Anecioreczek Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 [quote name='sugarr']Ostatnio było to samo z Portosem. On się daje głaskać obcym, ale trzeba do niego coś zagadać np "No co psinko? Taaaki jesteś kochany" (zawsze sąsiad tak mówi :cool3: ) i to takim miłym tonem. Druga opcja to najpierw dać mu powąchać dłoń. Wtedy Portek zaczyna merdać ogonem i można go sobie głaskać. Tak jest najlepiej. OCzywiście bez gadania też czasami pozwoli, ale on nie lubi kiedy ktoś nagle zaczyna go dotykać, oczywiście ktoś obcy. Ostatnio sąsiadka do niego podeszła i od razu piskliwym głosikiem "titititi psinka" i jednoczesnie rzuca się na niego z rękami, PRZYTULA SIĘ DO NIEGO jego pysk do swojej twarzy (nie na odwrót)... Widze, że pies jest zdenerwowany, ale Pani nie reaguje na ostrzeżenia. I wtedy. Zaczął ją podgryzać po ręce. Dość delikatnie. Nie atakował, nie gryzł "w zabawie". Tak jakby z nerwów podgryzał. Nie wiem cóź to było, ale te starsze sąsiadki to widać wszystkie podobne :cool3: My stosujemy teraz metode... 'Atos zobacz kto Idzie?Matuszz...Tak Matusz...' i Atos merda ogonem cieszy się.. albo 'Atosik...rowerek Taaak..zostawiamy Rowerek' i Atos spokój... i tak z Kazdym 'dzieciątko','pani','wózeczek' itp itd KIEDY przyjedziesz?! Już Zapraszam! Myśle ze bedzie dobrze! Atos już jest spokojniejszy ;) Justyna,Asiaczku,Marta,Monika-dziękujemy za pochwałe! :):) Quote
Anecioreczek Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 sugarr napisał(a):W weekend. Może przyszły :cool3: w Przyszły weekend jest wystawa w Chorzowie,no chyba że w niedziele:roll: Quote
Asia & Ginger Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Gratuluję tak szybkich postępów. :cool3: Myślę, że na następnym zlocie Atosik będzie już mógł szaleć do woli z innymi psiakami. :p :loveu: Lily [*] :-( Quote
Anecioreczek Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 asia_pie napisał(a):Gratuluję tak szybkich postępów. :cool3: Myślę, że na następnym zlocie Atosik będzie już mógł szaleć do woli z innymi psiakami. :p :loveu: Niestety Asiu,musze Cię zmartwić..:roll: Atos na następny zlot nie pojedzie,niechce się nie potrzebnie denerwować:roll: Może..za rok..:roll: Quote
Asia & Ginger Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Anecioreczek napisał(a):Niestety Asiu,musze Cię zmartwić..:roll: Atos na następny zlot nie pojedzie,niechce się nie potrzebnie denerwować:roll: Może..za rok..:roll: No przecież następny zlot dogomaniaków bedzie za rok... dopiero. :roll: ;) Quote
Anecioreczek Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 asia_pie napisał(a):No przecież następny zlot dogomaniaków bedzie za rok... dopiero. :roll: ;) NO to za dwa:evil_lol: Quote
Anecioreczek Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 sugarr napisał(a):To może pojade do Chorzowa :) z Portkiem:-o a Tam można z Psami?:roll: Quote
Marta_Ares Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 u nas we wlocku na wystawie mozna bylo z psami ale musialy miec przy sobie aktualne szczepienie na wscieklizne Quote
wandul 66 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 czy są juz wyniki sekcji zwłok kotki??? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Fotki! :multi: http://images24.fotosik.pl/80/a9d8029a8797bb5d.jpg To musi być najcudowniejszy widok dla właściciela takiej szalonej gromadki :loveu: A oko super :loveu: Quote
Jola_K Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 wandul 66 napisał(a):czy są juz wyniki sekcji zwłok kotki??? dokladnie o to samo chcialam zapytac, to bardzo istotne informacje dla reszty kociakow z tej grupy, Anetko prosze o kontakt, dziekuje Quote
Patikujek Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Ale z nich słodziaki:loveu: Anecia ty mi tego nie rób i zabieraj przystojniaka na zlot:placz: jha za nim tęsknię:placz: Atosik:loveu: Quote
Anecioreczek Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 Jola-napisałam Ci na gg, Wanda miałas racje,wet znalazł w czasie sekcji jeszcze pare martwych robalów które się nie wydaliły..niemam wyniku sekcji na kartce,ale jesli chcecie moge pojechac po to. Pati-Jak bedziesz sie nim zajomowac i zamiast mnie psuć sobie nerwy to of course:evil_lol: Quote
Anecioreczek Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 U nas wszystko gra gdyby ktos pytał:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 A coś wczoraj było nie tak... Pzdr. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Jesteśmy duchem z Wami cały czas ;) Quote
Anecioreczek Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 Asiaczek napisał(a):A coś wczoraj było nie tak... Pzdr. No rodzice:angryy: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Anecioreczek napisał(a):No rodzice:angryy: Co się stało? Quote
Anecioreczek Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Co się stało? No bo miałam jechac na wystawe do Chorzowa... ale rodzice mi zabronili bo mam sie zajmowac swoimi psami a nie jeździć do cudzych:angryy: no i oczywiście jeszcze chodzi.ło o transport..Bo miałam jechac z kimś,ale nici z tego wyszło i rodzice niechcieli mnie też puścić samej do Chorzowa:placz: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Anecioreczek napisał(a):No bo miałam jechac na wystawe do Chorzowa... ale rodzice mi zabronili bo mam sie zajmowac swoimi psami a nie jeździć do cudzych:angryy: no i oczywiście jeszcze chodzi.ło o transport..Bo miałam jechac z kimś,ale nici z tego wyszło i rodzice niechcieli mnie też puścić samej do Chorzowa:placz: A przecież Chorzów niedaleko :shake: Ah Ci rodzice... :roll: Quote
Anecioreczek Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):A przecież Chorzów niedaleko :shake: Ah Ci rodzice... :roll: ale w to miejsce było dośc daleko:roll: niewiedziałam dokładnie jak tam mam dojchAć:-( Quote
Recommended Posts