie wiadomo. A piesek jest przefajny i ma dużo energii, trochę nabierze sił i będzie jeszcze śmigał mam takie przeczucie:-) Kaszanko:-) pani Asia się zaoferowała, że wstawi sama te fotki, które jej przesłałam Helusia:-) Quote
joanna83 Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 [quote name='melina']Jutro p.Asia ma iść do lecznicy rozmawiać, to może coś więcej będzie wiadomo. A piesek jest przefajny i ma dużo energii, trochę nabierze sił i będzie jeszcze śmigał mam takie przeczucie:-) Kaszanko:-) pani Asia się zaoferowała, że wstawi sama te fotki, które jej przesłałam Helusia:-) Już wstawiam foteczki. A na forum wszyscy jesteśmy na Ty ;) Oto Heluś :) A to z lecznicy: Quote
melina Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Aha, postaram się poprawić:_)dziękuję za wstawienie fotek:-) Quote
joanna83 Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Czy widzicie "diabliki" w oczach Helusia na pierwszej fotce? :) Quote
Bogusik Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 I ja odwiedzam Helusia!Jest taki sliczny!Wiele bylo Przypadkow gdzie psy z czesciowym porazeniem konczyn po odpowiednim leczeniu i rehabilitacji biegaly na "czterech".Mam nadzieje,ze w przypadku Helusia tez tak bedzie...Helus chyba nie mial podstawowych badan tzn.przynajmniej krew.Byl by jakis obraz jego ogolnego stanu zdrowia.Bede zagladac i pomagac w miare mozliwosci. Quote
melina Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 joanna83 napisał(a):Czy widzicie "diabliki" w oczach Helusia na pierwszej fotce? :) To imię koleżanka nadała mu nie od parady, ale bardziej myslała o tym, przez co przeszedł - Hel [ang.hell-piekło]:-). Widocznie te diabliki w oczach też o czymś świadczą:-) Quote
psi Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 powodzenia jutro na badaniach mam nadzieję ,że info będzie dobre Quote
anita_happy Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 melina napisał(a):hmmmm trochę szkoda, że tak, myslałam, że da się z fb, ale nie poszło.... da sie z fb :) klikasz pokaz obrazek i kopiujesz go i tutaj wklejasz ja tak robie:) Quote
Anula Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Ale cudo,on chyba ma coś ze sznaucera,teriera.Czekamy na diagnozę od weta.Jemu by dobrze było dawać jedzonko gotowane jak taka chudzina.Ryż,makaron z mięskiem i warzywami,zaraz by nabrał ciałka i koniecznie surowe żółtko. Quote
kaszanka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Anula napisał(a):Ale cudo,on chyba ma coś ze sznaucera,teriera.Czekamy na diagnozę od weta.Jemu by dobrze było dawać jedzonko gotowane jak taka chudzina.Ryż,makaron z mięskiem i warzywami,zaraz by nabrał ciałka i koniecznie surowe żółtko. Gęba teriera jak w mordę strzelił :D A co terierowate to zazwyczaj z ADHD :D A żółtko to przypadkiem nie na problemy żołądkowe? Quote
melina Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 drogie panie: 1) Anitko, próbowąłam z fb, ale mi nie poszło, to moze potem spróbuję jescze raz:-) 2)Anulo, dostaje dostaje ciepłe jedzonko po południu ryżyk z mięskiem i warzywami jak rezydentki:-) 3)Kaszanko, o żółtku to i ja słyszałam, ze to dobre na sierść chyba i ogólnie, powiem opiekunce to jak zje to mu da:-) Poza tym dziś wykonałam misjęrano zakończoną sukcesem, a pomagał mi w tym mój piecho. Otóż kupiłam 6 sztuk pieluszek za 7,20 dla Helusia, wzięłam poprzedni kaganiec mojego psiaka oraz zapakowałam 3X3 ciasteczka dla psiaków w DT - Heluś, oraz Luna i Julka i zaniosłam do pracy opiekunki. Pogadałyśmy chwilę, dziś Helus został rano zamknięty razem z suczkami w domku i trzymamy kciuki, żeby nie nalał i nie pogryzł niczego. Wieczorem dam znać po telefonie do DT. Pozdrawiam i miłego dnia:-) Quote
kaszanka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 nie byłabym pewna czy u terierowatego pielucha zda egzaim, ale trzymam kciuki. Quote
Recommended Posts