Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anecioreczek napisał(a):
My mamy 100% halti ;p kagancem tego nie moge nazwac,poniewaz Atos bez problemu w tym kogos mógłby dziabnac ;p

wiem bo mamy takie samo:evil_lol: bez problemu by dziabnal. To jest z regulacja na psyku??
zreszta czy to wazne jak sie nazywa:evil_lol:

Posted

Cerber napisał(a):
łaaaaaaa to ty zawodowa aktorka jesteś!!! super :) zdjecia psiaków też super, szczególnie Atosa ryjącego w śniegu :P:P:P

ojej,nie nie!
jaka tam zawodowa!
To był tylko gościnny występ!;p

Posted

wow, gratuluje występu, wygląda bardzo profesjonalnie :eviltong:
a co to za sztuka?

hmmm a jeszcze co do halti to... kantarek I kolczatka? uczysz go na tym nie ciągnąć? bo to ma tylko wtedy sens, raczej jest zamiast kolczatki

Posted

rozumiem, ale w jaki sposób używasz kantara żeby go oduczyć tego ciągnięcia? bo wiesz jak to jest, powinno się tych rzeczy używać, żeby oduczyć pewnych rzeczy, a nie żeby po prostu łatwiej się z psem chodziło

Posted

sugarr napisał(a):
rozumiem, ale w jaki sposób używasz kantara żeby go oduczyć tego ciągnięcia? bo wiesz jak to jest, powinno się tych rzeczy używać, żeby oduczyć pewnych rzeczy, a nie żeby po prostu łatwiej się z psem chodziło

1.używam kantara do nauki chodzenia przy nodze i żeby pie nie ciągnoł,za dobre chodzenie poprostu odpinam mu kantar,dostaje pochwałe i idziemy bez,jeżeli sytuacja sie znowu takowa wydarza spowrotem wracamy to pozycji wyjsciowej (tyaka "kara')

2.Kantara także używam kiedy sposzczam Atosa w miejscu publicznym,wiem że on może spokojnie ugryść w nim,ale wiem też ze go przywołam.On czuje wtedy taką wladze,i zawsze do mnie wraca.
A bez kantara lata w miejscu gdzie przeważnie niema ludzi.

a kolczatka?Nosi ją ponieważ zerwał już pare obroż;]

• 1 month later...