Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aaa. To też różnie bywa, zazwyczaj nie skacze na gości tylko jak widzi spryskiwacz :cool:. Może lepiej użyć jakiegoś jajeczka takiego wielkanocnego, psikającego wodą. Można je zamknąć w dłoni i pies nie wie jak wygląda i nie widzi kiedy jest, a kiedy go nie ma, może wtedy będzie cały czas ostrożny = przestanie skakać w ogóle, a nie tylko na widok spryskiwacza

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój Nes nie ma nic przeciwko spryskiwaniu go wodą:evil_lol: A koty mam 3 i jakoś żyję;) wprawdzie większość czasu spędzają na dworze, ale myślę że dałoby się z nimi żyć pod jednym dachem... trzeba tylko duuużo cierpliwości:D Koty są inteligentne i można je nauczyć więcej niż niejednego psa, trzeba tylko wiedzieć jak... Ja niestety nie wiem:shake:

Posted

coż z zakretki od Ketchupu :lol:

Ludzie potrzebuje takiego drapaka...w którym Domek bedzie na górze..
i żeby tego wsyztkiego 25 kilowy pies nie zrzucił kiedy bedzie chciał zobaczyć co w tej dziurce siedzi...:cool3:
tak do 100 złotych..
na allegro niemogłam znaleść...help.. :roll:

Posted

[quote name='Anecioreczek']
Oto Timi:lol:
Ten psiak Mi lepiej Pozował Niż Moje własne psy:shake:

Prawda ze Cudowny?:loveu:Taki Mini Tollerek:loveu:
a Tu jego Towarzysz Abredo(?) Nie pamietam:shake:

No i 'Modelka':lol:

Wszystko Byłoby Cacy gdyby nie to piwsko:lol:

a Tak pozatym to z mamą mamy głupi plan..jak mała zostaje sama w domu(dziś na 3 godziny) jak Wychodizłamj do szkoły to niewiedziałam czy iść! Jak ona ryczałaaa....Boże...no myslałam że mnie tam złapie na miejscu:shake: i z mamą zastanawiamy sie na towarzyszką,ewentualnie towarzyszem i tak pójdą 'pod nóż' więc obojętne.Tylko narazie moje psiury musią sie do kociej obecności przywyczaić..ale mama sądzi że i tak bedą ganiać za kolejnym kocurem tak jak za Vitani...
co wy o tym sądzicie?
ja chętnie bym wzieła OSTATNIą Kocią zgubę ale kurde,możebytak granice rozsądku sie przydały?
dla Dobra kocka to by sie jej towarzyszka przydała,ale co z wyzywieniem?
Asiaczku pomóż mi,duża jest różnica miedzy dwoma a jednym kotem?
niewiem czy nie przesadze jak sprowadze do domu kolejnego czworonoga...
eh niewiem co robić...:-( I psy mysle nie byłyby tak zazdrosne bo Kociaki by sie sobą zajmowały...ale kurde...niewiem no niewiem poradzcie...
Tim jest piekny, ma chyba coś wspólnego z szelti, tak mi się wydaje...
Modelka - super fotka! Brawa dla Autora!!! To ZonkOne robił?
A co do drugiego kota w domu. Nawet nie będziesz wiedziała, że masz o jedną kicię więcej. No, może przy wchodzeniu/wychodzeniu z domu, gdy trzeba będzie pilnować, aby nie wyleciały na klatkę. Koszty utrzymania - niewiele wzrosną, choć na pewno trochę wzrosną. Ale musicie z Mamą dobrze się zastanowić co do tego drugiego kici w domu.

[quote name='Anecioreczek']Poranna Kawa i pieszczenie psów

I takie Tam:roll:
Widac, że Maleństwo czuje sie juz bardzo dobrze i pewnie w domku. Takie pozy i wygibasy... Jest Cudna!!!
Pzdr.

Posted

właśnie Asiu ja sie zastanawiam nad tą druga kotką ... niemamy dużego mieszkania,ale kurcze czy ja to wytrzymam?musze dzielić równo pieszczoty wobec wszystkich,a czasami wstyd sie przynać niemam czasu,lub ochoty bo mam zły humor..a wtedy i psy smutne...bo chcą pomóc a ja sie zamykam w pokoju i nikt nie wejdzie...
Vitani jeszcze nic nie rozumie,wkońcu jest maleńka..
a ja sie jednak zastanawiam czy by jednak nie zrezygnowac,już tyle osób mi proponowało..a ja sie zastanawiam.. miałam dzisaj zabrać jedną panterke ze schronu,miala pooczątku kk a ja mam akurat kropelki na to więc wszytko byłoby cacy..

ale kurcze,duże obowiązki..i chyba jednak zrezygnuje,chcoiaż wizja tego jak dwa koty bedą sie super czuły...przyjaźniły,nie nudziły i mniej strat by było w postaci mebli itp. niewiem.. :( kurcze niewiem...
a teraz chyba jeszcze do tego bede miała prace,na wakacje..i zaś brak czasu do 13.30 od 5.30 kurcze..niewiem:placz:

a I takie Tam:roll:
Kolejne działo ZonkOne zaś nikt nie skomentuje?:P

Posted

Ja już wróciłam z krakowskich wojaży. A co u Was?
Dżezik na BOG zajął II miejsce. Strrrasznie się cieszę, bo przegrałam tylko z piękną sunią syberian husky z Hiszpanii. Sunia była nie do przejścia...:lol:
A Ala z Felką w porównaniu o Zwyc. Dnia zajęła II miejsce. To był Dzień Basków, prawda?
Uściski i ucałowania dla Ciebie i ZonkOne...Dziękuję, że byliście.
Pzdr.

