Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sugarr']Ostatnio było to samo z Portosem. On się daje głaskać obcym, ale trzeba do niego coś zagadać np "No co psinko? Taaaki jesteś kochany" (zawsze sąsiad tak mówi :cool3: ) i to takim miłym tonem. Druga opcja to najpierw dać mu powąchać dłoń. Wtedy Portek zaczyna merdać ogonem i można go sobie głaskać. Tak jest najlepiej. OCzywiście bez gadania też czasami pozwoli, ale on nie lubi kiedy ktoś nagle zaczyna go dotykać, oczywiście ktoś obcy.
Ostatnio sąsiadka do niego podeszła i od razu piskliwym głosikiem "titititi psinka" i jednoczesnie rzuca się na niego z rękami, PRZYTULA SIĘ DO NIEGO jego pysk do swojej twarzy (nie na odwrót)... Widze, że pies jest zdenerwowany, ale Pani nie reaguje na ostrzeżenia. I wtedy. Zaczął ją podgryzać po ręce. Dość delikatnie. Nie atakował, nie gryzł "w zabawie". Tak jakby z nerwów podgryzał. Nie wiem cóź to było, ale te starsze sąsiadki to widać wszystkie podobne :cool3:

My stosujemy teraz metode...
'Atos zobacz kto Idzie?Matuszz...Tak Matusz...' i Atos merda ogonem cieszy się..
albo
'Atosik...rowerek Taaak..zostawiamy Rowerek' i Atos spokój...
i tak z Kazdym
'dzieciątko','pani','wózeczek'

itp itd

KIEDY przyjedziesz?! Już Zapraszam!
Myśle ze bedzie dobrze!
Atos już jest spokojniejszy ;)

Justyna,Asiaczku,Marta,Monika-dziękujemy za pochwałe! :):)

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asia_pie napisał(a):
Gratuluję tak szybkich postępów. :cool3:
Myślę, że na następnym zlocie Atosik będzie już mógł szaleć do woli z innymi psiakami. :p :loveu:

Niestety Asiu,musze Cię zmartwić..:roll:
Atos na następny zlot nie pojedzie,niechce się nie potrzebnie denerwować:roll: Może..za rok..:roll:

Posted

Anecioreczek napisał(a):
Niestety Asiu,musze Cię zmartwić..:roll:
Atos na następny zlot nie pojedzie,niechce się nie potrzebnie denerwować:roll: Może..za rok..:roll:

No przecież następny zlot dogomaniaków bedzie za rok... dopiero. :roll: ;)

Posted

wandul 66 napisał(a):
czy są juz wyniki sekcji zwłok kotki???

dokladnie o to samo chcialam zapytac, to bardzo istotne informacje dla reszty kociakow z tej grupy, Anetko prosze o kontakt, dziekuje

Posted

Jola-napisałam Ci na gg,
Wanda miałas racje,wet znalazł w czasie sekcji jeszcze pare martwych robalów które się nie wydaliły..niemam wyniku sekcji na kartce,ale jesli chcecie moge pojechac po to.

Pati-Jak bedziesz sie nim zajomowac i zamiast mnie psuć sobie nerwy to of course:evil_lol:

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Co się stało?

No bo miałam jechac na wystawe do Chorzowa...
ale rodzice mi zabronili bo mam sie zajmowac swoimi psami a nie jeździć do cudzych:angryy:
no i oczywiście jeszcze chodzi.ło o transport..Bo miałam jechac z kimś,ale nici z tego wyszło i rodzice niechcieli mnie też puścić samej do Chorzowa:placz:

Posted

Anecioreczek napisał(a):
No bo miałam jechac na wystawe do Chorzowa...
ale rodzice mi zabronili bo mam sie zajmowac swoimi psami a nie jeździć do cudzych:angryy:
no i oczywiście jeszcze chodzi.ło o transport..Bo miałam jechac z kimś,ale nici z tego wyszło i rodzice niechcieli mnie też puścić samej do Chorzowa:placz:

A przecież Chorzów niedaleko :shake: Ah Ci rodzice... :roll: