Anecioreczek Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 narazie nie wrzucaj Dortko. Dorota, a Ty jak myslisz, w jakim typie razy jest Mushu ? Quote
Anecioreczek Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Jedziemy z nastepnymi fotami... Spacer we czwartek Quote
Dorin91 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Anecioreczek napisał(a):narazie nie wrzucaj Dortko. Dorota, a Ty jak myslisz, w jakim typie razy jest Mushu ? ok Hmmm... Wg mnie on jest trochę owczarkowaty. Jakąś konkretną rasę to tak średnio, chociaż najbardziej mi przypomina chyba owczarka australisjkiego, szczególnie patrząc na głowę. No i jeszcze te oczy, więc coś tam w przodkach może z tego aussie faktycznie ma ;) ale za to umaszczenie ma jak owczarek z Krasu :) oryginalny mixior po prostu :lol: A Ty jaką rasę masz na oku i czemu się jej obawiasz? ;) Quote
Anecioreczek Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Bo mi 2 osoby powiedzialy ze to miniatura kakukaza :mdleje: no to każdy widzi różnie... dwie znajome powiedziały że może ma coś ze szpica, Wiekszosc ze z owczarka, o aussie w ogole nie myslalam ;p Dorotka, umawiamy sie w tym tygodniu na foty? Jutro juz bede cykac jedna osobe z bazarku :) czy masz czas w srode czwartek ? edit: Korze zebralo sie na amory, wystawia tyłek Mushu.. a ten biedny niewie co robić :lol: Quote
Bobryna Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Fajne zdjęcia :) ale Kory tylko jedno? Mokry Mushu taki szczuplutki :crazyeye: jednak długa sierść dodaje kilogramów ;) Nie znam się zbytnio na rasach psów, ale Mushu też mi się skojarzył z jakimś owczarkiem australijskim (też miewają niebieskie oczy) i chyba jest raczej lekkiej budowy ;) Quote
Dorin91 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 O matko :o Eee co Ty, kukaz na pewno nie ;p To bardziej jak niedźwiedź wygląda niż jak pies ;p Pewnie się tylko umaszczeniem pokierowały te osoby ;) Ale w takim wypadku to też bym się trochę obawiała, wg mnie to jest jedna z najtrudniejszych ras zdecydowanie... Szpic mi się wydaje że nie bardzo - zupełnie inna budowa, głowa, włos, uszy... Najbardziej chyba właśnie te owczarki, zresztą jak o nim piszesz to z charakteru chyba też ;) Ale to jest właśnie fajne w takich mixach, każdy ma jakąś swoją teorię co to ma w przodkach :D No właśnie miałam do Ciebie pisać o te zdjęcia ;p I właśnie myślałam o czwartku, to może być wstępnie czwartek? Chociaż jeszcze zobaczę jak się biały będzie czuł, bo jak na razie to czarno to widzę :roll: Quote
sugarr Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Mi na niektórych zdjęciach też kojarzy się bardzo z kaukazem, oczywiście wiadomo, że tylko ukrytym gdzieś daleko, daleko w "metryczce". Zwłaszcza głowa Mushu na niektórych zdjęciach - taka niedźwiedziowata, poważna, nawet lekko groźna - czyli dla mnie właśnie kaukazowata :razz: Myślę, że tak na polskie realia, to o wiele bardziej możliwy jest psiak po n-tym miksie psa w typie kaukaza, takiego miśka podwórkowego, który gdzieś tam komuś się rozmnożył, niż Aussie :cool3: Chociaż oczka faktycznie kojarzą się z tą rasą, ale to też mógł mieć po haszczakowo-onkowato-burej mamie, babci czy dziadku, bo takich typów też, np. na wsiach jest pełno. Ale przyznaję, że na niektórych fotkach mi również pojawiały się skojarzenia z Aussie merle Quote
Anecioreczek Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 No wlasnie kaukaza sie obawiam.. Mushu ma zmienne nastroje.. niewiem czy to sie lapie z natura Kaukza czy nie.. ja wlasnie tej rasy sie rowniez obawiam... :( Dorcia - to umawiamy sie na czwartek :cool: UWAGA : dzisiaj Mushu został w domu na 2,5 godziny.. - potem 15 minutowy szybki spacer , i 1.5 godziny nastepne bezemnie. Byl grzeczny :) raz tylko wybieg z pokoju i mnie szukal ale mama naprowadzila go na posłanie i poszedł nadal "kimac" :):) i dalej fotunie :) Quote
Anecioreczek Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Mushu i Vita :) a Luna na to... Mushu wazy nie cale 20 kg, dlatego taki chudy ;) ale nie planuje go upasc wiecej niz 3-5 kg. ;) Quote
Asiaczek Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Brudasek:) https://lh3.googleusercontent.com/-jUmj0qZm-JM/T5lieGDBD_I/AAAAAAAAPRw/YQaXJGvzNdA/s512/DSC_6311.JPG Piękna fotka:) https://lh5.googleusercontent.com/-hg5Mj96S1kk/T5lkEQwq9BI/AAAAAAAAPT8/tCidjwQpfJY/s720/DSC_6400.JPG I kiciorki i Korka tez się załapały na sesję:) pzdr. Quote
Cerber Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 wodowanie suuuuper i jak ładnie niebo się w wodzie odbija <serduszka> uwielbiam takie zdjęcia :) Quote
Anecioreczek Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 znalazlam wczoraj 2 kleszcze u Mushu ;/ jeden w okolicy pachwiny ;/ Na szczescie nie byly jeszcze wbite całkowicie więc musiał wczoraj załapać na spacerze, cholerstwo jedne ;/ Quote
Anecioreczek Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 Asiaczek napisał(a):A zabezpieczyłaś go juz czy jeszcze nie? pzdr. Nie, bo myslałam że w schronie dostał po kastracji, ale niestety jakos się nie załapał - koleżanka sprawdziła w komputerze że nie dostał ;/ w piatek pojdziemy na Fiprexa - bylam swiecie przekonana że miał go ;/ a dzisiaj niestety, u nas vet nie czynny. No i ksiązeczka w schronisku została. Quote
Anecioreczek Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 Kora pozuje Muszysko Together - Kora cos nie wyrazna XD Quote
Onomato-Peja Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-AajyO2Tx4R4/T5vruNieTCI/AAAAAAAAPpY/oGcFxK4N3_k/s720/DSC_6497.JPG - wygląda na niezłego świra Quote
Bobryna Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Anecioreczek napisał(a):znalazlam wczoraj 2 kleszcze u Mushu ;/ jeden w okolicy pachwiny ;/ Na szczescie nie byly jeszcze wbite całkowicie więc musiał wczoraj załapać na spacerze, cholerstwo jedne ;/ Dobrze, że nie zdążyły się wbić. Jak Mushu ma gęstą sierść, to przeglądaj zwłaszcza te "bardziej łyse" miejsca, jak brzuch, pachy, pachwiny, pysk. Blusia miała kiedyś kleszcza tuż nad brwią ;P Za każdym razem jak tu zaglądam, to tyle nowych zdjęć się pojawia ;) Psiaki mają fajne spacerki, widać po wyrazach pychów, że zadowolone :) Quote
Recommended Posts