Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmm... no, ale to jest pójście na łatwiznę, jak ktoś boi się "zaryzykować" z inną rasą, która też może być bardzo fajna, tylko woli wziąć "pewniaka" (BC jest więcej w sporcie, więc łatwiej wybrać) ;). Chyba niezbyt często zdarza się, że BC jest wolny, ale i takie się zdarzają. Tic Tac faktycznie bardzo fajniutko biega :).

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BC łatwe w sporcie. kurcze.. o wiele łatwiej mi sie biega z Mushu bo MYŚLI CO MA ZROBIĆ. a te bordery z ktorymi biegałam i miedzy innymi Tic ( ale pamietajmy ze ma 10 miesiecy nie całe) robi wszystko naraz zeby mnie zadowolic..
a przedewszytkim tez fakt ze po wizycie u hodowczyni Tica, Diana stwierdziała że to pasterz i bardziej sie nada na owce. dlatego tez w najbliszym czasie ( sierpien) jedziemy zrobic testy.

Tic fajnie biega, zapierdziela, tez dlatego ze biega na niskich hopkach bedzie wolniej jak sie podwyzszy na te 55 cm:) ale to dopiero za jakies 3-4 miesiace :) po kolejnej kontroli stawów :)

Posted

Aneta, zmniejsz proszę ewentualnie pozamieniaj na linki za duże zdjęcia i następnym razem pilnuj wymiarów (640x640), z góry dziękuję ;)

Posted

Moja ponoć też pasterska, ma7 tygodni i na każdym zdjęciu przyczajona, ciekawa jestem co będzie zaganiać :evil_lol: Podoba mi się to ja bordery pracują, w ogóle owczarki ale bc są walnięte :loveu:

Posted

[quote name='BBeta']Aneta, zmniejsz proszę ewentualnie pozamieniaj na linki za duże zdjęcia i następnym razem pilnuj wymiarów (640x640), z góry dziękuję ;)

aaa sorkaaa nie zauwazylam poprzedniego postuuuu

• 2 weeks later...
Posted

czesc :) odwiedzamy :loveu:

To prawda, że wszyscy lecą na bordery bo sa naj naj w szkoleniu i w ogole w zyciu.. a z tego co wiem wcale tak nie jest jeśli nie poświeci im sie sporo czasu i nauki. Ludzie myślą że one takie są od urodzenia, że same sie wychowuja.
Ja na pewno nie chce miec bordera. Wiem, że nie mialabym tyle czasu by mu poświecić żeby wychowac i dac umysłowi zajęcie :)
Ale Tobie idzie świetnie, podziwiam :D

Posted

[quote name='Anecioreczek']zgłosiłam tic taca na dwie wsytawy :) w chorziwe 31.08 i 1.,09 na pasterską ras brytyjskich :)

bedzie sie działo!:)[/QUOTE]

Będziemy za was trzymać kciuki :)

Posted

[quote name='betty_labrador']czesc :) odwiedzamy :loveu:

To prawda, że wszyscy lecą na bordery bo sa naj naj w szkoleniu i w ogole w zyciu.. a z tego co wiem wcale tak nie jest jeśli nie poświeci im sie sporo czasu i nauki. Ludzie myślą że one takie są od urodzenia, że same sie wychowuja.
Ja na pewno nie chce miec bordera. Wiem, że nie mialabym tyle czasu by mu poświecić żeby wychowac i dac umysłowi zajęcie :)
Ale Tobie idzie świetnie, podziwiam :D[/QUOTE]

dzięki aczkolwiek przy 8 godzinnej dziennej pracy idzie mi to trudno , ale dajemy rade ;)

• 2 weeks later...
Posted

nieee poprostu ciągle praca ;) i totalny brak czasu...

generalnie.. przygotwujemy sie do treningowych zawodów Agility u nas w klubie..

Mushu i Tic Tac startują. Mushu przedostatni raz w zerówkach ( ostatni raz bedzie na pucharze polski w chorzowie) a Tic Tac w szczeniaczkowie. bedzie tez tuneliada.

od przyszłego sezonu Mushu bedzie startował w openach, konczymy opanowanie slalomu ( teraz tylk pierwsz i ostatnia tyczka są poszerzone)

[video=youtube_share;MHBOy-tpR0s]http://youtu.be/MHBOy-tpR0s[/video]

do tego tak jak pisałam Tic Tac przygotowuje sie na swoja pierwsza wystawe w zyciu a wlasciwie dwie, bo sa dzien po dniu, zobaczymy jak to wyjdzie :)

Uczymy się od znajomych , Asiaczku moze masz jakies rady dla lajka? :D

Posted

Rad ni emam żadnych, bo to trzeba samemu przezyc i zobaczyć, czego psu brakuje, co trzeba wyeliminowac, a co wzmocnic:) Ważne, abys Ty sie nie denerwowała, bo .... smycz jest wspanialym przewodnikiem naszych nerwów, niestety...

Mnie, niestety nie bedzie w Ch., bo chyba tam będzie Wasz debiut, tak? Ale na pewno mocno będe zaciskała kciuki a Wasz duecik na ringu wystawowym i za Muszu na torach:) Musowo!

Pzdr.

Posted

Dopytaj hodowcy, jak z trzymaniem ogona u Tic Taca...
No i jak dla mnie to za wolno! Według mnie powinnas biegać w swoim tempie,jednak dość szybko, a pies ma dostosować się do Twojego rytmu biegu. A tak, to Ty zwalniasz siebie i zwalniasz psa.... troche bez ikry, choc poprawnie:)...

Pzdr.

Posted

no wiem ze za wolno, bo pki co przy szybszym tempie zaczyna skakac... i ciągnąć temu zwalniam.. codziennie cwiczymy mysle ze do wystawy sie ogarniemy z tempem.. :p

ogon ma byc w biegu nisko, przy wystawianiu ma byc miedzy tylnymi łapami

Posted

nie, to z dzisiaj :D

ale na usprawiedliwienie powiem ze przez ostatnie 7 dni byłam codziennie w pracy i jeszcze treningi i cholera czas
tak ze to w sumie jest nasz... ok. 5 trening?
.. ale jutro i pojutrze mam dwa dni wolnego! a dzisiaj mykam znowu do pracy ;/

Posted

No to ćwicz bieganie, bo stójka fajnie wychodzi:)
Jak masz rower, to super wyrabia się ruch, gdy pies biegnie przy rowerze. Ale psiak powinien miec skończony rok zycia. Tak mi mówili moi weci...

pzdr.