mlody45 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Witam Jak w temacie, mam duzy problem. Moj pies sika w czasie snu i nie wyglada to na zadna chorobe, tylko tak, jakby mu sie nie chcialo wyjsc, chociaz wie ze nie moze sikac w domu, i w dzien tak robi. Czyli jak w dzien wychodze z nim na dwor, od razu leci sie wysikac. Mieszkam w domku z malym ogrodkiem i piesek kiedy chce moze wyjsc na dwor. Jak go tego oduczyc? Quote
Marta i Wika Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 mlody45 napisał(a):Witam Jak w temacie, mam duzy problem. Moj pies sika w czasie snu i nie wyglada to na zadna chorobe, tylko tak, jakby mu sie nie chcialo wyjsc, Podczas snu nie chce mu się wyjść?! Ja bym się nie zastnawiała, tylko poszła do weta. Quote
mlody45 Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 Tzn. jak go obudze i powiem zeby poszedl na dwor, to bez szczekniecia pojdzie, ale sam z siebie nie. Jak bylem wczesniej u weterynarza to powiedzial, ze nic sie z tym nie da zrobic. Quote
morelee Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 A tak dokładnie to o co chodzi? Sika przez sen czy w nocy nie zgłasza potrzeby? Pierwsze to raczej problem zdrowotny, sikania przez sen nie oduczysz bo pies robi to bez kontroli, możesz tylko zapobiegać biorąc psa na dwór, no i leczyć. Z drugiego raczej wyrośnie. W jakim wieku jest piesek? Quote
mlody45 Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 Piesek ma 8 miesiecy. Nic nie mowi w nocy ze chce. W dzien drapie drzwi jak chce wyjsc. Quote
KazioR Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Wiek 8 miesięcy wskazuje, że mamy do czynienia ze szczeniakiem, jednak pies w tym wieku powinien wytrzymywać przez noc z oddawaniem moczu. Myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie wychodzenia na dwór koło 23 i rano o 5 tak na próbę przez kilka dni, jeśli to nie pomoże to jeszcze należy zwrócić uwagę jakie ilości wody pije. Quote
Marta i Wika Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 8 miesięcy to już nie taki mały piesek. To dobry pomysł z tym wychodzeniem późno wieczorem i bardzo wcześnie rano. A jak był uczony czystości? Może kłaść mu gazetę na noc? A nie był piesek nigdy karcony za budzenie was w nocy? Quote
puli Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 A może zdarzyło sie,ze nocą drapał drzwi i nikt nie uslyszał,wobec tego "stwierdził",ze w nocy nie ma sensu sygnalizować bo i tak go nikt nie wypuści? Quote
coztego Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 mlody45 napisał(a):Moj pies sika w czasie snu Albo czegoś nie doczytałam, albo nie napisałeś jasno :hmmmm: Czy pies sika podczas snu? Pod siebie, na posłanie, nieświadomie? Czy po prostu nie prosi w nocy o wyjście i zasikuje mieszkanie? O której z nim wychodzisz ostatni raz wieczorem i o której pierwszy raz rano? Quote
Recommended Posts