Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nasza Klatka ->
http://www.fotosik.pl/pok...dac8cd18f5.html
http://www.fotosik.pl/pok...33a57604d6.html
Tutaj jeszcze taka sucha,ostatnio dołozyliśmy hamaczek + pare grubych patyków żeby mieli co robić^^

Nie nie gryzą się,bardzo szybko poszło łączenie.posiedzieli z pół godizny na kanapie,a potem ich razem wsadziłam do klatki:cool3:
czasem sie leją ale do krwi nie dochodzi;) i żadnego wyrywania sierści;) śpia razem przytuleni w hamaczku:cool3:

Klaszcze[okazało sie ze były dwa,znalazłam go kiedy ja niosłam do weta] już wyjoł Wet ;)
ja wiem jak sie kleszcze wyjmuje bo wyjmowałam moim kotom działkowym ;) ale jakos tak o Korunie sie bałam,zwłaszcza że ten drugi to byl już byk i był tak schowany że ja go tylko lekko poczułam:angryy:

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oferujemy z ZonkOne transport dla Dwóch psiaków w dniach 19 maja do Poznania z Sosnowca [przez Wrocław] i prawdopodobnie 20 maja z Poznania do Sosnowca[równiez przez Wrocław].Jedziemy Pociągiem.
Pisze Tutaj,bo posty znikają,a przeciez okazja może sie nie powtórzyć..
Jeśli ktoś zobaczy gdzies na dogo,ze jakis psiak potrzebuje Takiego transportu to Piszcie na Moje PW.

Posted

Aneta, to musi być coś z ich wczesnego "dzieciństwa". Portos był naprawde uważnie socjalizowany, zakładam, że Atos też, a pomimo to mam z nim kłopoty.

Portos ma dławik, ale tylko na niektóre spacery. On ogólnie nie ciągnął na smyczy, potrafił chodzić przy nodze, ale na widok roweru szarpał i szczekał, czasami podobne zachowanie było do niektórych ludzi. Długo ćwiczyłam z nim na zasadzie odwracania uwagi, ale bez efektów. Teraz często rowerzystów ignoruje, z ludźmi już prawie nie mamy kłopotu. Jedno szarpnięcie kiedy próbuje i powoli pozbywamy się tych zachowań.
Oczywiście te szarpnięcia o tyle o ile lekkie, staram się nie robić mu tym krzywdy, bo dla mnie patrzenie na niego w tym dławiku jest okropne... Dla niego pewnie też, ale sam trzyma się na smyczy blisko mnie, zgodnie z zasadą "blisko pani, obroża luźna"
Z drugiej strony to szczeniaki, może im przejdzie... Teraz taki trudny wiek :)

Posted

dużo?
no Niech Ci Asiu bedzie :P
dodam pare fotek kiedy bedzie ładniejsza pogoda...;] bo teraz to tak ponuro u nas :/
Pozatym u nas źadnych nowych zmian,oprócz tego że zaczełam sie uczyć jak głupia,wiec malo czasu mam wiec rzadko jestem na dogo :P
wybaczcie:)

15:37
wróciłam ze szkoły właśnie..otwieram drzwi a Tu na mnie Atos leci i widze,że ma na sobie Kolczatke:crazyeye:
Za chwile wchodze do pokoju a Tam nowa śliczna brązowa smycz podwójna[znaczy przedłużana z krótkiej moznma zrobić długą] i nowy metalowy kaganiec:loveu:
Tatuś sie postaral bo narzekałam że od paru miesięcy nie moge sobie kupić zadnego ciucha przez młodego bo niszczy buty:shake:
z Kolczatki nie jestem zbytnio zadowolona,ale dokładnie ją obejrzałam i na szczęscie niema ostrych kolców są tak tępe,że trzeba by sie było postarać żeby sobie krzywde zrobić z nimi,pozatym młody narazie na spacerach i tak ciągnie ale już mniejszą siłą,nie piszczy nic na niej[koleżanka kupiła kiedyś swojemy On-kowi kolaczatke is trasznie piszczał bo go bolało,chcoiaż tepe miał kolce]Choldzi zadowolony,nawet na kaganiec metalowy pozytywnie zareagował :)
Zmienie mu i Tak te kolczatke przed zlotem,mam taką cichą nadzieje że dzieki niej nauczy sie ładnie chodizć na smyczy a nie ciągnąć.

Posted

eh dziś po wyborach przedmiotów na mature...tzn Tak chce juz dyrektorka wiedzieć...
Klasa troche sie zdziwiła, i oczywiśćie Swoje NIE DASZ RADY TO ZA TRUDNE jak sie dowiedzieli co wziełam za 4 przedmiot ;)

Polski-rozszerzenie
Angielski-podstawa
Biologia-podstawa

a Jakie 4? Mało znane przynajmniej u Mnie w szkole ;) Bede prawdopodobnie jako jedyna w skzole to pisać:P w zeszłym roku 1 osoba pisała historie sztuki,ale to nie to co wybrałam :P
prosze prosze zgadywać:cool3::eviltong:

Posted

Historia muzyki? Super przedmiot. Ja skończyłam szkołę muzyczną I stopnia i popieram!!!

Hamlecik - dzielny szczurek. Tylko dlaczego z interwencji? Coś mnie ominęło?
Pzdr.

Posted

a Dlaczego nie z Interwencji?
znaleziono sporo szczurów {ok.200} no i za serce człowieka złapało...
i dobrze zrobiłam:)
Hamlet jest bardzo kochanym i miziastym szczurkiem,tylko szybko chce uciekac kiedy sie go na płaskie podłoże posadzi ;)
1 czerwca jade po rodowodowego szczura;)
Trzeba bedzie dokupić drugą klatke i je połączyć:shake: bo na 4 szczury Moja klatka jest za mała:lol: a potem jeszcze na 5:roll: i na tym Moja przygodca GMR sie zakończy mam nadzieje:eviltong:

Informuje że dzisaj Bedą fotki!

a jeśli Chodzi o Historie Muzyki,to wybrałam ją na wszelki wypadek gdyby mi słabo poszła Biologia ;) bo bardziej sie jej Boje niż historii muzyki :D
idziemy z ZonkOne na spacer z piesiami za staw,więc szykujcie się do komentowania:cool3:

Posted

Hej!

Widze ze szczurkowa rodzina sie rozrasta:loveu:

Przyznam ze po cichu tez sie zastanawiam nad ogoniastym,ale obawiam sie ze Rocky by mu krzywde zrobil:roll: