Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
I tak może byc. Przeciez one reagują na ciśnienie, na deszcz czy słońce. A przede wszystkim na Twój humor:)

a to mozliwe - bo wczoraj mi wszyscy zarzucali ze zachwouje sie jakby mnie osa ugryzła :angryy::shake:

Posted

Anecioreczek napisał(a):
no my juz po. w poniedzialek mam dostac odpowiedz.. albo i jej nie dostane.. o.0

Jaka by nie była, lepiej ja dostać. Po co żyć w nieświadomości, prawda?

pzdr.

Posted

No niestety u nas nie zaciekawie.. :(

W piątek wybralismy się z Mushu na wycieczke do Raciborza - jechalismy na wizyte przed adopcyjną jednego z naszych schroniskowych psiaków - Mushu jechal ze mną, żeby go przywyczajac do pocagiów oraz żeby sprawdzić jak dzieci beda reagowac na psa ( nie mieli w domu psa panstwo od kiedy w domu sa dzieci (12at) ).

Po wyjsciu z Pociagu i spotkaniu sie z Panstwem Mushu zrobil stalą kupalę z krwią :( mi serce zamarło , co sie kurna dzieje.
Pare metrow dalej leciały z niego tlyko krople kału i krople krwi - szybki telefon do pani doktor - " jak się będzie dalej to działo jak wrocisz odruaz do mnie jedź"

Na szczescie Mushu juz tego dnia nie miał żadnej krwi w kale. Nie był w ogole apatyczny , chial sie bawic wyglupiacc - wizyta wypada dobrze, panstwo dostana od nas psiaka ;)

Natepnego dnia Mushu z rana nie mogl wytrzymac i obudził mnie głosnym rozwolnieniem :( poszlismy potm na dwór, widzialam jak bardzo chce zrobic kupe ale z niego tylko leciało i leciało.. a na konec znalazłam pare kropel krwi w kale.

Dostalismy komplet na tydzien zastrzyków. Codziennie Mushu dostaje po jednym+ wczoraj 24 godzinna głodówka i nie dawno dopiero zjadł troszeczke jedzenia - myslalam ze sie zadławi tak chciał jeść..
Wydaje mi się przy okazji że bardziej schudł, jutro go zważe w gabinecie..
Nie jest za ciekawie - narazie musimy zrezygnowac z biegania na torze. Mimo to Mushu jest aktywny jak głupi. Je normlanie, no tylko pilnujemy kału, ale od wczoraj rana nie było żadnego kupala z krwią, i ustała biegunka.

Mushu ma wszystkie szczepienia, odrobaczenie było, miala byc jutro szczepionka na tasiemca kolejna, no ale narazie bieze inne szczepionki wiec tez musimy ustac. Zaraz po tych szczepionkach robimy biochemie... zobaczymy czy to nie trzustka..

Trzymajcie kciuki, bo ja naprawde sie mega denerwuje...

z dzisiejszej drogi do Weta ( i ten stres psa ;p ) uwierzcie mi on naprawde nie nawidzi weterynarza, jak Atos uwielbial jak sie ktos nim opiekowal. wszelkie zatsrzyki tabletki nie stanowily problemu, tak Mushu na widok strzykwaki zaczyna wyc i uciekac. A mam preparat w domu bo mialam mu sama podawac, niestety nie da sobie nic zrobic i musimy jezdzic ;p ze strzykawkami prawie w rece tramwajem i ludzie patrza na nas jak na narkomanów :D

Już po - Mushu wstydzi sie swojego zachowania :D

Posted

Biedny :(
Mam nadzieję, że to nic groźnego i już będzie tylko lepiej:)
Z tego co czytam to ja z Ptysiem miałam podobny problem. Ciągle luźne kupki i na koniec kropelka krwi... Tyle, że Ptysiek miał podrażnione jelita od zaniedbania w pseudo i robaczki.
Może Mushu też podrażnił sobie jelitka np. przez biegunkę i stąd była krew?

https://lh4.googleusercontent.com/-tTgHNrXPfcg/T93dKGqeR6I/AAAAAAAAFy0/KNPdEKPfqTk/s720/DSC_9178.JPG słodziak :loveu:

Zdrówka życzymy :)

Posted

wlasnie zastsnawiam się czy nie ma jakiegoś ciała, ale mam nadzieje że nie, bo w domu normalnie nic nie leży na podłodze - ewentualnie statnio dostał wędzone ścięgno, i to mamlal jakieś 2 tygodnie. mam nadzieje że mu to nie zaszkodziło, bo zwykle zbierałam to z podłogi jak wychodzilam, ale teraz nie znalazłam tego w domu. może już wszystko zjadl, mam nadzieje że nie połknoł jakiegoś dużego kawałka...

te wrzosy były na kole, w Sosnowcu na ostrogorskiej - tam gdzie zwykle stoji cyrk.. jest taki mini park. Bylismy dzisiaj w Lupusie na zastrzyku wiec poszlismy troche posiedziec na sloneczku ;)

a całowanie to tutaj :

dalsza czesc zdjec

wielka dupa :D

Posted

em.. niech pomysle - takie ktore już umie to..

siad
łapa
druga łapa
piatka
druga piątka
dyszka
waruj
turlaj się
wstydź się
a kuku
zostań
do mnie
slalom
sza ( cisza)
zostaw
hop
tunel

takie średnio które umie nowe to
pif paf ( zdechl pies)
chowaj zabawki
pokaż brzuszek
ukłon

póki co mamy czas to szkole, jak znajde prace to będzie już lipa ;)