Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jacek Gałuszka stwerdził ze Mushu to dziecko ktore wbiega do lunparku ;p nie moze opanowac emocji i biega jak szalony ;p ale pracujemy nad opanowaniem tego malego dziecka :D

to byl dopiero nasz 2 trening, i takie slabe nagranie ;p pod kniec treningu Mushu biegał juz wiecej przeszkod :P we wtorek kolejny trening ;p

Posted

BBeta napisał(a):
;)

Pomysł na imię zaczerpnięty z Mulan? :cool3:

Tak ;p pomysł mojej przyjaciółki. Mialysmy jeszcze inne imiona jak : Bongo, Taco, Twist.. ;p

a propo tego, jak usłyszalam pierwszy raz Mushu - byłam pewna ze Twoj Mutu sie tak nazywa dlatego wymyślałam dalej imiona ale potem w galerii zobaczylam że to Mutu nie Mushu :D więc padło na Mushu :D

anetta napisał(a):
Szalony!
Super będzie śmigać na torku, tylko żeby umiał się skoncentrować na tym co robi i będzie gitez majonez :-D Szybki skubaniec.

a No jest bardzo szybki, chyba najszybszy z wszystkich kursantów ;p dlatego ja schodze zawsze wykończona :P

Posted

[quote name='Izabela124.']Witam się :)
Widzę Cię często w innych galeriach, więc postanowiłam zajrzeć :)
https://lh3.googleusercontent.com/-xhcu3avsUiQ/T6TNrvVMw-I/AAAAAAAAPxI/mA6HGR1eKCY/s512/DSC_7545.JPG jej, on ma obłędne oczy :loveu:

miło nam :P
zapraszamy ponownie

Jako że mi się nudzilo dzisiaj, a dokładnie 30 minut temu postanowiłam nauczyć Mushu kolejnej sztuczki - wlasciwie uczyłam go teraz jeszcze PIF PAF ( zdechl pies) ale nagrałam tylko A KUKU ktore podpatrzyłam beszczelnie u BBeta :diabloti::eviltong:

[video=youtube;RQsyCOcNEWs]http://www.youtube.com/watch?v=RQsyCOcNEWs[/video]

zaczynam się zastsnawiać czy napewno chce żeby ten pies przytył skoro jego 17 kg mnie prawie przewraca :shake: - dzisiaj dostał zastrzyk na tasiemca - Pani doktor uznała że można podać mimo wszystko, czasami w kale nie wychodzi. Teraz obserwacja, za 2 tygodnie powtórka.Potem się go zważy.Pod koniec miesiąca zrobimy jeszcze biochemie - problem polega na tym że Mushu cholernie boji się weterynarzy :angryy::shake: , przy zwyklym zatsrzyku musimy go trzymac w 3 osoby a on i tak się rwie.:shake:

Dzisiaj uznalismy wspolnie że biochemia to będzie koszmar...:placz::placz:

więc oby się okazało po tym wszytskim że ten pies poporstu taki jest, chociaż nie lubie słuchać komenatrzy że głodze psa:evil_lol:

Posted

Jaki on zakrecony haha :evil_lol: I madry cholernie :loveu: Ladnie sie na Tobie skupia w domu :klacz: My z Marcelkiem cwiczymy juz tak dlugo i dalej mam tylko slodkiego debila :loveu::evil_lol:

Posted

Anecioreczek napisał(a):
Tak ;p pomysł mojej przyjaciółki. Mialysmy jeszcze inne imiona jak : Bongo, Taco, Twist.. ;p

a propo tego, jak usłyszalam pierwszy raz Mushu - byłam pewna ze Twoj Mutu sie tak nazywa dlatego wymyślałam dalej imiona ale potem w galerii zobaczylam że to Mutu nie Mushu :D więc padło na Mushu :D

Świetne imię, przyjaciółka miała doskonały pomysł :cool3: Filmik też fajny :)

Posted

ostatnio zastanawiałam się nad Mushu i Korą.
Muszę wam powiedzieć - że mimo że się nie kochają , to widzę znaczą różnicę miedzy ich zachowaniem a kiedy był Atosik (*)

Atos i Kora potrafili sie ostro poklocić, gdy jedno było ochrzaniane drugie miało to serdecznie w dupie.

Tutaj jest inaczej - zazwyczaj kiedy ktores z moich psów dostaje ochrzan , a konkretniej klapsika na opamietanie ( zwlaszcza jezeli to Kora, wyciaga z kuwety kociej kupy i radosnie turla je po mieszkaniu) to Mushu zaraz podbiega i patrzy to na mnie to na Kora i ma mine wlasciwie "a czemu jej, a za co to, a dlaczego to, i kogo mam teraz ochrzanic? Panie ze dala klapsa czy Kore ze zachowuje sie tak?"
Czasami podobne sytuacje zdarzają się z Mushu chociaż on reaguje na komendy : zostaw, nie rusz, NIE, zostan.Kora jest ciekawa co sie dzieje z Mushu a nie jak z Atosem - ze go olewa.

