Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest papillonek
Posted

Asia to jest trochę większe od josery i w kształcie krzyżyków (royal canin mini adult)

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

ja mam RC Junior dla rasy Maxi (nie GIANT) a konkretnie dla laba.

przepraszam za jakość:

Royal Canin Labrador Retriever Junior:

Oraz Husse Valp Maxi (karma 2 posty wyżej, w reklamie ;))

Granulki RC są mniejsze. Może mam fotke dla porównania...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Czy przydadzą się zdjęcia Josery Miniwell, Nutry Gold Breeders Bag i Brit Care Adult Large Lamb&Rice?
Nie wiem czy Pro Plan nie ma takich granulek. Najlepiej pochodzić po zoologikach, tylko wiadomo jak to teraz jest - co worek może być inna arma w środku :shake:

Posted

Witokret napisał(a):
Wild Forest White Wolfa z jagnięciną nie jest absolutnie tłustą karmą. Mięso jagnięce jest dosyć suchym mięsem w porównaniu z innymi, dlatego wielu producentów dodaje do karm z jagnięciną tłuszczu z kurczaka.
Josera Festival nie pęcznieje, bo nie ma w składzie pszenicy, wypełniaczem jest ryż i kukurydza :)

Ale prawie każda josera nie zawiera pszenicy.
Chyba do końca mnie nie zrozumiałaś/eś. Nie twierdzę, że Wild Forest White Wolfa jest tłustą karmą. Gdybyś uważnie przeczytała/ał moją wypowiedź można zauważyć, że nie pisałam ani słowa o White Wolf.
I nie chodzi mi o zawartość tłuszczu w karmie tylko o tłuste w dotyku granulki (opisałam to w jednym z powyższych postów).

Obiecane zdjęcie:

Posted

Moja suka (labradorka) jadła od małego Husse Valp Maxi, teraz je dla dorosłych Husse Optimal. Jak zmieniałam karmę dla psów dorosłych dostałam próbki: Lax&Ris, Lamm&Ris. Jeżeli chodzi o wszystkie wymienione przeze mnie produkty Husse to KAŻDA karma ma identyczną wielkość.

Poniżej zdjęcia Husse Optimal i Lamm&Ris. Niesety rozdałam już w formie nagrody Lax&Ris - ale tak jak wspomniałam - nie ma żadnej różnicy.

Ps. Moneta na w/w obrazkach jest identyczna jak 50groszy.

Guest papillonek
Posted

A zdjęcia orijena dla małych ras ma ktoś???

Posted

egonek5 napisał(a):
nie wiem czy tutaj mogę podpiąc się z moim pytaniem..........szukam suchych karm które po zalaniu wodą nie pęcznieją,tak jak josera festival.

na pewno Bento Kronen jagnięcina (sprawdzone przeze mnie), podobno Best Choice (sprawdzone przez koleżankę) i pewnie wszystkie tłoczone na zimno.

Posted

Przypominam, że jest to temat o zdjęciach granulek a nie rozważaniach na temat Orijena i tego która karma mniej puchnie zalana wodą niż Josera. Przeniosłam posty do odp działów.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

no to coś odemnie ;)

lilaclys napisał(a):
mogłabym prosić o zdjęcie Acany Senior Dog oraz Acany Lamb&Apple Formula ?

acana senior ma w sumie takie same granulki co grasslands

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...