Anecioreczek Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 Mushu uczy sie nowych sztuczek [video=youtube_share;vSjGRMSAJS0]http://youtu.be/vSjGRMSAJS0[/video] Quote
Asiaczek Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Piękne:) https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/543528_383811844990762_100000858501610_1090482_1565621389_n.jpg Zdolny ten Mushu:) pzdr. Quote
Anecioreczek Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 ide dzisiaj pierwszy raz od pol roku do pracy... na jeden dzien xD wow xD hahaha masakra xD Quote
Anecioreczek Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Dzisiaj mam rocznice z przyjaciółką.. mamy równe 20 lat naszej przyjaźni - rodzice ustalili nam te date, ponieważ 20 lat temu 19 maja 1992 r - wybrali sie wspolnie na festyn. Wiec musialysmy sie poznac wczesniej - ustalilismy date 18 maja :) i dzisiaj imprezujemy :) Quote
Anecioreczek Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 BARDZO PILNE ZNEZLISMY PARO GODZINNA SUNIE!!! MOZE NIE PRZEZYC! http://www.dogomania.pl/forum/threads/227258-Pilne-pargodzinna-sunia-ze-smietnika%21-Potrzeba-suni-ze-szczeniakami-lub-mixol-%21%21%21%21%21?p=19115519#post19115519 Quote
Anecioreczek Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 (edited) Sunia sie ma dobrze ;p a my zyjemy ;p gdyby ktos pytal. w sosbote jest marsz na czterech łapach - ktore organizuje nasze stowarzyszenie, zabieram mojego Nelsoniastego :) teraz bedziemy chyba leczyc Mushu, wazy 17 kg. nie wiadomo dlaczego. dostaje podwojna dawke jedzenia ponad 600-700 g dziennie + suche okolo 100 wieczorem. i nadal nie grubnie... odrobaczenie mial aniprazolem... czy ktos wyzywal na ten lek ? bede w poludnie dzwonic do pani doktor bo nie ma teraz czasu.. Edited May 22, 2012 by Anecioreczek Quote
sugarr Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 A wychodziło coś z niego? Z tego co wiem, to Aniprazol jest ok. Podaje się go przez 3 dni. Na moje oko Mushu wygląda dobrze, może po prostu ma taką sylwetkę? Jeżeli jednak uważasz, że jest za chudy, to podstawa - morfologia i biochemia. Quote
asiunia Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Anetko,może ten typ tak ma? Mój Poczwar nie może przekroczyć 42 kg,mimo że zjada dziennie ok. kilograma mięcha z makaronem i jarzynami+ ponad pół kilograma karmy wysokoenergetycznej i ni chu chu...Jak ma charakter furiata i biega jak dziki(czyt. Paco) to nie utuczysz go ;) Quote
Anecioreczek Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 ja rozumiem żeby on był chudy, ale żeby mu kości wystawały ? jak sie go głaszcze to można mu żebra policzyc i na grzbiecie sie jeździ po kręgosluipie w góre i w doł. ;/ nic z niego nie wychodzi, kał ma w porządku, no ale idzie do badania... Quote
BBeta Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-d9L_eACGfeA/T5hBTrUDh3I/AAAAAAAAPOc/nLhQ3NdKiv0/s720/DSC_6189.JPG Jakie oczy :mdleje: A waga to najprawdopodobniej zasługa doskonałej przemiany materii ;) Quote
Bobryna Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Anecioreczek napisał(a):teraz bedziemy chyba leczyc Mushu, wazy 17 kg. nie wiadomo dlaczego. dostaje podwojna dawke jedzenia ponad 600-700 g dziennie + suche okolo 100 wieczorem. i nadal nie grubnie... odrobaczenie mial aniprazolem... czy ktos wyzywal na ten lek ? bede w poludnie dzwonic do pani doktor bo nie ma teraz czasu.. Naprawdę Mushu tyle je :crazyeye: i nie tyje? A załatwia się często (częściej niż 2, 3 razy dziennie)? Robi duże (objętościowo) kupale? Może ma problemy z trzustką...W jakim kierunku był badany kał/czy był robiony test kliszowy? Quote
