Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo ale nie w kagańcu :P

mam dwie niespodziankii!!!

po 1 - mój Nelson został adoptowany ( niestety adopcja schroniskowa, ale miejmy nadzieje ze to dobry dom)

po 2- jutro przyjezdzaja panstwo zainteresowani Martinem ;)

a po 3...

Posted

przedewszystkim dlatego że rodzice są zdrowi ;)
Dlatego także ze Musli jest bardzo fajna suką - łapie friesbee, pasie, b. dobrze biega na agility , równiez pracuje w dogoterapii i wiem ze zaczynała niedawno pracę węchową. Marze żeby szczeniak po niej miał bardzo podobny charakter i bedę mogła pracować z nim również.
Jezeli chodzi o ojca Aravir : jak to dziewczyny nazywają : typowe pudło wystawowe, ale ja uwielbiam mocno zbudowane psy, duże.Arvir łapie friesbee - co prawda tylko prywatnie nie na zawodach ale także świetnie pracuje z przewodnikiem.
Miot będzie zrównoważony, akurat tego szukałam aby mieć bordera sportowo - show. Wiem że to w praktyce nie wychodzi za często ale zobaczymy.

Niechce się kłócić z wlascicielami borderów bo wiem że każdy ma swoje typy i zdania, ja marze poprostu o tym żeby szczeniak był zdrowy :)

Posted

Bordery stały się bardzo popularną rasą, miotów przybywa, jest w czym wybierać, więc byłam ciekawa czym kierowałaś się przy wyborze szczeniaka ;)

Szczerze mówiąc, osobiście nie podobają mi się tego typu mioty :diabloti: Ale oczywiście gratuluję ;) Który Twój? ;)

Posted

Narazie czekam na testy :) i po testach zdecyduje, ale będzie raczej merlak ;) i z wyglądu przypadł mi najbardzie do gustu z fioletową obróżką ale tak jak mówie czekam na testy:) i dopiero potem bedzie ostateczna decyzja ;)

o borderze marze juz od 2 lat i dorstalam do tej decyzji, wiec w koncu doszłam do tego że.. chyba.. jednak to ten czas :D

Posted

z dalszych informacji to tyle ze neta w donu nie mam wiec zdjecia beda narazie rzadko a ja siedze non stop na komszx
czeniak jednak wybrany juz,bo bylam 2w kolejce, a przez chwile bo pani z afy1ryki chiala suke merle ale jednak wybrala chlopaka nr. 4czyli tegoz fioletwa obrozka mi zostal z zolta ;p szczeniak bedzie sie nazywal GO TIC TAC Full of power ;) po domowemh po prostu tic tac ;)

Posted

Gratuluję nowego członka rodziny :) Pewnie już się nie możesz doczekać, co?

Nie powinno być większego problemu z pogodzeniem, nawet jak maluch zacznie dorastać i pewnie temperament wzrośnie, to rzadko jest tak, żeby konfliktów nie dało się rozwiązać :). Taki nierozwiązywalny problem raczej może zdarzyć się z dwiema sukami, nawet jak są to siostry od urodzenia razem.

Posted

Mi się dwa samce dominujące dobrze dogadywały.:) Może raz się ścieli o żarcie.Każdy dostał w łeb z otwartej i odechciało im się kłótni.Za to pies z suką mi się ścina często :)

Posted

;) ja po schronie dochodze do wniosku ze dwa samce sa lepsze niz dwie suki :P

a wiec mam dostep chwilowy do kompa pokaze wam malucha.. ale najpierw musze wam powiedziecd - ze dostalam nowa prace.. w tropikanie w sosnowcu sklepie zoologicznym na pelen etat z moja P[IERWSZA umowa o praceee!!!! yaaayy ! a od listopada wyp[rowadzam sie do mieszkanka :) 44 metry ale zawsze cos :D

TIC Tac