Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna psia bida i kolejna historia jakich wiele. Poker trafił pod naszą opiekę potwornie zaniedbany. Ma zapalenie uszu takie, że smród był niesamowity, nawet nie dało się przy nim przebywać, ponadto zniszczone zęby do tego stopnia, że wdała się martwica dziąseł. Ogólnie zaniedbany i nie dożywiony. Obecnie wygląda już znacznie lepiej, mieszka w domu tymczasowym z sunią i kotami, pomimo tego bólu jest niesamowicie przyjacielski i pozytywnie nastawiony do ludzi i innych zwierząt, nie przepada jedynie za samcami większymi od siebie. Weterynarz ocenił go na 5 lat. Jeszcze przez najbliższe trzy tygodnie będzie poddawany antybiotykoterapii a później jeśli wszystko będzie OK będziemy mu szukać domu stałego.

Oto Poker:

I więcej zdjęć chłopaka:
https://picasaweb.google.com/104801708904367797654/Poker?authkey=Gv1sRgCJeTl8nooJ20uQE

Posted

Biedactwo... :-(
Wygląda na bardzo sympatycznego psiaka. :loveu:

W jaki sposób Pokerek trafił pod waszą opiekę? Został znaleziony, czy odebrany komuś?

Czy psiak ma jakieś fundusze? Wydarzenie na FB? Allegro cegiełkowe? Chociaż może trochę za mało drastyczne zdjęcia, to mogą nie podziałać na wyobraźnię ludzi... :roll:

Posted

Asia&Ginger Poker został znaleziony w lesie, w takim miejscu, gdzie diabeł mówi dobranoc. Smród jaki od niego bił był nie do przewąchania, ale co sie dziwić - uszy fatalny stan, dziąsła i zęby jeszcze gorzej. Nadto ma tez zapalenie spojówek.
Weterynarz przeprowadzil zabieg. Zapłaciłam fakture 303 zł za jego leczenie. Nie mam żadnych funduszy. Wiem, że na FB to zdjęcia nie są za bardzo "przewoławcze" ale to kochana psinka.
Obecnie przebywa w towarzystwie suni i trzech kociaków i jest w jak najlepszym porządku - z tym, że "gwałci" kociaki. Będzie wykastrowany ale po antybiotykoterapii. Ma kompleks niższości, bo "rzuca" się do wiekszych od siebie psów.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Asiu, zobacz w albumie Pokera, ze mu az zielony glut wisial z tych zábków :( Nie wiem jak on nie wyl z bólu.

Album mi się nie otwiera... :shake:

Pokazuje mi się tylko napis:
"Niestety, nie znaleziono strony."

:roll:

• 2 weeks later...
Posted

u POkerka w miarę dobrze - ząbki tzn. miejsca po zgniliźnie już zagojone. Nadal uszkami trzepie. Juz tak nie śmierdzi. Jednak uszka to niestety wymagaja ciągłego leczenia.
On też do metryczki Emi