Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anecioreczek napisał(a):
narazie nie wrzucaj Dortko. Dorota, a Ty jak myslisz, w jakim typie razy jest Mushu ?

ok
Hmmm... Wg mnie on jest trochę owczarkowaty. Jakąś konkretną rasę to tak średnio, chociaż najbardziej mi przypomina chyba owczarka australisjkiego, szczególnie patrząc na głowę. No i jeszcze te oczy, więc coś tam w przodkach może z tego aussie faktycznie ma ;)
ale za to umaszczenie ma jak owczarek z Krasu :)
oryginalny mixior po prostu :lol:
A Ty jaką rasę masz na oku i czemu się jej obawiasz? ;)

Posted

Bo mi 2 osoby powiedzialy ze to miniatura kakukaza :mdleje:

no to każdy widzi różnie...
dwie znajome powiedziały że może ma coś ze szpica, Wiekszosc ze z owczarka, o aussie w ogole nie myslalam ;p

Dorotka, umawiamy sie w tym tygodniu na foty? Jutro juz bede cykac jedna osobe z bazarku :) czy masz czas w srode czwartek ?

edit: Korze zebralo sie na amory, wystawia tyłek Mushu.. a ten biedny niewie co robić :lol:

Posted

Fajne zdjęcia :) ale Kory tylko jedno?
Mokry Mushu taki szczuplutki :crazyeye: jednak długa sierść dodaje kilogramów ;)
Nie znam się zbytnio na rasach psów, ale Mushu też mi się skojarzył z jakimś owczarkiem australijskim (też miewają niebieskie oczy) i chyba jest raczej lekkiej budowy ;)

Posted

O matko :o
Eee co Ty, kukaz na pewno nie ;p To bardziej jak niedźwiedź wygląda niż jak pies ;p Pewnie się tylko umaszczeniem pokierowały te osoby ;) Ale w takim wypadku to też bym się trochę obawiała, wg mnie to jest jedna z najtrudniejszych ras zdecydowanie...
Szpic mi się wydaje że nie bardzo - zupełnie inna budowa, głowa, włos, uszy... Najbardziej chyba właśnie te owczarki, zresztą jak o nim piszesz to z charakteru chyba też ;)
Ale to jest właśnie fajne w takich mixach, każdy ma jakąś swoją teorię co to ma w przodkach :D

No właśnie miałam do Ciebie pisać o te zdjęcia ;p I właśnie myślałam o czwartku, to może być wstępnie czwartek?
Chociaż jeszcze zobaczę jak się biały będzie czuł, bo jak na razie to czarno to widzę :roll:

Posted

Mi na niektórych zdjęciach też kojarzy się bardzo z kaukazem, oczywiście wiadomo, że tylko ukrytym gdzieś daleko, daleko w "metryczce". Zwłaszcza głowa Mushu na niektórych zdjęciach - taka niedźwiedziowata, poważna, nawet lekko groźna - czyli dla mnie właśnie kaukazowata :razz:
Myślę, że tak na polskie realia, to o wiele bardziej możliwy jest psiak po n-tym miksie psa w typie kaukaza, takiego miśka podwórkowego, który gdzieś tam komuś się rozmnożył, niż Aussie :cool3: Chociaż oczka faktycznie kojarzą się z tą rasą, ale to też mógł mieć po haszczakowo-onkowato-burej mamie, babci czy dziadku, bo takich typów też, np. na wsiach jest pełno.

Ale przyznaję, że na niektórych fotkach mi również pojawiały się skojarzenia z Aussie merle

Posted

No wlasnie kaukaza sie obawiam.. Mushu ma zmienne nastroje.. niewiem czy to sie lapie z natura Kaukza czy nie..

ja wlasnie tej rasy sie rowniez obawiam... :(

Dorcia - to umawiamy sie na czwartek :cool:

UWAGA : dzisiaj Mushu został w domu na 2,5 godziny.. - potem 15 minutowy szybki spacer , i 1.5 godziny nastepne bezemnie.
Byl grzeczny :) raz tylko wybieg z pokoju i mnie szukal ale mama naprowadzila go na posłanie i poszedł nadal "kimac" :):)

i dalej fotunie :)

Posted

Asiaczek napisał(a):
A zabezpieczyłaś go juz czy jeszcze nie?

pzdr.

Nie, bo myslałam że w schronie dostał po kastracji, ale niestety jakos się nie załapał - koleżanka sprawdziła w komputerze że nie dostał ;/
w piatek pojdziemy na Fiprexa - bylam swiecie przekonana że miał go ;/ a dzisiaj niestety, u nas vet nie czynny. No i ksiązeczka w schronisku została.

Posted

Anecioreczek napisał(a):
znalazlam wczoraj 2 kleszcze u Mushu ;/
jeden w okolicy pachwiny ;/ Na szczescie nie byly jeszcze wbite całkowicie więc musiał wczoraj załapać na spacerze, cholerstwo jedne ;/

Dobrze, że nie zdążyły się wbić. Jak Mushu ma gęstą sierść, to przeglądaj zwłaszcza te "bardziej łyse" miejsca, jak brzuch, pachy, pachwiny, pysk. Blusia miała kiedyś kleszcza tuż nad brwią ;P

Za każdym razem jak tu zaglądam, to tyle nowych zdjęć się pojawia ;) Psiaki mają fajne spacerki, widać po wyrazach pychów, że zadowolone :)