Volpino Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ćwiczyłam z psem agility, biegłam obok opony, jednak pies nie przeskoczył przeszkody, ominął ją niestety niefortunny los sprawił, że na niego wpadłam i się przewróciłam. Zaatakował mnie warcząc i gryząc , mnie - jego właścicielkę do której powinien mieć szacunek jako do "przewodnika sfory". Raczej nic mi sie nie stało wróciłam do domu z pogryzieniami rąk i bólem, ale nie wiem co teraz. Mam mieszane uczucia, z jednej strony to było coś czego się przestraszyłam z drugiej .. kocham swojego psa i mam nadzieję że trafnie usprawiedliwiam go tym, że to był po prostu odzew na ból którego mógł doznać i upał, który mógł go rozdrażnić. Jak w temacie, mam się czego obawiać, czy takie zachowanie jest prawidłowe? Proszę was o pomoc . Quote
yamayka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Znowu - nie widząc psa w danej sytuacji, nie znając waszych relacji trudno wiele powiedzieć. Ale moim zdaniem: psa - do tego pewnie mocno pobudzonego pracą - zaskoczył ten mimowolny "atak", zareagował obroną nie myśląc, co robi i komu robi. Coś spada mu na głowę, to chla! ;) Nie sądze, zeby było sie czym martwić. Quote
Volpino Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Ciesze się, że nie jest to "nienormalne zachowanie" , dzięki ;> Quote
Martens Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Na przyszłość zwróciłabym też uwagę, że te agility w upale to tak średnio pasuje... ;) Quote
Volpino Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 Martens napisał(a):Na przyszłość zwróciłabym też uwagę, że te agility w upale to tak średnio pasuje... ;) To było wczoraj, jestem z okolic krakowa i tam cały dzień jest upał, nocą natomiast też 20 stopni. To nie było tak znowu gorąco, to było ok godz 20 . Było gorąco ale już nie tak, uznałam, że można poćwiczyć szczególnie, że tata miał pryskać czymś trawę xP Quote
Recommended Posts