I cieszy mnie mega to ze Mushu nie reaguje klapaniem na Kore- Mimo to ze Kora juz pare razy skoczyla mu z zebami przed pysk Mushu to ignoruje odsuwa się na bok lub odchodzi.

Wczoraj bylismy na spacerze - i Daniel probowal :D szkolic Mushu... Ja chce bardzo biegac z Mushu na agility, ale chcialabym zeby tez reagowal na inne osoby, wiec pokaze wam filmik dzis lub jutro polaczony z moim szkoleniem ( juz na dworze - no dezorientacja jest ale jednak o wiele lepiej mu idzie niz myslalam) i kiedy Daniel szkolil :P bylo komicznie :P :D

a tutaj filmik z komendami w całości już bez smaków w domu :P + Kora, ktora tez chce sie szkolić nagle po 12 latach :D

[video=youtube_share;34rgYvfnFfY]http://youtu.be/34rgYvfnFfY[/video]

Posted

sugarr napisał(a):
Ależ mnie Kora rozczuliła, jak zaczęła dawać łapę :loveu: Takie "Patrz! Ja też umiem, ja też!" :loveu:

To jest mała spryciara, normlanie Ci tego nie zrobi, ale jak widzi ze inny pies to robi, i dostaje za to nagrode to zacznie :P

Posted

wczoraj niestety nie byliśmy na agility - byłam zmasakrowana po dyżurze w schronisku , na szczescie nie było tak źle .. Mimo to wykastrowaliśmy agresora w naszym schronie Arisa - ONka który teraz kończy obserwacje i jeżeli przejdzie ok i nie rzuci się już na nikogo to nie zostanie uśpiony, wczoraj mielismy nadmiar roboty - a samo zanoszenie Arisa śpiącego jeszcze do jego boksu było straszne - ponieważ oczywiście żaden pracownik nie pomógł mi i Magdzie go zanieść z gabinetu przez prawie cały schron do jego boksu musiałysmy same taszczyć prawie 40 kg psa ;/ Tylko sie patrzyli na nas i smiali, i jeszcze dogadywali ze pies w kagancu a nie przytomny - Aris sie juz wybudzal i ruszał głowa.. niestety nie miałam ochoty dostać zębami po twarzy lub rekach.:roll:

oczywiscie w tym nam nikt nie pomógł, ale gdy dokarmiałam boks szkieletorów to gdy Jowisz rzucił się na Lenoxa i zaczeły się gryść ( a ja bylam w środku) to również pan stał na zewnatrz i patrzyl się na mnie jak rozdzielam psy a potem tylko czekałam aż pójdzie do p.Kierownik naskarżyć ;/ ( oczywiscie po ostatniej akcji pytam sie kierowniczki czy moge wejsc do boksu nakramic psy).:angryy::angryy:

pracownicy naprawde czekaja tyko chyba na jakis nasz cholerny błąd żeby wykopać wolontariat ze schroniska ;/

Wczoraj, adopotwano też super sunie Brende - to mix ON-ka bardzo pocieszny. Pani przyjechala z 2 dzieci. jeden okolo. 12 a drugi mysle ze 15.. Pani bardzo podobal sie Tomson podopieczny Daniela..

i jej sie nie dziwe - to piekny pies w typie Hovawarta - i BARDZO BAAARDZO INTELIGENTNY! ( predzej zda szkolenie LIRA, po jednym treningu niz Nelon po 6 xD)

ale dzieci sie zakochały, i zreszta BRENDA też gdy tylko oni odchodzili z Boksu wyła, piszczala wiec to musiałabyc ona przeznaczona :loveu:

Asiaczku!
Zobacz co mamy w schronie.. z tego co kojarze masz chyba znajomych od szpicow.. :roll:

Posted

z dzisiejszego dnia na wolontariacie moge powiedzieć że jestem WYKONCZONA...
przeciorano mnie dosłownie ;p a jeszcze nie moglam zostac do konca i zostawilam pani prezes Martina - ktora nie zdawala sobie sprawy z aktywnosci Martina i jego "lubienia" innych psow :D tez zostala przeciorana xD

Posted

dzisiaj rano była piekna pogoda - byłam z Mushu na dworze, ale nie chcial mnie sluchac i pozowac do fot , wiec poszlam potem do schroniska na spacer ze znajomymi i ich podopiecznymi pocykac foty.. ale mam pewne rarytasy Muszowate ;p

Na tych dwoch fotkach - chodz sama bym je usunela, widac oczy Mushu - a dokladniej jak kompletnie wyglada jego lewe oko :)

i reszta malo poslusznego i zaangazowanego w fotografowanie psa ;p