Posted

Anecioreczek napisał(a):
no i dzisaj pierwsza bójka do krwi,Atos oberwał,powierzchowna rana.
ehhh

Uuu. Biedak :-( A Portos dzisiaj pierwszy raz w życiu sam rzucił się na psa... Mówię Ci jak mi było wstyd. Biegał bez kagańca i bez smyczy w miejscu z dala od ludzi, bo to zawsze na ludzi skakał i szczekał. Poza tym jak widział np rower w oddali i zaczynał pogoń, to ostatnio za każdym razem udawało mi się go odwołać. Co do psów, wiedziałam, że jak jakiegoś zobaczy to może do niego pobiec, ale nigdy nie był agresywny, chyba, że to pies "zaczynał". Szły sobie dwa pieski terrierek i bokserek, puszczone, bawiły się. Portek pognał w ich stronę, ja za nim. Wszystko super, wąchał się z bokserem i w momencie się najeżył i rzucił na niego. Na szczęście bokser posłuszny i kierował się w stronę właścicielki, a tam ja zabralam Portosa. Przepraszałam chyba przez godzinę... No i obyło się bez ran, ale wiem, że już nigdy go nie puszczę nad wisłą bez kagańca, nie będę mogła rzucać frisbee, piłeczki :cry:

Posted

Kora z Atosem.
Ale już wszystko gra.
;)

Niestety dwa dni temu równieśż nie obyło sie bez tragedii:-( Tym razem oberwał Tata,nie zdjełam Atosowi Kolczatki...i Atos chciał sie przywitać z tatą,skoczył i zaczepił kolcem kolczatki w ojca skóre,wbił sie mocniej i jak tata zasyczał z bólu Atos zaczoł panikowac i sie szarpać:placz: Nie umieliśmy to wyjąć ja płakałam,trzymając Atosa żeby sie nie szarpał bo widziałam ile krwi leci:placz: wkońcu to wyjelismy i pojechaliśmy do szpitala na chirurgie..
Tata miał rane szarpaną,na szczęscie powierchowowną ale sporo zepsutych tkanek jest:(
w domu jeszcze oczyszciliśmy delikatnie żeby nie wpuszczać za głęboko wody utlenionej.Lekarz nałozył ojcu 4 szwy.I dał ojcu recepte na tabletki przeciw Bólwe,Którą tata wyrzuycił:shake: bo jego 'eee tam' no i co? nie mógł spać...eh..

ps.dzisiaj mam rozmowe o prace+jeśli rozmowa dobrze pójdzie dzień próbny,trzymac kciuki ....(Boje się :()

Posted

Spoko. Kiedys trzeba byc I raz na rozmowie o pracę i kiedyś zawsze będzie też dzień próby. Jeżeil rzeczywiście chcesz robić to, do czego się przymierzasz - będzie dobrze.
A jeżeli jest to tylko prawa wakacyjna - to tez sobie poradzisz.
Wierzę w Ciebie i mocno trzymam palce!
Daj znać, jak wrócisz.
Pzdr.

Posted

Nie zawsze jest kolorowo, ważne, że już wszystko ok! :* Ja mam pełno blizn na rękach od zabawy z Gizmo, kiedy jeszcze próbował swoich sił i nieraz się krew polała... Przez z tą kolczatką to był przypadek!

Trzymam kciuki za rozmowę! Na pewno się uda! :)

Posted

eh..
no cóż...chyba na kelnerke sie nie załapie,bo było aż 14 chętnych:shake: i Pani bardziej szukała na stałą prace, a ja wakacje(co z tego ze w ogłoszeniu było 'szukasz pracy na wakacje':angryy:)
Potem dowiedzieliśmy się o pracy u chinczyków w sklepie odieżowym,większa stawka.Ale kurcze tam same chinczyki pracują,jedna polka jak ja sie z nimi dogadam?!:roll:
Każdy obiecał ze zadzwoni:shake: taa. ;]

Tak czy siak zostawiłam w obydwu miejscach cv,a kolega z pizzeri(pracuje tam jako Kucharz) szepnie o mnie miłe słówko:evil_lol:

Posted

Witam z ta kolaczatka to iezly wypadek....:shake: :shake:

Ja tez ostatnio za praca latam obecnie roznosze ulotki, ale szukam czego bardziej interesujacego i lepiej platnego:evil_lol: :evil_lol: Mozliwe ze zalapie sie na cos w supermarkecie