Anecioreczek Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Mushu robi, dość nie duże kupale.. - Atos robił o wiele większe. przynajmniej o 2 razy większe, no i robił 3 razy dziennie .. Mushu robi max.2 No kupy zbieram teraz - dzisiaj już 2 więc jutro zaniose dopiero na badania ;p Naprawde zrozumialabym gdyby miał duży wybieg - nie biegam z nim tak często ( narazie) Mushu idzie rano na 20 minut, w poludnie na max.1.5 i wtedy co spuszczam ze smyczy na polach to biega przez 20 minut jak głupi potem już spokojny. W czasie takiego wybiegu dostaje tez Royala Medium adult 25 - przy szkoleniu jako smaki. ( okropna baba jestem ale kasy na royala nie mam, tesciowa nam daje bo jej bernardyn nie jada wiec uzywam go na szkolenie bo zjada z pychotka a mi tak szybko go nie brak :eviltong: :evil_lol: ) Jeszcze wieczorem mu daje czasami garsc.. No wiec poki co robimy badanie na kał, zobaczymy co wyjdzie..a jak nic - to jeszcze biochemie.. bo sama morfologia podobno nic by nie wykazala konkretnego. I jeszcze wszem i wobec ogłaszam że Muszysko, zostaje u mnie na stale :multi: Jezcze musze opłacić go w schronisku ale cholera kasy brak na to :lol: to przez nasze proby - jeżdzenia pociągiem- tramwajem-autobusem :P przynajmniej mam psa ktory nie boji sie tego:evil_lol: Hej BBeta, milo Cie u nas widziec :cool3: Quote
sugarr Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 No to gratulacje, fajnie że zostaje :) Jeżeli masz się niepokoić, to zrób pełne badanie krwi, tak jak pisałam wcześniej, zwłaszcza jeżeli będziesz i tak szła zanosić kupala do badania. To nie są duże koszta, a w zasadzie psu po schronisku tak dla zasady nie zaszkodzi zrobić (no i dla własnego spokoju, po prostu) :) Quote
Anecioreczek Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 nowine wam powiem :P wczoraj wrocilismy z 1 treningu agiity:multi::multi: Mushu jest niesamowicie szybki i do tego bardzo szybko się uczy :) wykonczona byłam ja on natomiast zadowolony bo został w 1/20 wybiegany ;p musimy bardziej opanowac komende do mnie, bo kiedy juz sie nakreci mi chłopak zaczna biegac w kółko jak glupi ;p udało nam się końcowo pokonać dystans bez błędu Hopka- Tunel - Hopka :multi: ja wiem ze to mało,ale jak na 1 raz uwierzcie mi że jestem strasznie zadowolona, bardzo bałam się jak to będzie - czasem jest tak ze Mushu sobie wybiera psich kolegow. a najsmieszniejsze jest to, ze przed wczoraj na spacerze spotkalismy psiego kolege ( ze schroniska - spaniela) i Mushu na niego warknol - dziewcvzyna mi pod nosem cos mruknela na to , a sie okazalo ze chodzi do tego klubu agility :evil_lol: Szkoda ze jej miny nie widzieliscie jak nas zoabczyla :evil_lol: ( opcji nie bylo zeby nie poznala - Mushu jest dosc charakterystyczny):evil_lol: ale Mushu był niesmaowicie grzeczny, i jak oczywiscie w dup.. mial komende do mnie to zaczepial wyzła Oskara :evil_lol: jak bede miala jakies fotki to pokaze :multi: mam filmik jak Mushu 1 raz skacze przez hopke, uczył sie i jeszce na smyczy ale potem padł telefon, jak tylko przegram na kompa to tez pokaze - a tak to we wtorek idziemy na kolejne zajecia :cool3: Quote
Anecioreczek Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 Mamy az 2 foty ;p Dostalam wyniki kału Mushu - wynik ujemny ;) Na dniach zrobie biochemie ;) Tylko mi odwolano robote na ten weekend i z planow finansowych nici ;/ Quote
:: FiGa :: Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 W koncu sie do was dokopalam :cool3: Swietne masz psiaki ;) Agility zazdroszcze i zycze sukcesow :cool3: Quote
Anecioreczek Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 dzieki, ale o sukcesach to narazie tylko marzenia chociaz sukces wczoraj osiaglismy na 2 naszym treningu Hopka- Hopka- Tunel - skok - Tunel Oczywiscie Daniel nagrywal, i zapomialam kliknac na koniec ok.. i dal wstecz... myslalam ze go zabije :P I powiem wam, ze nie nadazam za Mushu czasami - naprawde jest bardzo szybki.... i ja schodze z toru spocona jak swinia :D Quote
anetta Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Gratki!! Fajnie że Mushu zostaje :multi: Zdolny zwierz z niego!! Quote
Anecioreczek Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 swirek ;p [video=facebook;399075693464377]https://www.facebook.com/photo.php?v=399075693464377[/video] Quote
Asiaczek Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Film - przynajmniej dla mnie - jest niedostępny. Napisane dodatkowo, że "To wideo zostało usunięte z FB albo jest niewidoczne z powodu ustawień prywatności.". pzdr. Quote
Recommended Posts